Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '09

 
Kategori
Gelenekler
 

Yemekteyiz!

Yemekteyiz!
 

Ne hallere düşmüşüz haberimiz olmamış.Şu aralar malum bir Tv kanalında Yemekteyiz diye bir program var. Herkes gibi bende ne var bu yarışmada diye 3-4 haftadır seyretme eziyetindeyim.Bu hafta artık net olarak gördüm ki 10.000.- ytl (Çok iyi bir para) olmasına rağmen kazanılamayacak, uğrunda bütün örf, adetlerimizi, dünyaca ünlü misafirperverliğimizi bir kenara koyacak bir değer değil. İnsanlarımız nasıl bir bozulma içerisindeler. Her türlü şımarıklıkla ve bu krizde işşizlikte millet bulamazken envayi çeşit özenle yapılmış yemeklere sırf 10.000 .- TL için burun kıvırarak, Allah'ın lutfu nimetleri çöpe gönderme pahasına ve aşağılamakla yarışma yapılıyor.Hedef bütün aneneleri ayaklar altına alarak 10.000.- TL ödül almak!!!

Tabii bu alınan ödül hak mıdır? Onu önce Yaradan ve izleyiciler görüyor? Herşeyden önemlisi program yapımcıları formatlarında Türk örf ve adetlerini incitmeyecek hiçbir kural koymamışlar. Ya da herşeye göz yumuyorlar.Üç kuruşluk reyting uğruna...

Bizde çok meşhur bir atasözü var ama onu yazmayacağım.Bilen bilir.Ancak Nimete saygı, insana saygı ve hoşgörü vardır.Yemek yarışması ise sofra düzeninden, misafirperverliğine kadar herşey puanı etkiliyorsa, yalan söylenmemeli veya saygı çerçevesini aşan eleştiriler yapılamamalı...Yapan kişileri diskalifiye etmeliler.

İnsan naziktir. Çabuk kırılır. Bizlerin sanmıyorum ki hiçbiri önüne emek verilerek''yalansız'', bir şekilde hazırlanmış ekmek-peynir bile konsa böyle kişiliklerini bir kenara bırakıp yapana ve nimete eleştiri yapsınlar.Bilakis ne hazırlanırsa hazırlansın teşekkür eder, hazırlayanı mutlu etmek adına "Elinize sağlık güzel olmuş." deriz.

Hele özenle hazırlanmış, bir bedel ödenerek alınmış malzemeyle yapılmış, gelen kişilere kibarlıkla sunulmuş yemekleri sadece İnat olsun diye, para kazanayım diye masadan kaldırtıp, içinde zehir varmış gibi çöpe göndermek nasıl bir vicdandır. Bu kadar dünyada ve ülkemizde aç uyuyan insan varken, rüyasında dahi böyle yemekleri bir arada göremeyen insanlar varken... Yazık bu yapılanlara engel olmayanlara... Umarım yarışma esnasında yemekleri eleştirenler, beğenmedik, aç kaldık diye çöpe gönderenler ve bu programı halen böyle yayınlamaya devam edenler birgün Kuru Ekmeğe muhtaç kalmazlar....

 
Toplam blog
: 17
: 479
Kayıt tarihi
: 24.11.08
 
 

Merhaba; yazmak, doğa gezileri, müzik dinlemek, doğayı koruma amaçlı programlarda yer almak, resim y..