Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

30 maddede evlenilmemesi gereken erkekler

30 maddede evlenilmemesi gereken erkekler
 

Bu da benim sevgilim!


 

14 Şubat, evlenme teklifinin en çok yapıldığı günlerden biridir. Yılın bu en romantik kutlamasına sayılı günler kala, siz değerli hanımefendi okurlarıma "30 maddede evlenilmemesi gereken erkekler"in geniş bir listesini hazırladım.
 
1) Süper kahramanı oynayan ve dünyaları vaad eden erkek :
 
Bazı erkeler kendilerini sevdikleri kadına kusursuz ve neredeyse insan üstü güçlere sahip biri olarak tanıtmak ister. Onlar Yunan tanrılarından hallice, bir çeşit süper kahramanlardır. Sizin için yapamayacakları fedakarlık yoktur. Bir süre sonra buna o kadar çok inanırsınız ki "dünyanın yedi kat dibine düşsem, beni bulup çıkarır kahramanım" demeye başlarsınız. Tabii ki o bir süper kahramandır, aksi takdirde size verdiği onca vaadi başka türlü nasıl yerine getirecek? Bunların hepsi balon! Çünkü tecrübe ettiğiniz olayları biraz gözden geçirecek olursanız, aslında verdiği en basit sözleri bile yerine getirmediğini göreceksiniz. Ünlü filazof Karl Popper'in sözünü hatırlayın "bize dünyada cenneti vaat edenler, cehennemden başka bir şey meydana getirmediler." Sizi yalanlarla kandıracak birine değil, gerçekleri gören ve ayakları yere basan birine ihtiyacınız var!
 
2) Eski kız arkadaşının veya boşandığı eşinin dedikodusunu yapan erkek :
 
Keşke bunlardan hiç olmasa ama varlar ve bunu kimse inkar edemez. Siz siz olun, eski kız arkadaşının ya da eski eşinin dedikodusunu yapan erkeğe yüz vermeyin. Çünkü günün birinde ilişkiniz heyecanını yitirdiğinde, bu adam gidip, başkalarına sizin dedikodunuzu yapacak! Hatırlayın, iş mülakatlarında bile "bir önceki işinizden neden ayrıldınız sorusuna cevaben eski şirketini ya da patronunu kötüleyen ve dedikodu yapan insanları etik olarak uygun bulmadıklarından işe almazlar! Siz de böyle adamları koca diye almayın!
 
3) "Seni seviyorum" diyemeyen erkek :
 
Erkek arkadaşınıza "beni sevdiğini hiç söylemiyorsun ama" diye naz yaptığınızda, "sevmesem yanında ne işim var" veya "bu söz çok tekrar edilirse anlamını yitirir" şeklinde cevap alıyorsanız, bu durum, evlendiğinizde bu sözü asla duyamayacağınızın en büyük işaretidir! Bu tip erkeklerin sevgileri limitlidir, onlar için aşk her an anlamını yitirebilir! Özellikle de evlenip, çocuk sahibi olduktan sonra! Aslına bakarsanız bu insanlar sevme özürlüdür! Bu tip erkekler sevgi sözlerini fok balığına her gösteriden sonra verilen sardalya gibi görürler! İlla bir güzellik yapacaksınız ki, sizi sevgi sözü ile ödüllendirsin. Anlayın artık, ileride size insan muamelesi bile yapmayacağı bu sözü kullanış amacından belli!
 
4) Evlenmeden evvel "ciddi bir şekilde konuşmalıyız" diyen erkek :
 
İşte şimdi hapı yuttunuz! Gözünüz zaten aşktan uğursuz adamın hiçbir yanlışını görmezken, bir de tufaya gelmek üzeresiniz! Eğer ki adam ailenizle tanıştıktan sonra size "Bak madem evleneceğiz, ciddi bir şekilde konuşmamız lazım" diyorsa, anlayın ki, tatlı tatlı size yular geçirmeye başlamıştır. Nedir bu ciddi (!) konular mesela? Size koyduğu kısıtlamalardır, "şunu yapacaksın, bunu yapmayacaksın"lardır! Evlilikte mutluluk, iki insanın birlikte aldığı kararların toplamıdır! Bunu asla unutmayın! Sizi yönetmek isteyen kazmalarla kaybedecek bir hayatınız yok sizin!
 
