- Kategori
- Anılar
Turist beni niye öptü
Turist beni niye öptü?
Fethiye sokaklarında yürüyorum, sokaklar “iki kapılı bir han” olmasa bile “yürüyorum gündüz gece” demeden.
Niyetim yolları aşındırmak değil, yürüyorum işte.
Nedendir bilmem, yola çıktım mı hep yaya kaldırımlarından yürümek isterim, taburelerden, dükkân eşyalarından, yan yana yürüyen üç liseli gençten geçecek yer bulabilirsem.
Kaldırımlarda yürürken hep beden hareketleri yaparım, gelip geçene yol vermek için. Bir yan dönerim, bir elimi kolumu arkama atarım, bazen de önümden gelenler geçsin diye bir kenara çekilir beklerim.
Bir gün gene kaldırımda yürüyorum. Baktım karşımda yan yana dizilmiş, ağza alınmayacak küfürlerle konuşan üç genç geliyor. “Dur bakalım” dedim “bu kez onlara yol vermeyeyim ne yapacaklar.” Şöyle kafamı yana çevirip bir yerlere bakıyormuşum gibi yaptım. O üç gençten birisi sağ omzuma vurup geçti, birisi sol omzuma. Üçüncüsü de “çüş” dedi. Bana mı dedi arkadaşlarına mı anlayamadım.
Kaldırımın ortasında bir elektrik direği var. Direğin yoldan tarafında geçecek kadar yer yok, ama duvar tarafından bir kişi rahatça geçebiliyor. Baktım karşıdan üç bayan turist geliyor. (Onların turist olduklarını, şortlu ve sarışın olmalarından anladım.)
Direğin dibinde dikilerek bayanların geçmesini bekledim. Öndeki bayan geçti, bir tenkiyö patlattı bize. Sonra ikinci bayan da geçti gülen yüzüyle. Üçüncü bayan geçer geçmez kollarını açıp boynuma doladı ve beni iki yanağımdan şapır şupur öptü.
Üstüne bir de tenkiyö. Duyduğum en güzel tenkiyöydü bu.
Geçenlerde, televizyondaki bir yarışmada sunucu yarışmacıya soruyor:
-Yarışmaya nereden katılıyorsunuz?
-İstanbul’dan katılıyorum. On yıldan bu yana İngiltere’deyim, yeni geldim.
-Peki oralarla buraların farkı ne?
-Orada bir kural var herkes ona uyuyor, burada herkesin kendine göre bir kuralı var.
Konuşulanları dinledim de; yeşil ışık yanmışken, daha telefon görüşmesini bitiremeyenleri, kırmızı ışıkta geçenleri, yollara ağzını burnunu boşaltanları, televizyonda iki eli pantolonunun cebinde insanlık, davranış ve kural dersi verenleri düşündüm uzun uzun.
Sahi, turist beni niye öptü acaba?