Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Umudumuz domates..!

Umudumuz domates..!
 

Ekonomi pek çoklarının sandığı gibi, bir matematik bilimi değildir. Ekonomideki matematiksel hesaplar size, o an ki durum hakkında, birtakım bilgiler verir.

İki kere iki dört eder gibi kesin konuşamazsınız. Hele Dünyayı ekonomik buhranın sardığı zamanlarda, Dünya ekonomisine yön veren bir konumda olsanız dahi, kesin öngörülerde bulunamazsınız.

İşte FED başkanı Ben Bernanke bile birden ağız değiştirerek, yeni bir parasal genişlemeye gide biliriz dedi. Oysa daha geçtiğimiz ay bunun tam tersi yönde açıklamalarda bulunuyordu.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın yeni enflasyon açıklaması da, tam Ben Bernanke’nin bu açıklamasının arkasından geldi.

Oysa Erdem Başçı öngörülerinde kesin konuşuyor. Enflasyon Mayıs’ta kesin düşüşe geçecek. % 70 olasılıkla yılsonunda ortalama % 6,5, 2013 yılında ortalama 5,2.

Merkez Bankası Bernanke’nin bu açıklaması ile Doların düşüşe geçmesine ve Mayıs ayında sebze meyve fiyatlarındaki gerilemeye güveniyor. Yani domates deyip geçmemek lazım. Mübarek ekonomiye yön veriyor.

Ya Bernanke yine ağız değiştirir, sebze meyvede de yıllık ürün beklendiği gibi olmazsa?

Enflasyonda % 5 ten geçiniz işin içinde bu kez sosyeteye rezil olmakta var.

Umudunu domatese bağlayan Merkez Bankası Başkanı da gördük ya bu Dünyada.

AHMET ELDEN

    

 

  

 

 
Toplam blog
: 138
: 5557
Kayıt tarihi
: 05.10.11
 
 

1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..