Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Türk futbolunun bir Guiza'sı daha oldu.

Türk futbolunun bir Guiza'sı daha oldu.
 

QUARESMA


Evet Türk futbolunun bir Güiza'sı daha oldu. Bu yeni Güizamız, Portekizli dünyaca meşhur QUARESMA.

Ne yapmış bu QUARESMA?

Barcelona'da ve İnter'de top oynamış, Portekiz milli takımında da oynayan bir futbolcu. İsminin parladığı dönemde, bir iki maçta, iyi oynadığını gördüm. Barcelona'ya geldikten sonraki maçlarında ise son derece başarısızdı. Zaten Barcelona onu gönderdi. Nerelere gitti bilmiyorum ama ne zaman seyretsem Quaresma vasat bir futbol sergiledi. Hatta, yanılmıyorsam, genellikle 90 dakika oynatıldığı maç sayısı yok gibidir. Yanılıyorsam hemen özür dilerim.

Şimdi İnter'den geliyor. İnter'de acaba kaç maç oynadı? Kaç gol attı? Zaten İnter'de yararlı olsa, acaba satarlar mı? Asla satmazlar. İşte Zanetti. Senelerdir, (takriben on sene) İnter' de oynuyor. Almaya kalkın bakalım. Kahkahayla gülerler.

Beşiktaşlı taraftarlar bu transfere sevinmişler. Neden acaba? Quaresma'da ne gördüler? Dripling yok? Uzaktan şut yok? Ağır mı ağır? Golcülük yok? Pas dağıtım ustalığı yok? Kendi kendine çalım atan bir futbolcu? Sadece karizmatik bir futbolcu. Karizması da isminin telaffuzunun, karizmayı çağrıştırması..

Acaba Beşiktaşlı yöneticiler Quaresma'nın kaç maçını izlediler?

Bobo, Tello, Tabata, Holosko, Yusuf ve diğerlerinin Quaresma'dan ne eksiği var? Bence fazlaları var. Ama karizmatik isimleri yok.

Velhasıl yazık Beşiktaş'ın paralarına.

Böylece, Türk futbolunun bir Guizası daha oldu.
 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..