Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '22

 
Kategori
Haber
 

Türkiye’deki beyaz yalanlar

ARAŞTIRMA Kuruluşu (Areda Survey) in Türkiye’de bin 100 katılımcıyla gerçekleştirdiği “En sık söylenen (beyaz) yalanlar” araştırması sonuçları duyuruldu. Ve yanıtlar:

Ben asla yalan söylemem: Yüzde 21.1/ Telefonum sessizdeydi: Yüzde 16.5 / Kullanım şartlarını okudum, kabul ediyorum: Yüzde 12.7 / Söyle kızmayacağım: Yüzde 10.3 / Telefonu değiştirdim, numaran kayıtlı değil: Yüzde 9.1 / İyi derecede İngilizce biliyorum: Yüzde 6 / Üzerimde nakit yok: Yüzde 4.5 / Önemli olan ruh güzelliği: Yüzde 4 / Burada en önemlisi, kazanmak değil yarışmaktı: Yüzde 2.6 / Yok ya, ben de yeni gelmiştim zaten: Yüzde 2.6 / Diğer yanıtlar: Yüzde 10.6

BİLİMSEL ARAŞTIRMA / Hırsızlık, zorbalık yapanlar ve yalan söyleyenlerin beyinleri daha küçük

BİLİM insanlarının ulaştığıMR sonuçlarına göre: Çocuklukta “antisosyal kişilik bozukluğu” gösteren 45 yaşlarındaki bireylerin beyinlerinin yüzeyi dar ve bazı bölümlerindeki zarlar da ince oluyor. Bu özellik, antisosyal davranışlarla ilişkilendirilmekte.Genetik olup olmadığı, madde bağımlılığı, düşük IQ ve akıl sağlığıyla bağlantılı olup olmadığı belirsiz. Doğdukları günden bu yana 700 gönüllünün MR sonuçları incelenip üç gruba ayrıldı:

1 Antisosyal davranışlarında devamlılık göstermeyenler / 2 Yalnızca ergenlik dönemlerinde antisosyal olanlar / 3 Hayatları boyunca antisosyal davranışlar gösterenler. Son grupta, aralarında şiddet suçu işleyenlerin de bulunduğu 80 kişinin beyinlerinde yapısal farklılıklar saptandı.

“BEYAZ YALANLAR”IN SEVİMLİ PEMBE SİMGESİ PİNOKYO

İTALYAN yazar Carlo Collodinin “Pinokyo'nun Serüvenleri adlı çocuk kitabının baş karakteri. Pek çok film, animasyon film, tiyatro oyunu, TV filminin kahramanı, kurgusal karakter. Toskana yöresinde bir köyde yaşayan yaşlı ve yalnız marangoz Gepetto Usta'nın sihirli bir odundan yaptığı, gerçek bir erkek çocuğuna dönüşen ve yalan söyledikçe burnu uzayan oyuncak kukla. Kimsenin öğüdüne kulak asmayan, aksi, bildiğini okuyan birisidir. Gerçek bir çocuk olmak arzusuyla evden kaçıp çeşitli maceralara atılır. Sivri bir şapka, bir ceket, kısa pantolon giymiş olarak tanınır.

Konuyla bağlantılı bir de şeytan “espri”si var: “Yalan”ın babası şeytandır ama patent almayı unuttuğu için buluşunu, iş ve poli/tika dünyasına kaptırmış.

 

 
Toplam blog
: 86
: 39
Kayıt tarihi
: 09.12.08
 
 

1951 / İstanbul. Öğretmen bir ailenin tek çocuğu. Sade bir düzen içinde soluk alıp veren o "eski ..