Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '16

 
Kategori
İstanbul
 

Boğaz’da ilk köprü 1973’te yapıldı, bu ana kadar insanlar karşıdan karşıya yüzerek mi geçiyorlardı?

Boğaz’da ilk köprü 1973’te yapıldı, bu ana kadar insanlar karşıdan karşıya yüzerek mi geçiyorlardı?
 

İnsanların merak ettikleri soruların cevabını vereceksiniz kardeşim. Gerçekten bu soru herkesin kafasına takılır yani. O zaman da İstanbul yine koskoca bir şehirdi. İki milyondan fazla insan yaşıyordu. Bu kadar insan Avrupa ve Anadolu yakası arasında her gün her gün gidip gelmek zorundaydı.

Bugün köprüler kapandığı zaman hayat duruyor. Demek ki o zaman hayat hiç yokmuş. “Aç bak öğren, oku bak öğren…” Sanki insanlar Oksford mezunu. İki milyonu aşkın İstanbullu yıllarca karşıdan karşıya gidip gelmiş; nasıl gidip gelmiş? Kimse bilmiyor… İnsanlar merak eder yahu!

Ya biz acemi saf böyle yazıyoruz… Ben bilirim kardeşim, bilmiyorsam öğrenirim; ama herkes benim gibi değil ki, bilgilendirmen lazım. Şimdi Boğazdaki köprülerden geçen insanlar “Bu köprüler yok iken karşıdan karşıya nasıl geçiliyordu?” diye soruyorlar ama tabii ki cevabını alamıyorlar.

Bir de hani köprü yokken bu kadar insanın karşıdan karşıya nasıl geçebildiği de bilmek bir yana merak konusu. Belki de herkes evinde oturuyor kimse karşıya geçmiyordu. Yahu şimdi 3 tane köprü kurmuşsun yine ihtiyacı karşılayamıyorsun, hiç yokken bu kadar insan napıyordu?

Ya işte kayıkla filam ama bu kadar insanın her gün her gün kayıkla vapurla karşıya geçmesi yine de zor görünüyor yani! Valla biz bu neslin çocukları anlayamadık, ikna olamadık. Kafamızda koskoca bir soru işareti iki kıyı arasında çakılıp kaldık!

Böyle yazılar yazdığımız zaman “Ya sende hiçbir şey bilmiyorsun, amma da cahilmişsin” diyorlar. Sanki sen çok şey biliyorsun!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..