Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Abdullah Avcı çok başarılı olacak

Abdullah Avcı çok başarılı olacak
 

Yürekten inanıyor ve söylüyorum ki, o, yani Abdullah Avcı çok başarılı olacak.


Abdullah Avcı çok başarılı olacak.

Ne zaman ülkemde önemli bir işle ilgili, gelecek vadeden birileri görevlendiriliverse, aynen Abdullah Avcı gibi, benim güzel kamuoyum hooooop! diye ikiye ayrılır.Ve ne tesadüftür ki, kişiye, konuya olumsuz bakanlar, olumsuz yaklaşanlar her zaman çoğunluktadır!

Ben de Abdullah Avcı'ya taraftar olanlardan, olumlu bakanlardan olduğumdan, bu yazımda kendisine olumsuz bakanlar acaba haklı olabilir mi mantığıyla yaklaşıp, bir sonuca varmaya çalışıcam.

- Her daim yabancı hocadan yana olanlar: Konu ne olursa olsun, yerliden çok yabancıya, yabancı hocaya taraftar olanlar, örneği defalarca yaşanmış, yabancı hocalarla her seferinde başarısız olan milli takım görüntüsünden umarım çıkarmaları gereken dersi çıkarmışlardır.

Guss Hiddink örneğinde bir kez daha görüldü ki, Türk insanını, Türk futbolcusunu anlamayan, anlayamayan yabancı hocalar, Türk takımlarında da, milli takımımızda da başarılı olamıyor. Olan boş yere ülkemizin milli servetine oluyor.

- Abdullah Avcı medya ve seyirci baskısı olmadığı için başarılı gözüktü diyenler: Abdullah hocam için bu eleştiriyi dile getirenler, eğer bu görevlendirme 4 büyükten birinin hocalığı için yapılmış olsa, belki özellikle psikolojik etkenler bakımından haklı olabilirdi.

Ancak ülkemizde ne milli takım taraftarı, ne de milli takım medyası var. Bundan 20 - 30 yıl önce yarım yamalak da olsa vardılar belki. Ama artık malesef özellikle de gelişen futbol endüstrimiz sayesinde yok oldular.

Bu bakımdan, durum biraz farklı olsa da, neredeyse son çalıştırdığı kulübün, yani başarılı olduğu ortamın bir benzerinde görev alacak ve eskisinden çok daha başarılı olacak sevgili Abdullah hocam.

- Yeterince kariyerli, yeterince başarılı değil diyenler: Siz Abdullah hocama 4 büyüklerden birini çalıştır dediniz de... O mu size " Yok ben çalıştırmam." dedi? Sakın bana Galatasaray'ın kendisine yaptığı teklifi hatırlatmaya kalkmayın. Çünkü o koşullarda bile, Abdullah hocam kadar ilkeli davranan birini bulamazsınız.

- Geçmişte Abdullah Avcı tarzı bir ortamda çalışıp, başarılı olmuş Aykut Kocaman'dan başkasını bulamazsınız. O da şu anda Türkiye'de gelebileceği en iyi yerde. Fenerbahçe'de.

- Abdullah Avcı genç diyenler: Abdullah hocam 1963 doğumlu. Yani 48 yaşında. Böyle bir göreve getirilebilmek için, daha kaç yaşında olmalıydı ki?

- Abdullah Avcı'nın yeterli kariyeri yok diyenler: İstanbulspor, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Türkiye U- 17 Milli Takımı'nda siz mi hocalık yaptınız?

- Abdullah Avcı'nın karizması milli takım futbolcularına söz geçirmeye yetmez diyenler: Abdullah hocamın uzun futbolculuk geçmişinden, bu gün Türkiye'nin en kalbur üstü futbolcuları sayılanların U - 17 milli takımımız ve Galatasaray PAF takımından hocası olduğundan haberiniz var mı? Bu hocalık geçmişine sahip bir teknik adam, milli takım oyuncularına söz geçirmek için, gerçekten ektra bir karizmaya ihtiyaç duyar mı?

- Abdullah Avcı'nın parlak başarılarla dolu bir teknik adamlık kariyeri, teknik adamlık öyküsü yok diyenler: Abdullah Avcı ile paralel koşullar sağlanmış; ama başarısız olmuş birçok hoca bulursunuz da, Türk Futbolu'nda; böylesine istikrarlı bir çizgiyi yakalamış bir antrenörü neredeyse Türk Futbol Tarihi'nin tümünde bulamazsınız.

Yukarıda saydığım, bana göre hiçbiri yeteri kadar ciddi ve bilimsel olmayan, sabun köpüğü, laf olsun, torba dolsun türü yaklaşımları bir yana bırakacak olursak:

- Meslek ciddiyeti ve iş ahlakı,

- İdealist,misyoner ve vizyon sahibi kişiliği,

- Mütevaziliğini asla elden bırakmayan ve yeter düzeyde karizmatik görüntüsü,

- İçinde bulunduğu koşullar bakımından azami, sürdürülebilir başarı grafiği,

- Gerek Milli takımlar, gerek kulüpler bazında bir dolu örneği yaşanmıştır ki; futbolcu bulup, onları yetiştirmesi ve onlara hiç korkmadan görev verip, sorumluluğunu da üstlenmesi bakımından,

- Ve en önemlisi de, neredeyse 40 yıldır Türk Futbolu'nun her düzeyinde ve her pozisyonda görev almış ve bu görevleri layıkıyla yerine getirmiş olması bakımından:

ABDULLAH AVCI adı yapılabilecek en iyi tercih olduğu gibi, ahlaklı ve örnek sporcu kişiliği bakımından da kayıtsız şartsız ülke desteğini fazlasıyla hak ediyor bence.

El oğluna gösterdiğiniz sabır, nezaket ve hoşgörünün hiç olmazsa yarısını kendi öz evladınızdan esirgemeyiniz lütfen.

Türk Futbolu'nun neredeyse her büyük başarısının altında bir Türk teknik direktörünün imzası olduğunu göremeyecek kadar önyargılarının esiri olanlara, her seferinde ve sayısız kereler başarısız olmuş yabancı antrenörlerden medet umacak kadar, kendi öz kimliğinden, öz benliğinden uzak kalmışlara, hastalıklı ve kronik bir şekilde, yabancı hayranı ya da Türk düşmanı olanlara, benim bile söyleyecek sözüm yok!

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..