Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Birleşmiş Milletlerin Mavi Marmara Raporu Bir Paçavra Gibi. Taleplerimiz Neydi, İçerik Ne?

Birleşmiş Milletlerin Mavi Marmara Raporu Bir Paçavra Gibi.  Taleplerimiz Neydi, İçerik Ne?
 

Mavi Marmara raporu, basına sızdı. Türkiye ile İsrail ipleri kopardı.

Koparmamak elde değildi ki, İsrail Hükümetinin istediği gibi bir rapor olmuş.

Hiç düşündünüz mü raporda neler var?

Türkiye’nin talepleri neydi, verilenler ne?

Özetle, Mavi Marmara olayı ile ilgili olarak Türkiye, İsrail’den ne istemişti.

1- Ölümler için özür dilensin

2- İsrail, Gazze’ye yönelik uyguladığı haksız ve tek taraflı ambargoyu, yani ablukayı kaldırsın

3- Mavi Marmara kurbanlarına tazminat ödensin

Birleşmiş Milletler raporundan ne çıktı:

1-İsrail’in Mavi Marmara kurbanlarının ailelerine yönelik “uygun bir dille üzüntüsünü ifade etmesi gerekir”.

Bunu oraya neden yazmışlar, anlamak zor. Zaten İsrail defalarca özür dilemeyeceğini açıkladı.

2-Birleşmiş Milletler, Türkiye’nin “kaldırılsın” dediği İsrail’in Gazze’ye yönelik uyguladığı ambargoyu da “haklı” buluyor.

Raporda, ayrıca “Gazze’ye silah girmesinin engellenmesi için deniz ablukası yasal bir güvenlik önlemidir” deniliyor.

O zaman dünyanın her tarafından, abluka kaldırılsın diye, eylemler yürüten aktivistler, hayatları pahasına olan bu eylemleri neden yapıyorlar?.

İnsan ölümden korkar, ölümü pahasına insanlar bir şeyler yapıyorlarsa, düşünmek lazımdır.

3-BM’nin Türkiye’nin taleplerinden “haklı” gördüğü tek adım, İsrail’in kurbanlara tazminat ödemesi isteğidir.

Defalarca İsrail Hükümeti, tazminat ödemeyeceğini bildirdi. Hadi bir de ödedi, diyelim, o ödenen tazminatlar, giden 9 Türk’ün bedenini geri de getirmeyecek.

Raporda ilginç bir durumda var.

Raporda, Türkiye’deki hükümet adeta “suçlu” ilan ediyor. Çünkü raporda, Türk hükümetinin İsrail ambargosunu delmek için Gazze’ye giden Mavi Marmara’yı durdurmak için bazı gayretlerde bulunduğu, Mavi Marmara"nın organizatörlerini, İsrail güçleriyle karşı karşıya gelmekten kaçınmaya ikna etmeye çalıştığı, ancak "daha fazlasının yapılabileceği" belirtildi. Utanmasalar, neredeyse suçlu Türk Hükümeti diyecekler.

Raporda, "Mavi Marmara"nın, "donanma ablukasını aşma girişimiyle sorumsuzca hareket ettiği", Mavi Marmara'nın organizatörleri, özellikle İHH'nin amaçları, gerçek niteliği ve güdüsü hakkında ciddi soru işaretlerinin var olduğu" iddiasının da bulunduğu kaydedildi. Sanki raporu BM değil de, İsrail Hükümeti yazmış gibi. Neymiş İHH'nin amaçları, gerçek niteliği ve güdüsü hakkında ciddi soru işaretleri? Neyini gördünüz İHH’ın? Böyle bir şey diyebilmeniz için elinizde somut verilerin olması gerekir. Nedir elinizdeki veriler?

Birleşmiş Milletler raporu, tam bir paçavra gibi aslında. Mesela şu nokta da bana ilginç geldi. Raporda, Mavi Marmara’ya müdahale eden İsrail askerlerinin, “organize ve şiddet içeren bir direnişle karşılaştıkları” yazıyor. Raporu yazanlar o kadar saf olmalı ki, organize ve şiddet içeren bir direnişle karşılaşan İsrail askerlerinden kayıplar o da olmadı diyelim, ağır yaralılar, sakatlıklar olurdu. Böyle bir durum var mı? Yok. Bu bile raporu yazanların ne yanlı olduklarını gösteriyor.

Bir de utanmadan ardından, organize ve şiddet içeren bir direnişle karşılaşan İsrail askerlerinin, mücadele ederken “güç kullanmalarının gerekli olduğu” ifade ediliyor. Güç kullanmak öldürmekle mi olur. Rapor neredeyse olan ölümleri savunuyor. Raporu yazanlar aptal mı? Adli tıp raporlarının, kurbanların birkaç kez, arkadan ve yakından vurulduklarını yazıyor. Bunu bilmiyorlar mı?

Dünya iki yüzlü bir dünya, iki askeri kaçırıldı diye Lübnan’da 1600 kişiyi katleden İsrail’in 9 askeri Mavi Marmara da ölseydi, dünyanın altına üstüne getirirlerdi.

Seyrusefer serbestisi ne anlama geliyor. Şu linkten okunabilir.

http://blog.milliyet.com.tr/Seyrusefer_serbestisi_ne_anlama_geliyor__Neden_Turkiye_ile_Israil_arasinda_savas_cikarabilir_/Blog/?BlogNo=324152

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..