Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '06

 
Kategori
Felsefe
 

Yoruldum

Artık çok yorulduğumu, çok yıprandığımı hissediyorum. Kendimi daha fazla yormak, daha fazla yıpratmak istemiyorum. Bir yerden sonra son noktayı koymak gerektiğini düşünüyorum.Fazla duygusal olmak, özveride bulunmak, herkesin derdine derman olmak güzel ama bir kağıt mendil gibi kullanılıp atılmak oldukça kötü. En yakınındaki insanların dahi sadece kendilerini düşündüklerini görmek beni çok üzüyor. İyi gün dostu olduklarının farkına varınca göğsüne bir bıçak saplanmış gibi hissediyorsun ve için acıyor.

Her yenilginin ardından yanılgılarını görüyorsun ama yeni bir başlangıçta tekrar eski yufka yürekliliği gösteriyorsun.Halbuki duygularınla değil,aklınla davransan senin için daha olumlu bir sonuç çıkacak.Aklınla davranman belki seni daha acımasız yapacak ama en azından hayal kırıklığına uğramayacak, sürprizlerle karşılaşmayacaksın.

Hayatın tüm yükünü omuzluyorsun ama o yükün altında bir böcek gibi ezilip gidiyorsun. Yaşarken hiç ölmeyecekmişsin gibi bir duyguya kapılıyorsun ama ne yazık ki her yıpranış sonucunda hayatının daha hızlı akıp gittiğini ve sona doğru daha hızlı koştuğunu kestiriyorsun.Çünkü her düşüşün,her sıkıntının yarattığı stres ömründe bilmem kaç yılı alıp götürüyor.

Doğru bildiklerini herkesle paylaşmaya çalışıyor ve çaba sarf ediyorsun.Göz göre, göre yanlışlıklar yapılması hoş değil,hemen itiraz ediyorsun.Ama herkesin doğrusu kendinden menkul.Reddedildiğin,istenilmediğin yerde ısrarın doğru olmadığını biliyorsun ama yüreğindeki sevgi seni ısrarcı kılıyor. İçinden sessizce zamanı gelince anlaşılacağını sanıyorsun ama o an hiçbir zaman gelmiyor. Bırak gitsin ne olursa olsun diyemiyorsun.

Elbette sevgide bencil davranmak doğru değil ama seni sevmeyenleri de sevmek zorunda değilsin. Sevgiyi hak edenlere vermek onlarla paylaşmak,olgunlaştırmak ve bir çığ gibi büyütmektir doğru olan..Sen ne kadar uğraşırsan uğraş,ektiğin tohum çimlenmiyorsa ya tohumda yada tarlada bir sorun var.

İşte burada kendini sorgula, eğer tohumunda bir sorun yoksa demek ki sorun tarlada. Hemen terk et o tarlayı ve tohumunu başka tarlaya at. Mutlaka bulursun, ekecek bir tarla.

Olgunlaşma yaşının çoktan geldiğini hissetmelisin artık. Eski anlayışınla hareket edersen inan kendine çok büyük eziyet edersin.Sen,doğru bildiğini yap ama her şeyi oluruna bırak ve mutlu olmaya bak.Mutlu olursan eğer,hayatın bir anlamı var.02.10.2006

 
Toplam blog
: 2
: 619
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

Trafik müşavirliği ve oto alım satımı ile iştigal ediyorum. Okumayı, yazmayı seviyorum. Genellikle f..