Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '15

 
Kategori
İzmir
 

Blog 35, plakaya geldik Sevgili İzmir !...

Blog 35, plakaya geldik Sevgili İzmir !...
 

Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun başlattığı '' Gel de Yatma '' akımına naçizane katkılarımdan biri


Bilenler bilir. Yatılı okul ya da askerde bir ritüel var. Örneğin, okulun bitimine, teskereye 26 gün kaldı. 26 nerenin plakası ? Eskişehir’in. Eskişehirli arkadaşların sana tekmil verir. E ben de böyle bir şey yapayım dedim. Kaçıncı blog ? Yanıt veriyorum 35. Yani yıllardır yaşadığım kentin plakası. Şimdi ; 35.ci blogumu plaka yapsam, İzmir kategorisinde çıksa yakışmaz mı ? Bence güzel olur, hem de çok güzel olur.

Ah Sevgili İzmir – biraz amiyane olacak ama- seviyorum ulan seni. Hoş Konak’tan Çiğli tarafında giden belediye otobüsünde klimalar bozuk olsa, hamam konforunda seyahat etsek bile. Hoş dolmuş Harmandalı’ya girse, sokaklara yayılan lağım kokusu yüzünden burnumun direği sızlasa bile. ( Biliyorsunuz Harmandalı’da çöplük var ).   Biliyorsun İzmir ; kimilerine göre sen bir kalesin. Sağanak yağış yüzünden sokaklarını sular bassa hemen seni ele geçirmeye hevesli kişiler hemen balıklama atlıyor. Oysa aynı sağanak ; İstanbul’da, Ankara’da aynı manzaraları getirmiyor mu ? Ankara metrosunu su basmadı mı ?

Ayrıca, sen bir partinin kalesi değilsin İzmir. Sen demokrasinin, tahammülün kalesisin. Karşıyaka’da ; Alsancak’ta, Güzelyalı’da kızlar özgürdür. Şortla, miniyle gezer kimse bakmaz. Öte yanda kapalı kardeşlerimiz de var. Ben metroda yan yana oturan başı açık ve kapalı arkadaş gördüm. İnsanları ayrıştıranlar, kutuplaştıranlar, ötekileştirenler utansın. Ege Denizi , nazlı bir gelin gibi İzmir’i sarar. Karşıyaka’dan Konak’a giden vapurda martılara gevrek atabilirsiniz. Parkta otururken – yerleri kirletmemek koşuluyla- çiğdem çitleyebilirsiniz. Bir büfede sabah çayla birlikte boyozla kahvaltınızı edebilirsiniz.

Biliyorum. Belediyenin çok eksikliği var. Biliyorum İzmir CHP’nin oy deposu diye, Kemal Kılıçdaroğlu bile İzmir’den aday oluyor. ( Bir ara seçimde Erdal İnönü’de İzmir’den milletvekili seçilmişti. 11 vekillikten 6 ANAP 4 DYP 1 SHP ) almıştı. SHP ara seçimde tek vekilliğini İzmir’den kazanmıştı. Ama yine de İzmir oyunu muhalefete, CHP’ye oyunu veriyor. CHP’li olduklarından daha çok, dayatmaya, İzmir’in farklı bir din anlayışı var gibi abukluklara karşı , yiğitçe tepkisini koyuyor. Hani, sandık kutsaldı ? İzmir’e gelince o sandık kutsallığı kalmıyor mu ? Üstelik ; iktidar yanlısı medyanın bütün karalamalarına karşı ( Ülkemizin en büyük bölge gazetesi İzmir’de çıkıyor. Ve her sayısında CHP’ye, Belediye’ye yükleniyor ). Ama İzmir direniyor. İzmir olsa olsa uygarlığın, demokrasinin kalesidir. Bu yüzden Anadolu’da mahalle baskısı gören insanlar İzmir’e yerleşiyor.

Seviyorum İzmir seni. Hem de çok. Canımsın !...

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..