Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '18

 
Kategori
Futurizm
 

Efsane Devam Ediyor

Efsane Devam Ediyor
 

 

Bilim Kurgu veya Fütürizm konulu kitapların birçoğu birkaç kitaplık seri halinde yayınlanmıştır.

Bunların en ünlüleri Arthur Clarke'ın Vakıf serisi, Douglas Adams'ın Otostopçunun Galaksi Rehberi ve Frank Herbert'in Dune serisidir.

Böylece tek bir kitap boyutunda sığamayan öykü birkaç kitaba yayılarak, görkemli bir sonla noktalanır veya ucu açık bırakılarak yeni bir kitapta devam eder.

Efsaneler bitmeyebilir yani.

 

ganimid savaşçıları ile ilgili görsel sonucu 

 

İlk bilim kurgu kitabım olan Ganimid Savaşçıları 2002'de yayınlandığında bir seri yapmak düşüncem vardı. Ancak şartlar kaldığı yerden devam etmek yerine geriye dönüşü elzem kıldı ve geçen yıl "Türkiye Meydan Okuyor Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı" yayınlandı. Bu kitapta ağırlıklı olarak 2023'ten başlayacak fütüristik öyküler 2071 yılında Jupiter'in aylarından Ganimid'e bir keşif gemisi gönderilmesiyle devam ediyor.

 mustafa semih arıcı ile ilgili görsel sonucu 

 

İşte burada da daha önce basılmış olan Ganimid Savaşçıları öyküsü başlıyor. Bu şekilde Türkiye'nin 100 yıllık ütopik geleceği işlenmiş olmaktadır. Şimdi bir hayalim daha var: Birçok öyküsü hazır durumda olan "Bir Galaksi Serüveni Yıldız Gemisi Gökada Romanını" yazarak efsaneyi devam ettirmek.2123 yılında başlayacak bu romanla TCYG Gökada isimli yıldız gemimizin Galaksinin merkezine doğru yapacağı bir keşif yolculuğu anlatılacaktır.

Bu son kitabı da yazdığımda Türk bilim kurgu edebiyatı ve fütürizminde  hiç yapılmamış bir işi başarmış olacağım.Vakıf ve Dune serisinde tanımlanamayan, kozmopolit bir atmosfer vardır.Bu seride ise belki de ilk defa bir ülkenin bir yüzyıllık "Gelecek Tarihi" anlatılmış olacaktır.

Tüm bunlar - bu yazıyı okuyanlar dahil - birçok kişiye fantezi gibi gelebilir ama geleceğin dünyasında hayalleriniz kadar varsınızdır. Yani hayalleriniz ve onları gerçeğe dönüştürme becerisi. İşte ben bu amaca bir kibrit çakmış olursam görevimi yapmış olacağım.

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..