5) Anasının kuzusu, ah ciğerimin köşesi erkek :
 
Müjdeli haberi kısa süre önce almış olmanız lazım, yaşasın(!) evlenince anası da sizin evinize taşınacakmış! Vallahi bu herif terkeden siz olun diye bunu söylemediyse, aman derim aman!!! Yaşayacak bir yeri varken, sağlığı düzgün ve kimselere muhtaç değilken başınıza kaynana geliyorsa şuna emin olun ki, bu adam tipik bir paranoyak ötesi veya bildiğin ana kuzusu! Size asla inanmayacak ve güvenmeyecek, o evde yokken denetlesin diye de anası gili başınıza getiriyor! Hanımlar, eskiler der ki, "bir mutfağa iki kadın fazladır!" Dikkatli olun, anasının kuzularından uzak durun! Bu insanları tanımak zor değildir. Özel günlerde "hadi annemlere" der. Sürekli annesinin yemeklerini över, sizden onun gibi yemekler pişirip pisiremeyeceğinizi öğrenmek ister. Anneler tabii ki değerlidir kesinlikle buna katılıyorum. Ama bir evin içinde iki aile olmaz! O eskidendi! Çocuğunuzu kendi istediğiniz gibi yetiştiremeyecek, ona kendi arzuladığınız ismi dahi veremeyecek, bir de üstüne, sürekli eşinize şikayet edileceksiniz! Aman derim anasının kuzusunu, anneciğinin dizinin dibinde bırakıp kaçın ve sizin gibi biri ile değil, anası gibi biri ile evlenmek isteyecek bir adamla asla evlenmeyin!
 
6) Dış görünüşe hayran, ayran budalası erkek :
 
Hep onun karşısına en mükemmel halinizle çıktınız. Saçınız yapılı, makyajınız kusursuz, kıyafet jilet! Adam sürekli bakımınızdan, güzelliğinizden, sütun gibi bacaklarınızdan övünçle bahsediyor, arkadaşlarınıza bile sizin güzelliğinizle hava atıyorsa aman dikkat! Hatırlayın, evlendiğinizde o adamla aynı yataktan kalkacaksınız. Saç-baş darma dağın, surat makyajsız, hele o doğum kiloları, çatlayan karın filan n'olcak sonra? Dış görünümünüzü anladık da, durumu dengelemek için biraz da ruhunuza ve zekanıza aşık olmalı evleneceğiniz kişi. Sakın ne kadar güzel olduğunuzla ilgili sözlere aldanmayın! Vallahi böyle erkekler gün gelir saçınızı taramadınız diye terkeder, olmadı kilo aldın diye hakaret eder benden söylemesi!
 
7) Mutfakta aşçı, evde hizmetçi, yatakta .... isteyen erkek :
 
Eğer erkek arkadaşınız mükemmel kadının vasıflarını sıralarken size kadının mutfakta aşçı, evde hizmetçi ve yatak odasında her neyse işte öyle olması gerektiğini söylüyorsa, o dakika hızla ondan uzaklaşın, telefon numaranızı değiştirin ve asla bir daha da onunla gorüşmeyin! Çünkü bu adam belli ki evlenecek kadın değil, resmen köle arıyor kendine. Böyle bir erkek sizden kusursuzluğu bekleyecektir. Sizin hasta olmaya, nazlanmaya, kimi zaman yaşadığınız olaylar yüzünden içinize kapanmaya bile hakkınız olmayacak. Hazır asker, temiz, güzel bir şekilde emirlerine amade olmanızı beklenecek sizden! Niye bir erkeğin kölesi olasınız? Belki ilişkinin başlarında o aptal hormonlarınız sizi bu konuda tetikliyor olabilir, fakat ya sonra? İyi düşünün, doğru karar verin!
 
8) Sizi değiştirmeye çalışan erkek :
 
