Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '10

 
Kategori
İzmir
 

Bu işe, "zıfırdan başladık, bizi dutmayın garik"

Bu işe, "zıfırdan başladık, bizi dutmayın garik"
 

Bir minik patenci. Düşmüş, yardım bekliyor. Yüz ifadesi ne kadar sevecen değil mi?


İzmir hızla değişiyor. En büyük pay, Üç büyük belediyenin ortaya koyduğu, “abide” gibi eserler. Aklınıza ne gelirse var bu aksiyon projelerinde. Öyle tanzim edilmiş ki, büyükler de nemalanıyor. Çimenler üzerine uzanarak kaliteli bir caz dinlemek istemez misiniz? Adnan Saygun’u eskiden dinlerdiniz. Ya yeni şekliyle kendi binasında kendi eserlerinin çalındığı salonlar? Orada da varsınız. Küçüklerin oyuncaklarıyle mest oluyorsunuz

.

Artık, bizim de buz pateni yapabileceğimiz saray gibi salonumuz var. Üstelik olimpik. İnsanın sevinçten bağırası geliyor: " Artık, bizim de oldu nihayet!. "Bizi dutmayın garik!" Eh, tutan da yok zaten. İşte meydan...

Eskiyi mi özlediniz? Cumbalı sokaklar ve kafesler yeniden meydana çıkarılıyor. Hangi birini saysak. Yapılan her yenilik, uygulanan her proje akılda kalıcı ve ilelebet devama müstahak kazanacak şekilde dizayn edilmiş.

İzmir’e, yıllar yılı kar yağmaz. İzmirli kar nedir bilmez. Alın size buzlar ülkesinden bir platform. Kimin aklına gelirdi olimpik buz salonlarının İzmir gibi bir yerde açılabileceği?

Türkiye’nin en modern buz sporları salonuna kavuşan İzmirliler, buz pateninin inceliklerini öğrenmeye çalışırken eğlenceli dakikalar yaşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki Olimpik Buz Sporları Salonu, İzmirliler’in büyük ilgisini çekiyor. Buz pateni kursları için kayıtlar hızla devam ederken, halka açık seansların düzenlendiği pazar günleri salon “buz üstünde kayma keyfini” yaşamak isteyen sporseverlerin akınına uğruyor.

Her Pazar günü eğitmenler eşliğinde halka açık 45 dakikalık seansların yapıldığı Buz Sporları Salonu’nda, hafta içi gruplar için buz pateni kursları, cumartesi günleri ise özel dersler gerçekleştiriliyor. İzmirliler hafta içi 09.00-22.00, hafta sonu ise 10.00-23.00 saatleri arasında tesisten yararlanabiliyor.

Buz üstünde eğlenceli dakikalar

Kayıtların başlaması ile birlikte Buz Sporları Salonu’na gelen İzmirliler, uzun süredir böyle bir tesisin kurulması için beklediklerini belirterek, teknik açıdan üstün özellikleri ile Türkiye’de ilkleri barındıran böyle bir tesiste buz pateni yapmanın kendilerine büyük keyif verdiğini söylüyor.

Belarus’ten gelerek İzmir’e yerleşen Elena Malcı, daha şimdiden İzmir’deki buz pistinin müdavimleri arasına girmiş durumda. Uzun zamandır böyle bir tesisi beklediğini kaydeden Malcı, “Belarus’tan buraya geldik. İzmir sıcak bir şehir. Burada rahat nefes alıyoruz. İnanılmaz keyifli, herkese tavsiye ediyorum” sözleriyle mutluluğunu dile getirmeye çalışıyor.

Eğitmenler eşliğinde bu sporun inceliklerini öğrenmeye çalışan çocuklar buz üzerinde eğlenceli dakikalar geçirirken, velileri de tribünlerden onları gururla ve heyecanla izliyor.

Sebep olanları, gönülden kutluyoruz.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..