Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Uzay
 

UFO'ya inanıyor musunuz?

UFO'ya inanıyor musunuz?
 

Konuyla ilgili düşüncelerimi belirtmeden önce, 01 Temmuz 2007 Hürriyet Gazetesi haberini aynen aktarıyorum.

''60 yıl önce düşen UFO’yu ABD gizledi.
Amerikalı eski bir askeri yetkili, 60 yıl önce ABD’nin New Mexico eyaletindeki Roswell askeri üssü yakınlarına düşen cismin içinde uzaylı cesetleri de bulunan bir UFO olduğunu ve bunların Amerikan ordusu tarafından gizlendiğini ölüm döşeğinde itiraf etti.

O dönemde üssün halkla ilişkiler subayı olan ve geçen yıl ölen Teğmen Walter Haut, ölümünden sonra açılmak üzere yazdığı mektupta, ABD ordusunun birçok teknolojiyi bu "kazada" ele geçen dünya dışı uzay mekiğinden aldığını iddia etti.

O zamanlar UFO iddialarını yalanlayan Haut, mektubunda üs komutanı Albay William Blanchard’ın kendisini 84. no’lu hangara götürdüğünü, 5 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde, yumurta şeklindeki metalik uzay mekiği ile 120 cm boyunda, büyük kafalı iki uzaylı cesetini gösterdiğini yazdı. Haut, yufka kadar ince olmasına rağmen demirden daha sert duran malzemenin dünya dışından geldiğine emin olduklarını söyledi.

Haut, mekikten elde edilen üstün teknoloji sayesinde gece görüş gözlükleri, lazer, entegre çip, casus uçak, Kevlar tipi kurşun geçirmez malzeme gibi ürünlerin geliştirildiğini iddia etti. Roswell UFO’suyla ilgili iddialar şimdiye kadar hep reddedilmişti.''

BENİM DÜŞÜNCELERİM:
Yıllardır gerek yazılı gerekse görsel medyada UFO ve uzaylılarla ilgili çok haberler okudum ve izledim. UFO kelimesi İngilizce Unidentified Flying Objects kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Yani, UFO anlamı tanımlanamayan uçan cisimdir.

Birçok kimse UFO'ların varlığına inanmasa da ben inanıyorum. İnternette yaptığım saatler süren incelemelerde de UFO resimlerini inceledim, hepsi birbirine çok benziyor. Hürriyette yayınlana haberi dikkatlice okuyalım. 60 yıl sonra bir eski askeri yetkili niçin ölüm döşeğinde UFO'dan ve Uzaylı cesetlerden bahsediyor? Ölürken söyleyecek başka söz bulamadı mı? Yakınlarıyla vedalaşabilir, ''Eşhedü en Lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden Abdühü ve resulühü!'' diyerek bir Müslüman gibi ölür giderdi.:) Ama 60 yıl boyunca sakladığı bir sırrı gider ayak ifşa etmiş.

Kuran-ı Kerim'de de UFO'larla temastan söz ediliyor. Kuran'da bizden başka varlıkların mevcudiyeti söz konusudur ama bizim ''Uzaylılar'' diye tanımladığımız, metabolizmaları bizimkine benzer yaratıkların varlığından açıkça söz eden ayetler vardır. Kuran-ı Kerim, insanlardan başka, en az dört türden bahsediyor. Bunlar melek, cin, şeytan ve ruhanilerdir. Kuran'a göre bütün bu türler bizim dünyamızın da içinde yer aldığı evrende yaşıyorlar. Ve bizim mekânlarımızı bizimle paylaşıyorlar.

Bu soyut varlıkların hemen hepsinin başka bir form içinde görünebilme yetenekleri vardır. Bize tam olarak benzemeseler bile bize yakın olan formlardadırlar. Kutsal kitabımızda, böyle bir varlıktan söz ediliyor tabii. Kuran-ı Kerim bu türlerin dışında bir de "Dabbe"den söz eder. Dabbe kelimesi, daha çok canlı, şuurlu ve kendi arzusuyla yer değiştirip yürüyebilen ve yeme içmeye ihtiyaç duyan varlıkları anlatır. Metabolizma açısından cinden de melekten de şeytandan da farklıdır. Bu kelime daha çok hayvanlar ve insanlar gibi beslenmeye ihtiyaç duyan varlıkları kapsamına alır. Dabbe'nin tariflerini de yine Kuran'da bulabiliyoruz.