Size ilk bakışta hayran olmuştur. Giydiğiniz o güzel ve çekici kıyafetler, saçınızın şekli, arkadaşlarınızla kurduğunuz diyaloglar, insan canlısı oluşunuz, herkese saygı ve sevgi gösteriyor olmanız ve hatta kariyeriniz, konuştuğunuz yabancı diller, özgür tavırlarınız, hani o bisiklete atlayıp tarla bayır turlarınız, müze gezmeleriniz, entellektüel muhabbetleriniz bu erkeğin sizi çekici bulma sebepleridir. Size baktığında "tam benim aradığım kadın" der. Gücünüze, zekanıza, tek başınıza ayaklarınızın üzerinde duruyor olmanıza, giydiginiz kıyafetten taktığınız takıya herşeyinize hayrandır ve sonra bir gün sizi kaybetmeyecek kadar hayatına aldığını düşünür! Akabinde size aşık olduğu her yönünüzü, bir kuşun kanatlarını yolar gibi tek tek yolmaya başlar! Bunu kıskançlıkmış gibi yapar. Sürekli eleştirir ve bu davranışlarınız yüzünden onu kaybedeceğinize dair size mesajlar verir. Facebook'a artık kendi resimlerinizi değil, gezdiğiniz yerlerin resimlerini koymaya başlarsınız. İnsanlarla aranıza bariyerler koyar, eskisi gibi kimseyle muhattap olmamaya başlarsınız. Bu arada o saçınızın şeklinden, gezdiğiniz yerlere, konuştuğunuz insanlara kadar herşeye ama herşeye karışmaya, özel hayatına o koca burnunu sokmaya başlar! Siz artık onun hayran olduğu kadın değilsinizdir. Yavaş yavaş kendiniz olmaktan çıkar, adeta bir harabeye dönersiniz. Böyle adamlar insanı kanser eder, benden söylemesi!
 
9) Kıskanç erkek :
 
En nefret ettiğim, karakter fukarası, kendine güveni sıfır erkek modeli! Her kadın ilişkinin başlarında kıskanılmaktan hoşlanır. Çünkü kıskançlık ilişkinin başlarında minik bir aşk oyunu gibidir. Adam kıskansa da, bunu canınızı acıtmadan, ruhunuzu incitmeden, ustaca yapıyordur. Fakat evlendikten bir gün sonra işler değişmeye başlar! Artık kıskançlık sözleri hakaret, davranışı ise dayak olmuştur! Hanımlar, yinelemek istiyorum, eğer bir erkek kıskanıyorsa, bu kişi hayata karşı güven eksikliği yaşıyordur. Kıskanç erkek, kadını eve hapseder, onu mümkün mertebe pasifleştirmeye başlar. Kıskanç bir erkekle evli olan hiçbir kadın kendi başına hareket edemez, kendi özgür iradesi ile karar veremez! Hayatınız boyunca ev hapsi yaşamak istemiyorsanız ve olur olmadık zamanlarda kuşkucu, alıngan, kuruntulu ve saldırgan kocanızın paranoyalarının hedefi olmak istemiyorsanız kıskanç erkeklerden uzak durun!
 
10) Kurtlu erkek :
 
"Ben bi' arkadaşı görüp geleceğim!" Böyle bir erkekle evli olan hanımlar, bu sözü çok duymuştur. Bu erkekler fıttır fıttır gezer! Gün gezmesi yapan teyzeler bile bu adamların eline su dökemez! Evde tutamazsınız. "Sen evi temizle, ben biraz gezip geleyim" mesela! "E' ben de gezeyim, birlikte gezelim", "Senin ne işin var, zaten evi toz götürüyor, sonra gezdiririm ben seni!!!" Bak bak bak, sanki köpek gezdirecek! Aman bırakın kendi başına gezsin dursun, siz onlara ilişmeyin!
 
11) Karısına yiyecek sabotajı yapan erkek :
 
Yeniden evlenmek istiyormuş ne güzel, kız 30-35 yaşlarında olsun muşşş!!! Yakın dostları "sana biraz fazla genç değil mi" diye sorduğunda, "ben onu yaşlandırırım" diye yanıt veriyor! Bu verdiğim örnekteki kişi tanıdığım biri değil, ama sayıları azımsanmayacak kadar fazla olan erkek müsvettelerinden biri! Kendine değil, cebindeki paraya güveniyor, eh biraz da ayna karşısında hayli bir ilizyon yaşıyor. Fakat tek dürüst yanı, kadını yaşlandırmayı hedeflediğini en azından yakın dostlarından saklamıyor olması. Zavallı kadın diyete başlayacağını ilan ettiği gece pattadanak eve pastayla gelir böyle tipler. Bir süre sonra "pasta alma" deseniz, o zaman dondurmayı dayar burnunuza! Ya da olay çıkartır, "sen diyet yapacaksın diye biz aç mı kalalım!" Size mantılar yaptırır, brokoli çorbasını da tuvalete döker! Bu adamların en büyük marifeti güzel olanı çirkinleştirmektir. Eh hanımefendi biraz da meyilliyse yemek yemeğe, tıka-basa yer, ne olduğunu anlamadan tartıyı kırar! Sizin sağlığınızla sırf yanında güzel ve genç durmayın diye oynayacak ama bunu yaparken ustaca "aman be hayatım sen her halinle güzelsin" diyecek adamlardan uzak durun!
 
