Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye 2023'e hazır! (mı?)

Türkiye 2023'e hazır! (mı?)
 

Son Seçim konuşmalarında;

12 Haziran 2011 seçimlerine, son derece kapsamlı, ayrıntılı, ciddi bir çalışmanın ürünü olan bir Seçim Beyannamesi ile girdiklerini vurgulayan Başbakanımız Sn.Erdoğan, şunları söylemişti.

''Türkiye Hazır... Hedef 2023...   Diyerek,

Şu şekilde devam etmişti.

“Bu beyanname, bir geleneğin, bir alışkanlığın, bir rutinin icrasından ibaret değildir. Bu beyanname, 'dostlar alışverişte görsün' niyetiyle, ya da vitrin düzenlemek, laf kalabalığı yapmak, orta sahada top çevirmek gayesiyle hazırlanmış bir beyanname de değildir. AK Parti'nin seçim beyannamesi, önceki tüm beyannamelerimiz gibi, son derece detaylı bir şekilde hazırlanmıştır. …”

Hedefler 5 ana maddede toplanmıştı.Bu başlıklar ''ileri demokrasi'' , ''büyük ekonomi'', ''güçlü toplum'', ''yaşanabilir çevre ve marka şehirler'' ile ''lider ülke''  idi.

EN ÖNEMLİ PROJE YENİ ANAYASA

2023 yol haritalarının en önemli ve bir numaralı projesi, 'yeni anayasa projesi. Bu Türkiye'nin  ufkunu açacak, ekonomiyi, dış politikayı, demokrasi ve özgürlükleri destekleyecek bir anayasa. Yeni anayasa,  yeterince kısa, öz, açık; insan odaklı ve özgürlükçü olacak.

İSTANBUL'A İKİ YENİ ŞEHİR

İstanbul'un nüfusunun 15 milyonun üzerinde olduğunu ve 17 milyona doğru artacağı düşünülerek, İstanbul'da iki yeni şehir kurulacak. Biri Avrupa yakasında, biri Anadolu yakasında.

ASKERİ HEDEFLER

Askerimizin kullandığı  ve % 50 ye çıkan silah, araç, gereç ve mühimmat bakımından yerli üretim ve teknolojimizin;  2023'te kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan ve üreten bir Türkiye hedeflemektedir.

BÖLÜNMÜŞ YOLLAR VE OTOYOL GEÇİŞLERİ

Bölünmüş yolların toplamı 2015'te 26 bin kilometreye, 2019'da 31 bin kilometreye, 2023'te ise 36 bin 500 kilometreye çıkarılacak.

2019'a kadar İstanbul Karayolu Tüp Geçişi, Boğaza 3'üncü köprü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçişi, İstanbul-Çanakkale-Tekirdağ otoyolları, 2023'e kadar ise Çanakkale Boğaz Geçişi bitecek.

KÜRT MESELESİ

Kürt meselesinde;  kardeşliğimizi pekiştirecek şekilde, tamamen özgürlükler ve demokrasi zemininde çözüme kavuşacak ve bu sürdürülecek. Böylece Türkiye'nin ilerlemesi, kalkınması noktasında bir pranga olan bu sorun, artık geri dönmemek üzere tarihe havale edilecek.

YARGILANMALAR ÇABUK SONUÇLANDIRILACAK

Yeni dönemde, yargılamalar daha hızlı şekilde sonuçlandırılacak, bununla ilgili altyapı çalışmaları tamamlanacak. Ayrıca, İstinaf mahkemeleri faaliyete geçirilecek, uzlaşmazlıklar için alternatif çözüm yolları üretilecek. Sonuçta milletin vicdanını temsil eden bir adalet ve yargı sistemi inşa edilecek.

 Özgürlüklerden taviz vermeden, demokrasi ve hukuk çerçevesinin dışına çıkılmadan, terörle, suçla mücadele kararlılıkla devam edecek. 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına tüm bu hazırlıklar ve alt yapı tamam diyorlar.

Hedefler belli... Ben umutluyum.Hedeflere doğru gidildiğini görüyor ve takip ediyorum. Gelecek çocuklarımın ve bütün gençlerin tabii.

 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..