Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '13

 
Kategori
Deneme
 

Yaşanan acıların örtüsü mü ağlamak?

Yaşanan acıların örtüsü mü ağlamak?
 

ınt


Ne kadar küçük şeylere ağlardık çocukken. Bir kaç misket, bir oyuncak araba, bir bebek.
 Şimdi büyüdük.
 Çok büyük olaylar bile ağlatamıyor bizleri. Ölümler, direnişler, haksızlıklar, savaşlar.
 Şimdi daha mı güçlüyüz? Yoksa daha mı alışkın?
 Hayatı öğrenmek “alışmak” mı acaba?

Bazen öyle sıkılır ki içiniz, kendinize bile tarif edemezsiniz, kaçıp gitmek istersiniz bulunduğunuz yerden. Bir açıklamanız yoktur nedenine dair. Sadece ağlamak istersiniz, bazen gözyaşları çıkmaz bir türlü yerinden, bazen de o kadar kendinizi tutmak istersiniz engel olamazsınız yağmur gibi boşanır gözyaşları. Bazen de hiç olmadık bir yerde, alakasız bir şey yaparken başlarsın hıçkıra hıçkıra ağlamaya. Kimi zaman uzun sürer, kimi zaman kısa bir nöbettir. Tek iyi yanı ise biraz rahatlarsınız, Sanki bütün acıları, bütün haksızlıkları içinizde çıkarıp dışarı atmışsınızdır. Gözyaşı ile akıp gitmiştir.

“Ağla ağla rahatlarsın” derler. Ağlayınca rahatlar mı? İnsan. Gülmek daha iyi çözüm değil mi rahatlamak için. İçten, katıla katıla gülerek atamaz mıyız sıkıntılarımızı? Rahatlamak için mi ağlarız? Yok sa ağladığımız için mi rahatlarız? Ağlamanın içsel ve dışsal işlevleri varmış. Ağladığımız zaman ruhsal ve fiziksel değişiklikler olur. Ağlama sonrası fiziksel değişikliklerin olumlu olmadığı, olsa bile bunun belirgin bir özellik olmadığı söylenmiş. Sık sık ağlayanların daha mutlu insanlar olmadığını düşündüğümüzde, ağlamanın doğrudan rahatlatıcı bir etkisi olmadığı söylenebilir.

İnsan çaresizken ağlar, elinden bir şey gelmiyorsa, birilerine kendini anlatamıyorsa, kendi haline acıyorsa, acı çekiyorsa, olumsuz düşüncelerden uyuyamıyorsa ağlamaya sığınır.

Ağladığımızda etrafımızdaki insanların ilgisini çekeriz. Çevremizdeki insanlarla iletişimimiz ağlayınca daha çok artar. Sosyal ve ruhsal destek gördüğümüzde, yalnız olmadığımızı anladığımızda kendimizi daha iyi hissederiz.

Mutluluktan ağlayalım hep. Şans yakamızı bırakmasın. Umut yüreğinizde yuva kursun, ve o yuva öyle büyüsün ki, hiç umut yitirilmesin.

Ve SEVGİ Hayatınızın her anında, her adım atışınızda, her sözünüzde, her tebessümünüzde çiçek açsın. Kötülükler size çok uzak, iyilikler ise yanı başınızda bulunsun. Bugününüzün ayrı güzelliği olması dileğiyle.

Mutlu olun, sağlıklı olun, huzurlu olun, dingin olun ve sevgiyle kalın. 

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..