12) Sigara kullanan erkek :
 
(Dip not : Eğer siz de sigara kullanıyorsanız es geçin bu bölümü!) Sigara kullanmayan biri olarak, hiç sigara içen bir erkeği öptünüz mü? O pis, iğrenç nikotin kokusu bir kadının erkeğe olan bütün hislerini öldürecek cinstendir. Maalesef sigara içen kişiler aşırı derecede bencildir! Hasta olun veya sigaradan nefret edin onlar için hiç farketmez! Sigara dumanından rahatsız olduğunuzda alacağınız yanıt "benim sigaramın sana ne zararı var" şeklinde olacaktır! Doktorunuz evde sigara içilmesini yasak etsin, evde kanser hastası olsun, kronik laranjitiniz olsun, her bir sigaradan sonra sesiniz kısılsın, yatak-döşek yatın, öyle bencildir ki, garip gelir sigaraya olan isyanınız, naz yaptığınızı düşünür ve hatta "sen normal değilsin, insanın sigaraya bu kadar alerjisi mi olur, ben sigara içilen evde büyüdüm, bana niye bir şey olmadı" der! Siz siz olun, aman hanımlar, sigara içen adamdan köşe bucak kaçın!
 
13) Yalan söyleyen erkek :
 
Hele ki aşıkken yalanlarını yakalamanız zor olabilir. Ama anlattığı hikayelere kulak verirseniz, zaman zaman olayların değişik versiyonlarını anlattığına şahit olabilirsiniz. Mesela özel bir tur şirketi ile Çanakkale'yi gezdiğinizi duyduğunda "ben arabamla gezdim" deyip, sonra bir gün AKP'li belediyeleri överken,"Çanakkale'ye bedava turları vardı, ben de o turlarla gezdim Çanakkale'yi" filan der... Ay aman, ipe-sapa gelmez salakça yalanlar işte! Mantığa beyaz yalan gibi de gelse, eğer bir kişi anılarına bile makyaj yapıyorsa, bu bir alışkanlıktır ve ileride başka konularda da bu davranışını sürdürecektir. Anlatacak macerası olmadığı için, filmlerden gördüğü olayları bile kendi başından geçmiş gibi anlatan tipler yok değil! Vallahi var böyle cinsler! Bütün evliliğiniz boyunca adama "Yav, he-he" demek istemiyorsanız, hiç uğraşmayın yani!
 
14) Kültür fukarası erkek :
 
Kazma mı desek acaba? Kadınlar doğuştan filozof ve psikologtur! Severiz incelemeyi, araştırmayı ve entellektüel sohbeti. İnsanın kendi kendini yetiştirmesi, güzel hobiler geliştirmesi tamamen kişiliği ile ilintili bir durum. Entellektüel olmayan, kendini yetiştirmek adına en ufak bir çaba harcamayan erkek, evleneceği kadının çıtasının kendinden yüksek olmasından büyük rahatsızlık duyar. Sonuç olarak, böyle bir erkekle evlenirseniz, bu adam dinlediğiniz müzikten, izlediğiniz filme, ve okuduğunuz kitaplara kadar rahatsızlık duyacaktır. Onunla entellektüel sohbetler yapamayacak, yapmaya kalksanız da, en ufak bir fikir ayrılığında aşağılanacaksınız, çünkü adam komplekse girecek! Başınıza gelecekleri bilin istedim!
 
15) Durup durup "erkek adam şöyle olmalı, böyle olmalı" diye konuşan erkek :
 
Karşınızda sürekli "erkek adam dediğin sözünün eridir, erkek adam karısını şöyle korur, böyle sever" diyen biri varsa, belli ki adamcık kendi reklamını yapıyor. Aynı zamanda bu adamcıklar cümlelerinin arasına "erkek adam ava çıkar, balığa çıkar, hafta sonları arkadaşlarını ziyaret eder, kumar oynar, çapkınlık erkek adamın elinin kiridir" gibi bilinçaltı mesajları atıyorsa sizin her konuda ona hak vermenizi bekliyor demektir. Şimdi bu kişi acayip bir adamcıktır ama aslında pek de adam değildir! Siz bu numarayı yer misiniz?
 
