Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '07

 
Kategori
Edebiyat
 

Yaşasın şiir!...

Yaşasın şiir!...
 

21.MART.2007 '' Bu gün bizim günümüz dost kardeş bir arada.''

Bu gün; ''DÜNYA ŞAİRLER GÜNÜ''. Gorki; ''Aklın şiiri bilimdir, yüreğin bilimi şiirdir ''diyor.

Edip Cansever, Yeditepe'de; ''John Ciardi'nin de bir sözü varmış, yeni öğrendim: -Şiir fikirlerden söz açmaz, onları bir aktör gibi temsil eder. - '' diyor.

Cemal Süreyya, A Dergisi'nde; '' Şiirde de azalan verimler kanunu var. Dil bir açıdan işlendikçe, o alanda elde edilen verimler, bir noktadan sonra azalmaya başlıyor. Bu, bir bunalıma yol açıyor. Bunalımlar da yeni şiir alanları, yeni açılar bulunmasıyla sona erer hep.'' diyor.

İsmet Özel'de, Şiir Kitabı'nda; '' Şiir okumak isteyen kimse, gelenekçiliğin ve ilericiliğin entellektüel yükünü bir yana bırakmadıkça, giriştiği işin altından kalkamıyacaktır. Şiirin ne gelenekle, ne de beklenen hayatla başı hoş değildir. Geçmiş ve gelecek şiir için (ve içinde) yabancılaştırıcı öğelerdir. Şiir okumanın hasadı ancak bilinmeyen eski ile tanışılmamış yeni arasında toplanır. Şiir okumak, ancak ''şimdinin''olağan üstü vuruculuğu, tadılan somut yaşama anının tazeliği ve uyancılığı ile doğru çizgiye oturur.'' diyor.

Bülent Özcan, '' ÇOCUKLAR OLMASAYDI'' adlı şiirinde;

''Çocuklar olmasaydı

Böylesine sevmezdim yaşamı

Böylesine umutlanmazdım

Böylesine sevinç sarmazdı yüreğimi

Böylesine dayanmazdım acıya

Böylesine şiirler yazmazdım...

Çocuklar olmasaydı

Analar bu kadar güzel olmazdı... '' diyor.

21 MART: Gündelik yaşamında. umudunu yitirmeyen, geçmişten geleceğe koşan, ilerleyen şairlerin günü. Yılkıda kalmış rüyalarını, yeryüzünde konaklatan şairlerin günü. Şiir sanatı, insan tükenmeyinceye kadar yaşayacak. Sevgiyle.

 
Toplam blog
: 392
: 4592
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sağlıklı beslenme, yüzme, doğada yürüyüş ve çevre özel ilgi alanlarım. Şiiri ve..