- Kategori
- Yöresel Yemekler
Yoğurtlu köfte

Yoğurtlu Köfte
Yoğurtlu Köfte doğunun güzel şehri Elazığ yöresine ait bir yemek. Yöre halkı tarafından çok sevilir ve her evde sıkça yapılır.
MALZEMELER:
3 su bardağı köftelik bulgur
2-2,5 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı un
tuz
2,5 kg yoğurt
birkaç diş sarmısak
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı zeytinyağı-tereyağı karışımı
1,5 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Köftelik bulgur derince bir kap içerisine konularak sıcak su ile ıslatılır. Tuzu ekilip, bir kaşıkla karıştırılarak bir kapakla kapatılarak şişmeye bırakılır. Soğuyunca un serpilerek yoğurulur. Fındık kadar parçalar koparılarak yuvarlanır. Yoğurma ve şekil verme işleminde eller su ile ıslatılabilir. Şekil verilen köfteler az suda haşlanır. Sarmısaklı yoğurt, köfteye haşlama suyu ile ılıştırılarak karıştırılır. Bir tava içerisinde eritilmiş yağda kırmızı biber dağlanır. Servis tabağına alınan yemeğin üzerine gezdirilerek servis yapılır.