16) Çocuğa halayda karar veren erkek :
 
Ülkemizde evlendiği gün hamile kalan kadın popülasyonuna istatiksel bakılacak olsa Cem Yılmaz'ın sağlam bir saptamada bulunduğunu görürsünüz! Biz kadınlar mı acaba zart diye hamile kalmak istiyoruz? Yok, bence kadınlar eşlerini daha iyi tanımak, onlarla vakit geçirmek ister. Ama adamın niyeti kadını eve bağlamak ise, parmak hesabı yapın, Temmuz ayında evlenmiş bir çiftin Mayıs en geç Haziran ayında çocukları olduysa (-ki var bunlar yalan değil) adamın niyeti halayda bellidir! Çok mu seviyordur çocuğu? Yok yahu, dedim ya, amacı kadını eve bağlamak! Öyleleri, çocuk yapmak için evlendiklerini söyler. Çocuğu yapar, kadının eline verir, sonra yallah dışarı kaçar!!! O yüzden bunlardan da uzak durun, hatta mümkünse yanınıza bile yanaştırmayın!
 
17) Aslında evlenmeyecek erkek :
 
Pat diye evlenme teklif eder! Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu değil mi? Size bir şekilde kendini sevdirir. Mucize gibidir!!! Rüyada hissedersiniz kendinizi. Sizi mutluluktan havalara fırlatır, sonra tutmayı unutur, çünkü muhtemelen yeni kız arkadaşıyla randevusu vardır! Böylelerini anlamak, algılamak, niyetlerini farketmek gerçekten zordur. Hali hazırda evli veya nişanlı olmaları da yüksek ihtimaldir. Sizin geleceğiniz, insanların hakkınızda yapacağı dedikodular hiçbir şey umurlarında değildir. Gençkızlık hayallerinizle oynar, sonra terkeder. Ayrılırken de "bir düşün bakalım nerde hata yaptın" gibi beylik sözler ederler. Bütün hayatınız boyunca düşünür yine bulamazsınız! Çünkü öyle bir neden yoktur! O sadece güzel vakit geçirmiştir, hepsi bu! Niyeti gerçekten ciddi olan bir erkek, sizinle olan ilişkisini arkadaşlarına ilan etmekten asla çekinmez. Bir bakın bakalım erkek arkadaşınız sizi yakın dost ortamına sokuyor mu? Yolda karşılaştığı arkadasları ile sizi nasıl tanıştırıyor? "Kız arkadaşım" mı diyor, yoksa sadece isminizi mi söylüyor! Bunlar size önemli bir ipucu olabilir.
 
18) Eski sevgiliniz olan erkek :
 
Daha önce neden olmadı, niye bitti? Ayıdan post eski erkek arkadaştan koca olmaz! Muhtemelen kalpten kalbe dolanmış, sonra gidecek yer bulamayınca yine size sığınmaya karar vermiştir! Bu tür insanlar, fırsatını bulduklarında yine giderler. Sadece yalnız kalmamak için size geri dönmüştür. Canı sıkılmıştır! Amacı yeniden bir araya gelmek değildir! Ama size gelirken ne laflar etmiştir, "benden bi' cacık olmaz, ben ne büyük hata yaptım!!!" Ah bir de karşınıza geçip gözyaşı döktü mü eline Oscar'ı verin yollayın! Asla eski erkek arkadaşınıza yeniden kalbinizi açmayın! Yanılırsınız!
 
19) Kötü alışkanlıkları olan erkek :
 
Evlenmeden evvel içkisi, kumarı, uyuşturucusu ve kadını varmış. Azıcık psikolojisi arada bir gidip-gelirmiş... Ama evlenince düzelirmiş! Çok pardon ama NAH düzelir! Hayatta en nefret ettiğim şey, insanların düzeleceğine dair boş umutlar beslemektir. Basit bir "insan davranış dersi" vereyim size. İnsanların en sık tekrarladıkları davranışları yaşları ilerledikçe kuvvet kazanarak onların gerçek kimlikleri haline gelir. Bunu çok basit bir şekilde izah etmem gerekirse, nursuz yaşlı teyze ile pamuk nine arasındaki fark işte budur derim! Nursuz nine gençliğinde de nursuz ve huysuz iken, Pamuk nine, gençliğinde de hep iyi niyetli, kalbi sevgiyle doluydu. Sakın "evlenince değişir" yalanları ile kendinizi kandırmayın, yok öyle birşey!
 
