Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '07

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye fırsatlar ülkesi... Ama kimlere???

Türkiye fırsatlar ülkesi... Ama kimlere???
 

Evet, sevgili okurlar,

Sayın Başbakanımız ülkemizin bir fırsatlar ülkesi olduğunu ve yabancı yatırımcıları yatırım yapmaya ülkemize davet ettiğini hepimiz biliyoruz.

Bu yapılan çağrı yabancılar için.

Ama gelin görün ki Ülkemizin, yerliler için de fırsatlar ülkesi olduğunu unutmayalım.

Bu nasıl oluyor demeyin. Fırsatlardan yararlanmanız için, yapacağınız şey çok basit. AKP'nin ilçe başkanı olmanız, ya da kadın kolları MKYK üyesi olmanız yeterli.

Evet, AKP'ye yakınsanız, Türkiye gerçekten bir fırsatlar Ülkesi.

İlk iki yazımda değindiğim, ihalesiz verilen işlerden yandaşlara aktarılan milyar dolarlar, fakru zaruret içerisinde yeşil kartla hayatını idame ettirmeye çalışırken, milyarlarca YTL'lik Şirket kurarak, yine ihalesiz olarak alınan 150-200 milyar YTL'lik işler, Ülkemizin sadece yabancılar için değil, yerlileri içinde gerçekten bir fırsatlar Ülkesi olduğunun bir göstergesi değil mi?

Siz sade bir vatandaş olarak, telekoma olan borcunuzu ödeyebilmek için, icralarla uğraşırken, ya da bankaların kucağına itilirken, bu yeşil kart sahiplerinin telekoma dekoratif resim yaparak ya da telekom binalarının bakım onarım işlerini alarak hem para kazanmaları hem de borçlarını ödeyebilmeleri, AKP'ye yakın olanlar için Ülkemizin ne denli bir fırsatlar Ülkesi olduğunun somut örnekleri değil mi?

Sizlere bugün, yine TCDD'den bir örnek vereceğim. Sıra kısmet olursa diğer kurum ve kuruuşlara da gelecek.

Bakın değerli okurlar,

*TCDD, bu kez İskenderun Liman bakım - onarım ihalesini 01.04.2004 tarihinde açar ve ihaleyi Tesko Endüstriyel isimli bir firma 30 yıllığına kiralamak üzere alır.

*Bu ihaleye, sadece bu Şirketin teklif vermesi dikkat çekici ve üzerinde durulması gereken önemli bir olaydır.

*Tesko Endüstriyel adlı bu şirketin en büyük ortağı, Sayın Sadık BAL, önceki yazımda belirttiğim 70 milyon dolarlık ihalesiz olarak verilen işi alan 2 şirketten birisi olan Reha Denizcilik'in ortaklarından birisidir.

*Yap-işlet-devret sözleşmesine göre, sözleşmeyi takip eden ilk 6 aylık sürede firmanın aylık 4, 7 milyar ödemesi ve bu sürede limana 1 trilyonluk yatırım yapması karar altına alınır.

*TCDD'ye ait klavuzlama hizmeti veren deniz araçlarının bakım-onarım hizmetlerini eskiden kendi personeli ile gören TCDD, bu hizmetin Tesko'ya devrinden sonra, ilk 6 ayda firmaya 1 trilyon 200 milyar ödemede bulunmuştur.

*Buna rağmen, bu yatırımın maalesef ki gerçekleşmediği söylenmektedir.

Şimdi, şu uygulamaya bakın lütfen....

Siz, güya adı İhale olan bir uygulama ile, bir tek şirketin katıldığı 1 triyon 200 milyarlık işi, bu katılımcıya verin. Şirket işi yapmadan bu parayı kendisine ödeyin ve Devletin bu güne kadar bu işi yapan kendi personelini tabiri caizse kızağa çekin....

Merak ediyorum doğrusu, bu Şirketin 1 trilyonluk nakti varmıydı ki, yatırımı yapsın. Yoksa Devletten alacağı paraya mı güvenerek bu tek kişilik ihaleye girdi ve eğer iddialar doğruysa, böyle bir kıyağa yani Devletten aldığı paraya rağmen yatırımı niçin gerçekleştirmedi. Sıcak para birilerine her halde iyi geldi...

İşte, fırsatlar ülkesi güzel türkiyemizden manzaralar....

Siz, 23.07.2007 tarihinde TBMM'de yer bulacak olanAKP'nin dışındaki başta CHP-DSP ile diğer siyasi partiler, yapılan bu işlerin hesabını sormak için dokunulmazlıkları kaldırmayarak ya da bu işin üzerinde gerektiği biçimde durmayarak, AKP'nin içerisinde bu işlere bulaşmış olanları yargı karşısına çıkartmazsanız, ne derseniz deyin, ne anlatırsanız anlatın, ama şunu iyi bilin ki, sizlerin de halkın gözünde, AKP'den farklı bir yanınız olmayacaktır....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..