Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '12

 
Kategori
Spor
 

UEFA ne dedi, bizimkiler ne anladı!

UEFA ne dedi, bizimkiler ne anladı!
 

UEFA, şike yüzünden tüm takımlar tehlike altında diyenlerin yüreğine su serpti! Aslında herkesin bildiği sonucu; bu işten zarar görecek tek takım olan Fenerbahçe'yi sürekli rahatsız kılmak için gündemde tutanların inadına, UEFA netleştirmiş oldu. Ancak gelin görün ki "Biz kendi menfaatlerimiz için söyleniyoruz" diyen zatları bu karar da tatmin etmemiş. Yani onların Avrupa'ya gitmesi yetmiyor, önemli olan Fenerbahçe'nin gidememesi. Çünkü onlar için kendilerinden çok, rakiplerinin yara alması önemli.

Şimdi düşünün; siz Avrupa'ya gidememekten endişelisiniz ve federasyonu, mahkemeleri, hatta mektup ve mesajlarla UEFA'yı  uyarıyorsunuz. Sonunda istediğiniz oluyor ve kendi menfaatleriniz doğrultusunda zararsız ziyansız bu işi atlatıyorsunuz. Ama ertesi gün çıkıp gene "Biz halen endişeliyiz" demeçleri veriyorsunuz. Amaç endişe değil, şark kurnazlığıyla "Aslında şike davası çok önemli bir dava o yüzden bu iş bu kadar basit atlatılamaz, birileri mutlaka ceza almalı!" mantığını kamuoyunda oluşturmak.

Bir diğer zat ise " UEFA bizim suçsuz olduğumuzu gördü yaşasın!" diyerekten seviniyor. Üstelik bunu söyleyen vatandaş takımının futboldaki en yetkili ismi. Be kardeşim! halen anlayamadın mı UEFA mahkeme değil. Sen zaten "inceden çalışan" siyasetçilerinle işten sıyrılmışsın. Gönderdiğin balıklar bile işleme girmemiş. Senin cezan yok, tutuklun yok UEFA sana nasıl "kirlisin" diyecek.

Buraya kadar fanatik damarımın yazısıydı. Bir de işin normal bakış açısı var: Daha önce de yazmıştım "Avrupa'ya giden takımlarımız ceza alır mı?" diye. Cevabı ise çok basitti. "ALAMAAAAZ".( Aslında bu kısmı bağırarak iletmek isterdim). Avrupa'ya geçen yıl giden takımların ceza alması demek Beşiktaş ve Trabzonsporla oynayıp, elenen takımların isyan çıkarması demek olacaktı ki bu riski ne UEFA ne de Türkiye Futbol Federasyonu alamaz.

Aynı şekilde geçen yıl Avrupa Kupalarına -şimdiki sayın Galatasaray A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine zıplatılan zatın katkılarıyla" gönderilmeyen tek takım olan Fenerbahçe'nin de ceza almaması imkansız olacaktı. Çünkü bu durum da Fenerbahçe için kimsenin altından kalkamayacağı bir tazminat demekti. Dolayısıyla geçen yıl Avrupaya giden ve gitmeyen takımların şike davası sonucunu (Spor hukuku açısından) belirlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şimdi Fenerbahçe Avrupa'ya bu yıl alınır mı? Benim pek umudum yok, Başkanı, yöneticisi hapiste olan ( tarihe kendi başına! şike yapmış takım olarak geçecek) bir takımı Şampiyonlar Ligi gibi bir organizasyonda bulundurması biraz zor. Cezasını 3 Yıl  men verir sonra 2 yıla düşürür ve ancak önümüzdeki yıl Fenerbahçe'ye buyrun diyebilirler. Bu da benim senaryom!

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..