20) Aldatan erkek :
 
Genellikle narsist erkek davranışıdır. Aldatmak böyle erkekler için yemek, içmek ve nefes almak kadar temel bir ihtiyaçtır. Onunla nasıl tanıştığınıza bir bakın. Flört edişine, oynadığı aşık adam rollerini iyice düşünün! Bu tip erkekler genellikle durumu fazla belli etmez. Ama genellikle cafelerde, barlarda tek başına dolaşır. Gittiği her yerde örümcek gibi ağını kurar ve avının kendine gelmesini bekler! Böyle bir adamla evlenirseniz, hayatınız boyunca deli muamelesi görürsünüz. Çünkü onun her foyasını ortaya çıkarttığınızda sizin paranoyak bir akıl hastası olduğunuzu söyleyecektir. Sonunda bıkacak ve peşini bırakacaksınız. O ise gününü gün edecek! Yani ne diyeyim ben size, aklınızı kullanın!
 
21) Sinirlerine hakim olamayan erkek :
 
Güce aşık Türk kızlarının bayıldığı erkek tipidir. Daha sonra dayaktan bayılırlar o başka! Bu erkekler listemdeki en tehlikelilerinden biridir. Çünkü bu adamların kızgınlıkları o sözüm ona "gurur" adını verdikleri, gerçekte "komplekslerinden" kaynaklanan ipe-sapa gelmez hislerinin sebebidir. Hatalarını kapatmak için gürleyen bu adamlar, aslında erkek değil, birer küçük oğlandır! Büyümedikleri için iki yaşındaki bir çocuğun kızgınlığına sahiptirler. Fakat fiziki olarak iri olduklarından, kırıp-dökerler. En kötüsü bunlar cinayet işleyebilecek kadar da kafasızdır! Hayatınız boyunca koca yerine oğlan büyütmeye çalışmaktansa, onlardan uzak durmayı tercih etmelisiniz! Ha' bir de bunlar çok küfür eder. Seviyesiz bir ilişki için biçilmiş kaftan bu erkeklerden lütfen uzak durun!
 
22) Tek başına tatil yapan erkek :
 
Hani fıttır fıttır gezen kurtlu erkeklerden bahsetmiştim ya, hah işte bu erkek onun bir üst modeli! Karısına asla müsaade etmez ama, ava, balığa, arkadaşlarla kampa artık aklına ne geliyorsa gider! "Biraz kafa dinleyeceğim" lafını duyduysanız, bu adam onlardan biri! Sizi evde çocuklarla bırakıp, kendi başına tatil yapar! "Ben aramadığım sürece arama" diye de talimatta bulunur! Eğer ömrünüz boyunca koca yolu gözlemek istemiyorsanız, "benim canım patlıcan mı, ben de gelmek istiyorum" diye kavga etmek istemiyorsanız, bu tarz erkeklerle bir hayat kurmaya kalkmayın!
 
23) Suçlayan erkek :
 
Bir kere bile "senin yüzünden" lafını duysanız, hızla oradan uzaklaşın! Çünkü bu adam hatalarının sorumluluğunu alamayan bir kişidir! Yaşamınızın geri kalan kısmında, "gözüme çöp kaçtı, senin yüzünden. Başım ağrıyor, senin yüzünden. Su nefes boruma kaçtı, senin yüzünden. Kabız oldum senin yüzünden..." laflarını duymak istemiyorsanız, ne yapacağınızı artık çok iyi biliyor olmalısınız. Ama yine de söyleyeyim, gidebileceğiniz kadar uzağa gidin ve bu adamı bin kilometreden fazla yanınıza yaklaştırmayın.
 
24) Saplantılı erkek :
 
Aslında bir erkek saplantılıysa, onunla tanışmak bile tehlikelidir. Çünkü yaşanılanlar ile onun hayal dünyasında yarattığı fantezi tamamen farklıdır! Bu yüzden birisinden hoşlandığınızda o kişi hakkında arkadaşlarınıza bir sorun bakalım gerçekte nasıl biriymiş ve bir önceki kız arkadaşı ile ilişkisi nasıl bitmiş! Karşınıza çıkabilecek en tehlikeli erkekler saplantılılardır! Çünkü onlar çok tehlikeli akıl hastalarıdır! Sadece sizin için değil, aileniz için de ciddi bir tehdit unsurlarıdır!
 
