Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

01 Ocak '22

 
Kategori
İnançlar
 

Yeni Yıla Bismillah

YENİ YILIN İLK GÜNÜ HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞALLAH. CÜMLETEN GÜZEL BİRGÜN OLMASI TEMENNİSİYLE...
ALLAH'IN İZNİYLE YENİ YILIMIZIN TÜM ÜLKEMİZE İYİLİKLER  VE SAĞLIKLAR GETİRMESİNİ DİLERİM.
 
Bir yılı daha geride bıraktık. Takvimlerin değiştiği bu günler, geçmişin muhasebesini yapmak adına hepimiz için önemli bir imkândır. Kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden daha fazla Rabbimizin rızasını kazandıracak iyi ve güzel işlerle donatmaya karar verelim. Birbirimizi sevelim, kimsenin kalbini kırmayalım, ağzımızdan çıkan kelimeleri gönül süzgecimizden geçirerek derelim, değerlendirelim. İnsan olmanın şerefli sorumluluğunu, emaneti yüklenmenin ağırlığını ve hesap gününün yakınlığını unutmayalım inşallah.
 
Biz Müslümanları yılın başı sonu değil, ömür yolunun sonu ilgilendirir. Rabbim kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden daha hayırlı kılsın. Ve iman selameti ile akıbetimiz hayrolsun inşallah. Unutmayalım ki, günleri ve geceleri yaratan; ayları ve yılları yenileyen Rabbimiz, kıyamet günü hepimizi ömür nimetinden hesaba çekecektir.
O zor gündeki hesabımızın kolay olması için nefes aldığımız bugünlerde kendimizi sıklıkla hesaba çekip hayatımıza iman ve salih amellerle istikamet vermemiz elzemdir.
 
Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyruluyor. "Ey iman edenler! Allah’a itaatsizlikten sakının. Herkes yarın için ne hazırladığına, önceden ne göndermiş olduğuna baksın! Evet, Allah’a itaatsizlikten sakının; şüphesiz Allah yapıp ettiklerinizden tamamen haberdardır." (Haşr Suresi 59/18)
 
Miladi yıla göre yeni yılın bu ilk gününden itibaren geçmişimizi gözden geçirip geleceğe yön vermek adına; nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi, gittiğimiz yerde ne ile karşılaşacağımızı tefekkür edelim. Zaman bize emanet edilen en önemli değerlerdendir. Kıymetini iyi bilelim. Hiç bir ânını bize faydası olmayan işlerle zayi etmeyelim.
 
Her kul, akil bâliğ olduktan sonra kalan ömrünü Hak yolunda istikamet üzere değerlendirmekle mükelleftir. Dünyalık ve ahiretlik ne diliyorsak, Allah'tan dileyelim. Allah (celle celaluhu) dilerse yeni yılda yepyeni güzellikler gelecektir. 
Yeni sene tüm insanlık için hayırlı, huzurlu ve selametli olsun. Âmîn! 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..