Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Fatih Terim ne demek istiyor?

Fatih Terim ne demek istiyor?
 

img6.mynet.com


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kaybedilen Kasımpaşa maçı sonrasında bir basın toplantısı yaparak önemli açıklamalarda bulundu…

Bilindiği gibi Galatasaray bundan önce Antalya’da, Alman takımı Vfr Aalen’e karşı oynadığı maçı da (1-0) kaybetmişti.

Bu bakımdan Galatasaray’ın  gidişinin ve durumunun iyi olduğunu kimse söyleyemez. Bunu Fatih Terim’de biliyor ve durumdan fazlasıyla sıkılıyor ama bu arada dişini sıktığının, daha başka şeyler yapmak için beklediğinin de işaretlerini  veriyor.

Terim’in, yukarda çok dikkatli olarak hazırlandığı belli olan ve yazılı olarak getirilen Basın Toplantısından  sonra hiçbir soru almadan salondan ayrılması da anlamlıydı. Belli ki bazı yerlere mesaj vermek istiyordu.  Ve belli ki kimseyi de rahatsız etmemek için de kendini sıkıyordu.

Şimdi bu Basın Toplantısında söylenen sözlerden bazı cümleleri cımbızla çıkaralım ve üzerinde biraz dikkatle duralım. Terim bu toplantıda ne dedi, ve bunu nasıl anlamak gerekir?

Terim’in söyledikleri şunlar:

“Önüme çıkarılan ve uğraşmak zorunda bırakıldığım şeylerden artık  çok sıkıldım ve çok yoruldum. “ Bu ne demek?
(Bu cümleden Fatih  Terim’in sağlığının bozuk olduğunu çıkarabilir miyiz? Belki... Bugün 60 yaşında olan ve epey kilo aldığı gözlenen Fatih Terim’in mutlaka çok dikkatli bir çek-up yaptırması gerekir. Çünkü bu yaşlar tehlikeli yaşlardır. Dikkat etmek gerekir.

Diğer yandan , önüne çıkarılan şeyleri kim çıkarıyor ve nasıl çıkarıyor?
Tabii bunun en önemlisi belki de transfer meseleleridir. Bu Devre için ne Terim’in istekleri yerine getirilmiştir; ne de akıllıca bir transfer yapılabilmiştir… İtiraf etmek gerekir ki, bu bir Teknik Direktör’ün başındaki en önemli  sıkıntıdır. Ama onun hatası da değildir.)

“Galatasaray'ın bir elemanı olarak, tekrar ediyorum, Galatasaray'ın  elemanı olarak,…”
(“Galatasary’ın elemanı…” lafını durmadan tekrarlaması  belli ki Sayın Ünal Aysal’a yapılan bir göndermedir. Aysal bundan önceki bir konuşmasında ,Terim’den sözederken ,  “Terim değerli bir elemanımızdır…” diye bir laf etmişti. Bazıları da bu lafı evirip, çevirip,Terim’in  aleyhine yorumlayıp… Sonra , “Terim sadece bir “Eleman mı?” sonucunu çıkarmışlardı. Belli ki Fatih Terim de bu çıkarsamadan etkilenmiştir. Arada her zaman kötü niyetliler vardır. Ama Ünal Aysal’ın iyi niyetinden kuşku duymamak gerekir. Terim’in de bu durumdan alınmaması gerekir… Ama belli ki alınmış veya öyle görünmek istiyor. Kendi bilir…)

“Rahat ve huzurlu çalışacağım, kişilerle ve olaylarla değil, sahayla, oyunla futbolcuyla ilgileneceğim ve bir zahmet konsantrasyonumuzun saha  dışı olaylarla bölünmediği bir ortam rica ediyorum…”
(Yani, bazıları durmadan onunla uğraşıyorlar, durmadan Terim’i çekiştiriyorlar; o yüzden de Terim takımla uğraşamıyor ve bu takım da böyle kötü sonuçları alıyor… Böyle mi anlamak lazım bu sözü!  Bazıları, bazı yöneticiler, her zaman takımı, teknik direktörü çekiştirebilirler, eleştirebilirler. Bu normaldir. Ama Teknik Direktör’ün de bunlara aldırış etmeden takımıyla ilgilenmesi ve alması gereken iyi sonuçları alması; onun asli görevidir. Terim bu konuda başarılı mıdır? Yoksa bazı şeylerden korkmaya mı başlamıştır?? Konsantrasyonu bozuluyormuş? Peki, Kim bozuyor… Bir zahmet onu da söylesin bari!)

“İnanın bana herkes sadece  işini yapsa çok daha huzurlu oluruz.”
(Bazıları Fatih Terim’e işini mi öğretmeye kalkıyor? Kim bunlar? Yöneticiler mi? Yoksa Hoca kadrosu mu? Yoksa işin pek de iyi gitmediğini gören bazı akıllılar mı? Herkes kendi işine baksın… Öyle mi? Takım, yendiği zaman herkes alkışlar. Ama yenildiği zaman… O zaman her kafadan bir ses çıkması normaldir. Buna karşı Terim ne yapabilecektir. Onu göreceğiz. Ve Terim bunu göstermelidir. Çünkü gerçekten teknik direktörlük kolay değil. Hiç kolay değil)

“Yeterince malzeme  olduk zaten. Daha fazla olmayalım”
(Yani, Aysal konuşmuş… Malzeme olmuş… Takım yenilmiş… malzeme olmuş… Bu durumda malzeme olmamak mümkün değil. “Tekerlek kırılınca yol gösteren çok olur” derler atalar. İşler iyiyken, iyidir.  Ama kötü olunca, elbette birileri yol göstermek isteyecektir… Bundan ilgili olan kimse kaçınamaz…)

“Asıl olan Galatasaray’dır…”
(Bu söz tabii Fatih Terim’in söylediği en doğru söz… Herkes gelir geçer. 1905 yılında kurulmuş olan bu kulupten kimler gelip geçmedi ki? Fatih Terim de gelip geçecektir; Ünal Aysan’da … Ama Aysan görevini gayet güzel yürütüyor. Ama Fatih Terim’in işleri iyi yürüyor mu? Bazılarında kuşkular uyanmaya başladı gibi…

Galatasaray’ı biri uyandırmalı. Çok yönlü hatalar var: Oyuncular hatalı, Terim hatalı, ve bazı yöneticiler hatalı. O bakımdan dikkatli olmak gerekir.

Yoksa bu takımı uyandırmak için borazan mı çalmak gerekir. Galiba zamanı geldi!

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..