Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '06

 
Kategori
İstanbul
 

Yolunuz açık olsun

Vatandaş trafikte perişan olmuş bugün, olsun varsın kimin umurundaki? Meteoroloji uyarmadı mı sizi? Bugün için aşırı yağış ve fırtına bekleniyordu. Toplu taşıma araçlarını kullanmalıydınız bugün. Nitekim onlar İstanbul'un ihtiyacına fazlasıyla(!!!) yetiyordu.

Duraklarda bir sürü otobüs sıra sıra dizilmişlerdi. Yolcu az otobüs çoktu. Ama vatandaş trafik olmasın diye tramvayı tercih ediyordu. Vatandaş nerden bilsin ki kendisi gibi tramvayı değil ama tramvay yolunu seçen seçkin vatandaşların olduğunu? Bu seçkin vatandaşların hususi araçlarıyla tramvaydan önce tramvay yolunu işgal etmeleri herhalde sadece bizim ülkemizde yaşanan bir gerçektir.

Hani yanlış anlaşılmasın. Fakat vatandaş şaşırmış durumda. Bir yanda boş otobüsler fakat ilerlemeyen trafik, diğer yanda ise tıka basa dolu tramvay ama hiç değilse işgalcilere rağmen yavaş da olsa akan bir trafik. Taksileri hiç sormayın. Biraz önemli bir işiniz olmasın sakın; eskiden vatandaş taksi seçerken şimdi taksiciler vatandaş seçiyor. Yok arabayı ikinci şoföre vereceğim, yok yakın mesafe. Hele yağışlı havalarda hiç yüzüne bakmazlar vatandaşın. Bir de şöyle bir su sıçratarak geçerler yanınızdan.

Bayramın ikinci günü Fatih Sultan Mehmet köprüsünde yaşananlara ne demeli? Vatandaş uzatılmayan bayram tatilinden dolayı her şeyini üç günün içine sığdırmak zorunda kaldı. Yollar ve köprüler parasızdı fakat kilitlenmiş yollardan para da verseniz kaçamazdınız. Üstüne bir de 2.köprü eylemi eklenince o sırada bekleyenlerdenseniz eğer vay halinize. Hastanız mı var, uçağınız mı kaçmış, kimin umurunda?

İşte bugün de herhalde trafik açısından böyle sıkıntıların artacağına yönelik bir işaret oldu. Yollarda akan sular, trafikten kilitlenmiş yollar, kalabalık toplu taşıma araçları, artan korna sesleri. Bu gelişmenin vermiş olduğu bir sıkıntı mı acaba diye bazen düşünmeden edemiyorum. Fakat gelişirken bazı şeylerimiz geride kalırsa her noktada paralel gelişme olmazsa böyle sıkıntıları çok daha fazla yaşayacağız demektir.

Herkese trafiksiz rahat akan yollar diliyorum. Yolunuz hep açık olsun.

 
Toplam blog
: 15
: 2441
Kayıt tarihi
: 12.09.06
 
 

1968 doğumluyum. İTÜ'den Metalurji Müh. olarak mezun oldum. Yine aynı üniversitede yüksek lisans ..