Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '10

 
Kategori
Anılar
 

Tornet zamanı çocukları, kaykayı da pekâlâ kullanabilir

Kaykay günümüzde pek yaygın. 20. yüzyılın ortalarında Amerikada ortaya çıkan ve sonlarına doğru Türkiyede de rağbet gören spor aleti. Şu anda ülkemizde çocuklar ve gençler tarafından yaygın olarak kullanılmakta.

1990'lı yıllarda kaykay ismini yeni yeni duymuştuk. O zamanlar "tornet" daha çok yaygındı. Denk geldi arkadaşlarla beraber kendimize kaykay satın aldık. O zamanların modern oyuncağı bize ilginç gelmişti. Üzerinde ayakta durarak ve bir ayağınızla yere basıp kendinizi ileri itiyorsunuz. Bir kaç defa bu işlemi yapıp hızlandıktan sonra ayağınızı kaykay'ın üzerine basıyorsunuz. Vücudunuzla sağa sola değişik hareketler yaparak yönlendiriyorsunuz.

Bizler kullanım amacını kendimize göre ayarladık. Üzerine bir kişi oturuyor ve diğer kişi arkadadan itiyordu. İten kişinin hızlı koşması çok önem arz ediyordu. Bu şekilde ikili ve üçlü yarışlar yapmaya başladık. Üç kaykay yan yana duruyoruz ve başlama düdüğü ile arkamızdakiler bütün güçleri ile bizi itiyorlardı. Yarış pisti kare alandı, keskin virajlar vardı. Kaykayı kullanan kişiye asıl burada görev düşüyordu.

Yine böyle heyecanlı bir yarış anında kaykayın üzerinde oturan ve arkadan iten arkadaş ile beraber keskin virajı alamayarak yerlerde yuvarlanmıştık. Kaykayın tekerlek kısmı kırılmıştı. Onarımı yaptıramadık ve kaykay sevdamız sona ermiş oldu.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..