25) Paraya tek başına hakim olmak isteyen erkek :
 
Evlendiğinizde size bir hesap açacak, zaman zaman bankaya ihtiyacınız kadar para yatıracaktır. Yani bir nevi sizi maaşa bağlayacaktır. Asla kendinize ait bir kredi kartınız olmayacak, yaptığınız her harcamanın da hesabını size soracaktır. Mesela ona danışmadan aldığınız bir ayakkabı o gece evde müthiş bir olay çıkmasına sebep olabilir. Bu adama göre, siz bir kıyafeti beğendiğinizde, eve gelecek, ona fiyatını söyleyeceksiniz. Sonra hafta sonu, birlikte o mağazaya gidip, eğer cidden şanslıysanız yani o kıyafet halen oradaysa, eşiniz lütfedip size o kıyafeti alacak! Bu erkekler gücü paradan elde edeceğine inanır! Ve hepsinin cehenneme kadar yolları var!
 
26) Evlenmiş olmak için evlenen erkek :
 
Geleneklere bağlıdır. Ailesi ne derse onu yapar. Genellikle böyleleri askerden gelip, bir iş tutturduktan sonra babalarının "artık zamanı geldi, seni baş-göz edelim" demesiyle harekete geçer ve görücü usulü olan evliliklerin baş kahramanlarıdır. Görücü dediğin şey zaten bildiğin piyango! Şans, talih, kısmet! Aileler birbirini tanıyordur ya, yeter o! Sizin ten uyumunuz, mantıksal harmoniniz, kişisel ahenkiniz hikaye!!! Siz hele bir nişan yapın, tanışırsınız!!! Bir şeyin mantığı, mantıksızlık üzerine kurulduğunda, bilemiyorum işin içinden çıkabilir misiniz! Bu arap saçı çok fena! Ama yapmayın, imkanınız varsa ailenize karşı çıkın. Yeşilçam filmlerinin o önemli üçlemesini haykırın : "Hayır, asla, olamaz" deyiverin!
 
27) İyi bir mesleği olmayan erkek :
 
Yaaa işte öyle iki gönül bir olunca samanlık maalesef seyran olmuyor! Belli bir geliriniz olmadığı vakit, evli olduğunuz adam ailesini geçindiremediği için strese girip, en ufak bir durumda olay çıkartıyor. Para sıkıntısı çeken erkek, alt bezi kirlenmiş çocuk gibidir. Çok gurur yaptığı için durumu açık açık söyleyemez. Sadece mızmızlanır. En ufak bir olaydan da kavga çıkartır. Zengin avcısı olun demiyorum, okumuş, iyi bir mesleği olan ve kesinlikle aşık olacağınız biri ile evlenin, ileride hem mutlu olursunuz hem de sıkıntı çekmezsiniz diyorum.
 
28) İki yüzlü ve dedikoducu erkek :
 
Pek çok arkadaşı vardır. Hepsinin yüzüne güler, arkasından konuşur. Genellikle birini gördüğünüzde o kişi yanınıza gelene kadar hemen kısa bir dedikodu özeti geçer. O kişi yanınızdayken de, çok candan ve içten davranır. Bu kişi arkasını dönüp, yanınızdan iki adım uzaklaştıktan sonra ne şerefsizliği kalır ne de adiliği! Emin olun bunlardan çok var! Bu hareketi ilk gördüğünüzde hemen bu kişiden uzaklaşın, çünkü hayatı yalan dostluklar üzerine kuruludur! Ayrıca evlendikten sonra size de aynı şeyleri yapmayacağı ne malum?.
 
29) Menfaatçi erkek :
 
Onların arkadaşlıkları, aşkları ve hatta akrabalık ilişkileri bile menfaat üzerine kuruludur. Evlendikleri kişiler genellikle doktor, mühendis ve avukattır. Neden onlarla evlendiklerini sorsan "Seviyeli, düzgün ve namuslu" filan gibi beylik laflar ederler ama asıl amaçları mesleğinde başarılı kişileri ağlarına takıp parasal anlamda Voltran'ı oluşturmaktır! Ay bilemiyorum yani biz kızlar da okumuş, kültürlü erkeği severiz, ama bir erkeğin mesela beni sırf üniversite okudum ve birkaç lisan biliyorum diye eş olarak seçtiğini düşümek korkunç bir durum bence! Sonuç itibariyle okumuş o hanım kızımız da sevilmek, değer görmek isteyecektir. "Paramızı birleştirip, zengin bir hayat kuralım" diyen bir erkekle ne kadar mutlu olurdunuz?
 
