Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Düşman sana acımaz

Kidemli Albay Berk ERDEM'in intihari ile bir kez daha askerlerin onur intiharları gündeme geldi. Yine Deniz kuvvetleri komutanı, Feryat etmek zorunda kaldı ve gazetecilere susmak mümkünmü bu olaylar karşısında diyerek sitem etti, Benim dikkatımı çeken bir laf oldu. Sayın komutan diyor ki ''Bu iftiraları yapanlar kendilerini bu insanların yerine koysun, insaflı olsun'' Sayın Komutanım siz düşmandan insaf dileyecek kadar acz içinde değilsiniz. Eğer öyleyse bizim vay halimize. Şimdi size sormak istiyorum.Bu yazılan, çizilen yalanları kimler ne amaçla yaptıklarını henüz tesbit edemedinizmi ki yasaları harekete geçirmiyorsunuz. Kim bunları koruyor. Eğer sizin komutanız altındaki askerleri koruyamayacak kadar işinizden uzaklaştıysanız orada neden duruyorsunuz. Biz çocuklarımızı askere gönderirken önce allaha sonra size emanet ediyoruz. Siz bir kuvvet komutanı olarak yasaların harekete geçmesini sağlayamıyorsanız bizim halimiz nice ola. Yapmayın etmeyin. Siz nasıl düşmandan aman dilersiniz. Olur olmaz lafları ortaya atan daha sonrada efendim bunlar doğru değilse nasıl olsa onlar kendilerini savunarak aklanırlar Neden endişe ediyorsunuz denebilir mi? Koskocaman Türk ordusu bir kağıt maket gibi eridi. hepsi suçluluk pisikolojisi içinemi girdi. Ne oldu. Artık biz vatandaşlar olarak sizden kuşku duymaya başladık çıkın deyinki biz bunu yaptık, şunu yapmadık. Birazda sizin bu konulardaki suskunluğunuz medyanın bir kısmının askerlerin üzerine gitmesine sebep olmuyor mu?

Sizin hakkınızda yazı yazan gazetecilere kardeşim bu haberi nerden aldın diye soramıyormusunuz. Eğer gazetecinin basın özgürlüğü varsa bu askerlerinde yaşama ve aile hayatına saygı duyulmasını isteme özgürlüğü vardır. Eğer gazetecilerin basın özgürlüğü varsa bazı gazeteciler neden sorulsuz sualsız içeri atılıyor aylarca sorgusuz hapis yatıyorlar. Yoksa bu ülkede çifte standart işliyorda henüz biz mi farkında değiliz.

Komutanım sizden çok bir şey istemiyoruz. Yasalara göre hakkınızı arayın yada çıkın deyinki bu anlatılanlardan şu şu doğrudur ve bunlarıda şunlar şunlar yapmıştır. Artık bitsin bu senaryolar, Artık bitsin bu komedi. Lütfen Ülkemiz, Askerimiz, siyasetimiz, milletimiz yara alıyor. Bu hengame içinde kim çocuğunu askere göndermek ister. Birisi çıksa çocuğumu askere göndermem dese hakkında halkı askerlikten soğutmaktan dava açıla biliyor ama ulu orta gazeteci, asker hakkında yalan yanlış yazı yazıyor ona dokunulmuyor. Ne böyle bir özgürlük gördüm ne de böyle bir devlet düzeni. Bu durum hiç ama hiç iyi değil sonu kargaşa olur, artık insanlar kendi başının caresine bakmaya başlar. Sonuç devlet ortada kalmaz. Artık siz de halkın güvenirliğini yitirirseniz devleti araki bulasın. Ulkemizin geleceğinden son derece endişe duyuyorum. Şu anda en sakin, en sağ duyulu Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını görüyorum. Ama ne kadar sürer onuda kestirmek zor.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..