Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '12

 
Kategori
Kitap
 

Yazarımız A.Kadir Güler'den bir kitap daha

Yazarımız A.Kadir Güler'den bir kitap daha
 

Araştırmacı şair ve yazar Abdülkadir Güler


Yaklaşık üç yıldır üzerinde titizlikle çalıştığım Eski Aydın Milletvekillerimizden Mustafa Kemal Yılmaz'ın Hayatı, Eserleri ve Düşünceleri Umurlu'dan M.Kemal Yılmaz' 'nin birinci baskısı 2007 yılında Aydın'da Kolalı Matbaasında yapıldı.

Aradan beş yıl geçtikten sonra bazı ilavelerle ve eksiklerimizi de görüp, özgün bir yapıt niteliğinde   tamamlamak üzere  Sayın Yılmaz'ın isteği üzerine bu kitabın 260 sayfadan 400 sayfa olarak ikinci baskısı Söke Cümhuriyet mabaasında gerçektleştirildi.

Hazırladığım bu yapıtta M.Kemal Yılmaz'ın hayatı, eğitimci yönü, sanat, kültür yaşamı, eserleri, Şiirleri, şiirleri konusunda düşünceleri,şiirlerinden örnekler,  sanat ve kültür bağlamında düşünceleri Mustafa Kemal Yılmaz  hakkında yazılanları, dostları,arkadaşları ve aile çevresi M. Kemal Yılmaz İçin neler dediler ,neler  yazdılar?

Sayın Yılmaz'ın şiirleri ve sanat, kültürle ilgili yazılarının yer aldığı yayın organları ve M.Kemal Yılmaz'ın albümünden bazı foğotraflar, çeşitli kurum ve kuruluşlardan  almış olduğu takdirname, teşekkür ve onur belgeleri gibi zengin bir içerikle hatta BİR ARMAĞAN oylumunda bu kitap  zengin bir içerikle günışığına çıkarıldı.Bu yaqpıtla  Sayın M.KemalYılmaz'ın daha hayatta iken anıları bir kez daha dolu dolu  sergilendi ve yaşatıldı...

Konu ile ilgili haberi Söke Ekspres Gazetesi Muhabiri Yılmaz Salum yazdı. Yılmaz Salum Bey'e içtenlikle teşekkür ediyor  ve bu haberi siz Milliyet Blogdaşlarımla da burada paylaşmak istiyorum:

 

HABER / Yılmaz Salum:

Gazetemiz yazarlarından Abdülkadir Güler bir kitaba daha imza attı. Araştırmacı, şair, yazar Abdülkadir Güler sanat, kültür bağlamında bu güne kadar birçok eserler yazıp Türk edebiyatına kazandırdı. Kaleme aldığı yapıtlarının çoğu Söke ile ilgilidir. Örneğin Sökeli BirGüzel Adam Avukat Ahmet Güçsav, Aydınlı Öykü Yazarı Mahmut Özay, Sökeli Şairler Antolojisi, yine Sökeli Şairler ve yazarlar -Güldeste, Hayatı veEserleriyle Umurlu'dan M.Kemal Yılmaz gibi ... Abdülkadir Güler'in hazırladığı kitap “Hayatı ve Eserleriyle Umurlu’dan M. Kemal Yılmaz “  2012 yılınında yapılan yapıtın ikinci baskısıdır.

Eski Aydın Milletvekilli M. Kemal Yılmaz'ın hayatını ve eserlerini anlatan kitabı hazırlayan Güler; “Benim bu yapıtımı, Eski Aydın Milletvekillerimizden Sayın M. Kemal Yılmaz'ın hayatı ve sanat kültür bağlamındaki izdüşümü düşünceleridir. Sayın Yılmaz, şu anda Ankara’da ikamet ediyor ve rahatsızdır. 91 yaşında ihtiyar bir delikanlıdır. Yakından tanıdığım ve bir baba olarak saygı duyduğum bu yapıtımı Sayın M. Kemal Yılmaz’a BİR ARMAĞAN olarak hazırladım."

Bu eserimin daha önce de birinci baskısı 2007 yılında Aydın’da Kolalı matbaasında hazırlanmıştı, şimdi aradan beş yıl geçtikten sonra yeni ilaveler ve değişik yazılarla bir daha zengin bir içerikle 400 sayfa ve Sayın Yılmazla ilgili birçok fotoğraf ve belgelerle ortaya çıkıyor. Söke Cumhuriyet Matbaası’nda titizlikle hazırlandı.

Gelecek kuşaklar için bir kaynak niteliğinde hazırlanmıştır. Rahatsız olmama rağmen bu kitabın kenarda köşe de eksik kalmasına gönlüm razı olmadı ve üç yıldır üzerinde çalıştığım bu eserimi bitirmenin sevinci içindeyim.

Sayın  M.Kemal Yılmaz’a verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kitabımın sanat ve kültür çevrelerinde ve M. Kemal Yılmaz’ı tanıyanlarca memnuniyetle karşılanacağını ümit ediyorum.“ diyor…

Biz de Söke Ekspres gazetesi yazı ailesi olarak, sevgili hocamız ve yazarımız Abdülkadir Güler’in bu çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. 07.06.2012. Söke Ekspres Gazetesi

Haber: Yılmaz Salum

 

 



 













 


 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..