Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

İsrail özürü ve çözüm süreci: küresel efendiler böyle buyurdu...

İsrail özürü ve çözüm süreci: küresel efendiler böyle buyurdu...
 

Görsel internetten alıntıdır.


İsrail Türkiye’den özür diledi. Özür konusu Türkiye’nin başarısı olarak medyada ön sıralarda yer buldu. Az kalsın yeni bir One minute (Van Minut) vakası olarak AKP iktidarının yelkenlerini dolduracaktı ki, İsrail Başbakanı Netanyahu “Değişen gerçekler, bölgedeki ülkelerle ilişkilerimizi yeniden ele almamızı gerektirdi. Suriye krizinin sürekli kötüleşmesi en önemli kaygımız. En çok korktuğumuz da kimyasal silahların terör gruplarının eline geçmesidir” diye açıklama yaptı. Özür özeti, küresel efendiler böyle buyurdu.

İsrail ile Türkiye’nin arasındaki gerginlikten emperyal batının rahatsız olduğunu Eylül 2011’de gündeme getirmiştim:“..İngiltere, Fransa, Almanya, ABD Türkiye ve İsrail arasındaki suni gerginlikten rahatsız, aracılığa talipler. Krizi bitirmek için diplomatlar fazla mesai yapıyorlar. Aynı yolun yolcuları arasındaki kriz emperyal batıya göre anlaşılır şey değil.(Eylül 2011 tarihli yazımın tamamına ulaşmak için burayatıklayınız.) Milliyet blog okuru, Türkiye ile İsrail’in Cenevre’de gizli görüşmeler yürüttüğünü Kasım 2012’de yazdığım yazıdanöğrenmişti.

Türkiye’nin son zamanlarda gündemini meşgul eden İsrail ile ilişkiler ve Kürt sorununun arka planına “..küresel efendilerin iç sorunlarını çözmüş bir Türkiye’ye olan ihtiyaçları “barış süreci/İmralı süreci” olarak “Kürt sorununun” çözümüne yönelik çabaların artması ve de sonuç vermesine yol açıyor. Bazı kaynaklara göre son aşamasına kadar mutabakata varılan süreç, 2014 seçimlerine kadar hayata geçirilecek. Eli rahatlayan Erdoğan’ın Çankaya’ya düşlediği gibi çıkması sağlanırken küresel efendilerin çıkarlarına göre oluşturmak istedikleri dünya dizaynında “biçilen rolü” Türkiye layıkıyla oynama yeteneği kazanacak.” Şubat 2013’te dikkat çekmiştim. (İlgili yazım için burayatıklayınız.)

Toparlarsak; dünya egemenlerinin Kürt sorununu çözmüş  İsrail ile iyi ilişkiler kurmuş bir Türkiye’ye şiddetle gereksinimi var.

Çözüm süreci ve İsrail’in Türkiye’den özür dilemesinin ol hikayesi kısaca budur.

Çoklukla söylediğim gibi, iyi seyirler...

 

Dahası için arşivimden okuma önerileri;

Türkiye ve İsrail Cenevre’de görüştü:

http://blog.milliyet.com.tr/turkiye--ve-israil--cenevre-de-gorustu/Blog/?BlogNo=389259

İmralı görüşmeleri, çözüm süreci üzerine yerel küresel etkenlere dair okumalar:

 http://blog.milliyet.com.tr/imrali-gorusmeleri---cozum-sureci--uzerine--yerel-kuresel-etkenlere-dair-okumalar/Blog/?BlogNo=404629

Bu bahar memlekete barış gelecek, adres Öcalan:

http://blog.milliyet.com.tr/bu-bahar-memlekete-baris-gelecek--adres-ocalan/Blog/?BlogNo=396183

Kıyametiniz koptu da haberiniz yok:

http://blog.milliyet.com.tr/kiyametiniz-koptu-da-haberiniz-yok-/Blog/?BlogNo=393724

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..