Evrende yalnız varolmak için yaratılmadık. Çok eski bazı rivayetlerde; insan neslinden önce ''Nesnas'' denilen bir türün yeryüzünde yaşadığı, o dönemde, yeryüzünün gerçek sahipleri olan bu varlıkların, aynı zamanda ''hilafet'' yani bugün insanın üstlenmis oldugu Tanrı'ya muhatap olma vasfı makamında bulundukları belirtiliyor. Fakat bu tür, zaman içinde istikametini kaybettiği için toptan imha edilmişler ve onların yerine cin taifesi atanmıştır.

Sonunda Allah, meleklere ve diğer muhatap varlıklara, insan diye bir varlık yaratacağını ve onları yeryüzüne göndereceğini deklare edince, Kuran'ın yalın ifadesiyle ''cin'', ''melek'' ve "şeytan'' diye anılan türler, insan türünün evrendeki dengeyi bozacağını ve uzun savaşlarla birbirlerini yok edeceklerini belirterek itiraz ettiler. (Bakara Suresi)

Ama Allah onlara, ''sizin bilmediklerinizi de biliyorum'' diyerek insanı yarattı ve dünyaya ''halife'' tayin etti. Üstelik ''melek'' dahil bütün varlıkları, Adem'e secde etmeye çağırdı. Bu, bir tür, üstün varlığı tayin etme seremonisiydi. Şeytan bu çağrıya uymadı ve insan türüyle her alanda savaşacağını dile getirdi. Kuran'da geniş bir şekilde anlatılan bu ''gaybi'' hadise, aslında aynı zamanda, insan türünün evrendeki mücadelesinde başka varlıklarla da hesaplaşmak zorunda kalacağının açık bir kanıtıydı. Demek insan, sadece emrine verildigi belirtilen tabiata hükmetme mücadelesiyle kalmayacak, kendi varlığını korumak için, üstün formda yaratılmış varlıklarla da mücadele etmek zorunda kalacak...

Kuran'ın açik ifadelerinden anladığımız, bu mücadelenin cin ve şeytan taifesiyle verileceği yolundadır. Üstelik bu her iki türle yaptığı mücadele içsel bir mücadeledir. Yani liyakat ve kimlik mücadelesi... Oysa Mülk Suresi, açık açık, uzaydan saldıracak bir türden; uzaylılardan söz ediyor. Bunların özel kimlikler taşıyan varlıklar olduğunu ayet metninde yer alan ''men'' sözcüğünden anlıyoruz. Ayette geçen ''men fi'sSemai'' ifadesinde men, kim sorusuna verilen cevaptır. Eğer bu ayette bahsedilen gökten başımıza inecek ilâhi belalar veya bir yıldız çarpması olsaydı, ''men'' yerine ''ma'' kelimesinin kullanılması gerekirdi. Arapça'da ''men'' ingilizcedeki ''Who'' sözcüğünün karşıtıdır.''Ma'' ise ''that'' sözcüğünün... Demek ki, uzayda bizimle teke tek karşılaştırılacak varlıklar vardır ve var olmalıdır.

Ayrıca öldükten sonra tekrar dirileceğimize yani Ahiret Günü'ne, Cennet ve Cehennem'e inanıyorsak, UFO ve Uzaylılara niye inanmayalım, diye düşünüyorum. Öbür tarafta yaşayanlar da UFO'larla Dünya'ya, eski yaşadıkları mekana gelmiş olamazlar mı?

Vallahi derin konular ama hemen ''Aaaa... Şuna bakın hem çağdaşım diyor, hem de nelerle uğraşıyor? UFO'ya inanıyormuş. Tam cahil...'' gibi suçlamalarda bulunmayalım. Üzülürüm ha...''
Hepinize saygı ve sevgiler.

Mustafa Mumcu, 02. 06. 2007 Saat: 01:55

Kaynak: http://geocities.com/ufukturuorg

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..