Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Çocukken evcilik oynayan kızlar, büyüyünce erkekler üzerinde deve cüce oynar!

Çocukken evcilik oynayan kızlar, büyüyünce erkekler üzerinde deve cüce oynar!
 

Bırak da kadının patronluğunun tadını çıkarsın! Olma mı canım?


Çocukken evcilik oynayan kızlar, büyüyünce erkekler üzerinde deve cüce oynar! 

İçinde yaşadığımız zamandan çoğunlukla çok haz almasam da, hatta çok büyük rahatsızlık duysam da çoğu zaman, bazı geleneksel yanlarımız törpülenip, yok olmaya da yüz tutsa, yaşamaya da devam ediyor nasıl oluyorsa? 

Of beee! Ne uzun cümle oldu yaaa! Allah okuyana sabır versin vallaha! 

Giderek azaldığını bilsem de, dost ziyaretlerinde bulunduğumda, kız çocuklarının evcilik oynadığını görünce, içimi garip bir mutluluk hissi kaplıyor her nedense? 

Belki de o evlerde hala insan yanlarımızın, aile değerlerimizin, yanlış ve yıpratıcı olmayan insani gelenek ve göreneklerimizin, yavaşlatılarak da olsa, hala yaşatıldığını görmektir beni sevindiren... 

Çünkü güzel okuyucum, her ne kadar gelecekde de yaşam konfor ve kalitemizi, zamanın önem ve değerini ultra hızla gelişen teknoloji belirleyecekse de, o insanı, ancak, kuşaklar boyu koruyup, kolladığı akılcı, sağlıklı manevi değerleri, gelenek ve görenekleri tutacak ayakta... Bunu sakın unutma! 

Hoş, zaman geçip, belli bir dönem geldiğinde, evlerinin gözden uzak bir köşesinde, kendi halinde evcilik oynayan kızlar, erkekler üzerinde deve cüce oynar! Ama olsun varsın. Napalım? Zamanın akışına, doğanın döngüsüne kim engel olmuş? Kim karşı koyabilmiş ki? Biz de koyabilelim? 

Çocukluğunda evcilik oynayan kızlar ne kadar doğal ve gerekliyse, büyüdüğünde deve cüce oynayan kadınlar da o kadar doğal ve gereklidir heralde! insan yaşamında... 

Evcilk oyunu ve kadınlar üzerine de bir yazı yazıcam. Ama bakalım kısmet hangi güne? 

Her şey yerinde ve zamanında güzel tabi ki de... Yerini ve zamanını bilene... Zamanında doğru ve kendine güvenli bir şekilde yetiştirilen bir kız çocuğu, deve cüce oynarken de, büyüdüğünde, kendine de, partnerine de en uygun şekilde oynar ve oynatır oyunu; en keyifli biçimde! bildiğim kadarıyla... 

İnsan, kadın, ya da kız çocuğu, doğduğu günden öleceği güne kadar bilinçli ya da bilinçsiz, farkında olarak ya da olmayarak, iç güdüleriyle, kadınsal önsezileriyle ya da kuşaktan kuşağa aktarılan kalıtsal ve kutsal öğretileriyle de , mutluluğun peşinde değil mi ölesiye? 

Bırakın da, küçük kız çocuğu evciliğini oynasın kendi halinde... Büyümüş kız çocuğu, yaradanın erkeğe en büyük armağını kadın da, deve cüce oynasın; erkeğini dünden razı ettiği yöntem ve teknikleriyle! 

Eeeee! Big boss ( büyük patron ) kadın değil mi ne de olsa?!!... 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..