Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '14

 
Kategori
Tarih
 

Zacharia Sitchin (Zekeriya Sitkin) ve ünlü kitabı 12. Gezegen

Zacharia Sitchin (Zekeriya Sitkin) ve ünlü kitabı 12. Gezegen
 

Zekeriya Sitkin'in '12. Gezegen' kitabını yıllar önce okumuştum. Marduk, veya Nibiru gezegeninin 3600 yıllık periyotlar halinde dünya yakınlarına geldiğini iddia ediyordu. Bir ara Engin Ardıç da aynı şekilde saçmalamıştı. Bu hesaba göre Marduk'un 2012 yılında gelmiş olması gerekiyordu. Gelen giden yok. Geldiğine dair bir belirti de yok. Binlerce amatör, profesyonel insan uzayı gözlüyor. Hiç kimse böyle bir bilgi vermedi.

Bu iddianın olabilirliğine bakalım. Şimdi değil ama başka bir zamanda başka bir uzay cismi için imkânsız görünmüyor. Çünkü bildiğiniz gibi Plüton yakın zamanlarda -yörüngesi dengesiz olduğu için- gezegen olmaktan çıkarıldı. Onun bulunduğu yerde Kuiper kuşağı denen geniş bir asteroid kuşağı var. Orada gökcisimleri dengesiz olarak güneş çevresinde dönüyor. Bazıları Plüton kadar büyük ve yörüngeleri bozuk olduğu için güneşe yaklaşıp uzaklaşıyorlar. Bazıları çarpışıp yön değiştiriyor. Deep Impact ve Armageddon filmleri o yüzden çekildi. Ben Kör Nokta'yı (Bu bilim kurgu bir öyküdür) daha önce yazmıştım, o ayrı konu. Ama Zekeriye Sitkin'i okumuştum. Sonuç olarak bu iddia mümkün olabilir. Yani günün birinde bir gezegen dünyanın yakınından geçebilir, hatta dünyaya çarpabilir. Dünya gerçekten bu konu üzerinde tetikte olmak zorunda.

Tevrat'la Sümer yazıtları arasında bir paralellik vardır. Örneğin Nuh Tufanı, Sümer yazıtlarında neredeyse aynen vardır. Bir farkla ki orada tanrı sayısı çoktur. Tevrat'ı incelediğimiz zaman sanki bir yüksek teknoloji ile karşılaşırız. Süleyman Filistin'den Yemen'e, Belkıs'ın yanına ışık hızıyla gidip gelebilir. Tanrı gök gürültüleri kara bulutlar ve şimşekler arasında dağa iner. Yahudilerin ünlü sandığı sanki bir pil gibidir. Yahudiler savaşırken Tanrı ona bir araç verir. Musa bunu tutarken ellerini havaya kaldırırsa Yahudiler kazanır, Kolları yorulup indirirse kaybederler. O yüzden iki kişi Musa ellerini havada tutsun diye Musa'ya destek olurlar. Bunlara Erik Von Daniken de değinmiştir.

Tanrı dağa indikten sonra onunla konuşmak, ona yanaşmak o kadar kolay olmaz. İnsanlar ellerini ayaklarını iyice yıkayıp steril olmak zorundadırlar. Tanrının kalacağı ev altından olacaktır. Altın en steril maddelerden biridir. Yiyecekleri ateşte iyice kızaracaktır, öyle ki üzerinde mikrop, bakteri kalmayacaktır. Bunlara uymayanları, Tanrı'ya öylece steril olmadan yaklaşmaya kalkanları "Tanrı'nın yanından bir ateş çıktı, yaklaşan 200 kişiyi yedi bitirdi" şeklinde Tanrı ışın silahı kullanarak yok eder..

Tanrı birine kızıp cezalandıracağı zaman uyarır: "Şu adamın çadırının çevresinden uzaklaşın." Onlar uzaklaşırlar, sonra çadır içindekilerle birlikte yerin dibine batar.

Daha da var. Bunlar bende soru işaretleridir.

Dünyada yaşamın nasıl başladığı konusu tartışmalıdır. Dünyada mı başladı, yoksa uzaydan mı geldi.

Ancak Zekeriya Sitkin'in iddiası birkaç başka biçimde olan olasılığı bir araya getirmektir. O bakımdan bilime biraz hurafe karıştırmıştır. Önemli olan doğrularla yanlışları birbirine katmamaktır. Bilim gerçek verilere dayanır. Uzaylıların dünyalıları dölledikleri konusunda bilimsel olarak elimizde bir bilgi yoktur.

Bilimin açıklayamadığı sır diye bir şey yoktur.

 

 

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..