30) Aklını okuyacağınızı sanan erkek :
 
Konuşma özürlüdür bunlar. Ağır abi görünümünün altındaki rahatsızlık "hanım çayım bitti, yemek soğuk, karnım acıktı" gibi basit cümlelerdir. Tavırlarından ne demek istediğini anlamanızı beklerler. Bu her gün bulmaca çözmek gibi birşeydir. Durmadan didik didik uğraşırsınız! "Bu adam ne demek istedi" sorusunu bulmaya çalışmak hayatın anlamını çözmeye çalışmak gibi acayip bir hal alır. Yorulursunuz, bıkarsınız, tükenirsiniz ama çözemezsiniz. Çünkü bir bulmacayı çözseniz, öbürü çıkar karşınıza. Bir de alıngandır bunlar! En az bir kadın kadar naz yaparlar, yani bir nevi bıyıklı hatundur bunlar. Kendi kendilerine küsüp-barışırlar haberiniz olmaz vallahi!
 
Gelelim özetle evlenilecek erkeğe!
 
Fazla uzun yazmayacağım, çünkü evlenilecek erkek son derece basit ve yaşaması kolay insanlardır. Onların giriftleri yoktur, yani karmaşık değildirler, direkt konuşmaya çekinmezler. İlişki kendi içinde öyle güzel bir ahenkle ilerler ki, çaba harcamanıza, kendinizi yormanıza gerek kalmaz. "Acaba benim hakkımda neler düşünüyor" gibi anlamsız ve mantıksız şeyler kurmazsınız aklınızda, çünkü siz bunu zaten biliyorsunuzdur. Evlenilecek erkek çocukları elbette sever ama evliliğin tadını çıkartmadan hemen çocuk sahibi olmak istemez. Evliliğin iki kişinin aldığı ortak kararlardan oluşması gerektiğine inanır. Günün 24 saatini birlikte bile geçirseniz yorulmaz, ondan sıkılmazsınız, o da sizden sıkılmaz. Sizinle uzun sohbetler eder ama size ne bir hoca olmaya calışır ne de bir ağabey. Yerini bilir, onun yeri sizin yanınızdır. Bir ilişki eğer güzel ilerliyorsa sizi yormuyordur. Kafanız sağlam, ruhunuz dingin ve aklınızda en ufak bir soru işareti yoktur.
 
Son söz :
 
Ülkemizde maalesef pek çok genç kız öz güven eksikliği ile yetiştiriliyor. Biz kızların en büyük hayali sevgi görmektir. Ailesinden sevgi ve takdir görmemiş bir genç kız, mutlaka ilk olarak yılana sarılacaktır! Aşık olmadan önce, kendinizi sevdiğinize ve saydığınıza emin olun! Siz öz saygının ne olduğunu bilmeden aşık olursanız, karşınızdakı kişinin doğru bir erkek olup olmadığını anlayamazsınız. Sinirli, kuşkucu, zayıf karakterli, düzenbaz ve ileride size zulm edecek bir erkeğe aşık olursunuz. Aynı zamanda sizi sevecek, size değer verecek, sizi mutlu edecek bir erkeğin de değerini bilmek için yine kendinizi tanımaya calışın. Her güzel şey kendinizi tanımaktan ve sonrasında ne istediğinizi bilmekten geçer. Konfüçyüs'ün şu sözünü bir yere not ediverin : "Eş seçmek, kitap seçmeye benzer; iyi tasarlanmış bir kapak ve cilt ilginizi çekebilir ama içeriği sağlam olmadıkça, sonunu getirmek zordur."
 
Bütün güzel kız arkadaşlarıma harika bir 14 Şubat geçirmelerini diliyorum! Eğer bu Sevgililer Günü için bir ilişkiniz yoksa üzülmeyin, bazen yalnız olmak, sorunlarla boğuşmaktan çok daha iyidir!
 
Victoria Toumit
 
Toplam blog
: 50
: 8547
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Gazetecilik mesleğine ilk olarak Hürriyet Haber Ajansı'nda muhabir olarak başladım. Daha sonra Ümit..