Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ya Tekel eylemi olmasa

Tekel işçileri emperyalizmin gerçek yüzünü görmemize vesile oldu. İşçiye, köylüye, emeği ile geçinen insanlara emperyalizmin bakış açısını sergilemesi bakımından bundan daha iyi bir örnek düşünemiyorum. Şimdi denebilirki canım devlet sigaramı üretecek devletin başka işi yokmu. ilk bakışta doğru gibi görüne bilir. Ancak başka doğrularda vardır. Devlet bir milletin kurduğu en büyük otoritedir. Eğer içinde millete yarayacak icraat yoksa o devletin yönetiminde zaaf var demektir. Devlet eğer egemenlerin elinde halkını ezen, işçisini, köylüsünü, esnafını, memurunu, emeklisini açlığa mahküm eder hale gelmişse artık milletin devleti olmaktan çıkmıştır. Cumhuriyetle birlikte milletimizin dişinden tırnağından artırarak yaptığı fabrikalar, elektirik santralleri, köprüler, barajlar ne varsa hepsi satılıyor. Şimdi çok büyük bir elden çıkarma furyası yaşanıyor.Yaşanıyor yaşanmasınada; kimse bu fabrikalarda çalışan insanların sosyal statülerinin ne olacağını, ekonomik durumlarının nereye gideceğini, o fabrikalara ürün üreten çifçilerin durumlarının nereye gittiğini düşünme zahmetinde bulunmuyor. Önce fabrikalar satılıyor sonrada size oturduğunuz yerde maaş veremeyiz ya devletin parasında yetim hakkı var deniyor. Oysaki milletimiz idare edenleri işini elinden alsın diye seçmedi.

Öteden beri Avrupa ile yapılan gümrük iş birliği anlaşmaları ve şimdide uyum yasaları ile Türk çifçisi, Türk sanayicisi, Türk işçisi emperyalizmin emrine verildi Dünyanın en büyük ihracatcısı Almanya ile Türk sanayıcısını aynı kategoride yarıştırır olduk. Oldukta ne oldu ithalata dayalı ihracat sanayii aldı başını gitti. Yerli üretim yarışamaz hale geldi, ayağa düştü. İthalat patladı, ithalat ihracat arasındaki makas gittikçe açıldı. Birde yabancı sermaye ülkemize gelsin diye yabacılardan ÖTV alınmiyor bildiğim kadarı ile. Bununda yerli sermaye açısından negatif bir ayrım olduğu bir gerçektir.. Artık üretmekten ziyade hazır yiyen bir toplum olup çıktık.

Türkiye dünya devleti olma yolunda ilerlemek istiyorsa, ülkenin bütün kesimlerinin birlikte kalkınacağı bir planın ortaya konması ve uygulanması gerektiğine inanıyorum. Öyle işçinin, köylünün, memurun ve tüm emeği ile geçinen insanların omuzları üzerinde kalkınmaya çalışılırsa korkarımki bu yükü çekemezler ve ya üzerlerinden atarlar yada altında kalır çökerler. Bu kesimlerin çökmesi ile sırtlarında taşıdıkları efendilerinide yere düşürürler. Hiç olmazsa sırtımızda gezen efendiler karnımızı doyursunlar, bindikleri dalı kesmesinler diyorum.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..