- Kategori
- Yöresel Yemekler
Yöresel bir lezzet - Lokum pilavı
Bu akşam yaptığım yemek Bodrum'da ve aslında dolayısıyla Muğla yöresinde düğün yemeklerinin olmazsa olmazlarından. Eh artık çalışan bir bayan olarak maalesef bu yemeğin en orjinal şekliyle yapmak oldukça vakit aldığından biraz basit bir versiyonunu sunacağım sizlere. Orjinalinde yemeğin hamuru unun içine 1 yumurta kırıp -yani mantı hamuru gibi- hazırlanıyor. Biraz dinlendirdikten sonra hamuru mantı hamuru inceliğinde açıp önce yarım parmak kalınlığında şeritler halinde sonra minnak kareler halinde kesiyorsunuz. Elbette düğünlerde bu hamur konu komşunun ortaklaşa yardımlaşmasıyla yapılıyor. Yoksa kes kes bitmez valla. Başta da dediğim gibi tabii akşam akşam yorgun ve de argın olarak eve gelip bunu yapmam delirmiş olmam anlamına geleceği için ben de yapmadım.
Gelelim benim uyduruk versiyonuma... Bir paket yıldız şehriyeyi kaynamış tuzlu suda haşlıyorsunuz. Haşladıktan sonra suyunu süzün. Aynı tencereye ince kıyılmış 1 baş kuru soğanı pembeleştikten sonra 250-300 gr kıymayı ilave edip iyice kavurun. Son olarak da haşlanmış yıldız şehriyeleri ilave edip iyice karıştırın. İşte bu kadar... Tabii şimdi siz diyeceksinizki başka bir makarnayla ya da şehriye ile olmazmı bu diye... Olur tabii... Ama Lokum Pilavına en yakın lezzeti ve görüntüyü yıldız şehriye veriyor bilesiniz.
Hadi Afiyet Olsun.