Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray: 2- Fenerbahçe: 1. Galatasaray Fenerbahçe’yi bir kez daha yendi.

Galatasaray: 2- Fenerbahçe: 1. Galatasaray Fenerbahçe’yi bir kez daha yendi.
 

 

Süper Lig'in 16.haftasında, Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Arena  Stadı'ndaki  Derbi Maçında, Saat : 20.00 ‘de karşı karşıya geldiler. (16.12.2012)

Takımlar:

Galatasaray:
Fernando Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Albert Riera, Amrabat, Felipe Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Burak Yılmaz, Umut Bulut.
Teknik Direktör: Fatih Terim
Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Bekir İrtegün, Hasan Ali, Mehmet Topal, Raul Meireles, Cristian, Caner Erkin, Dirk Kuyt, Moussa Sow.
Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Goller:

10 dak. Bekir kendi kalesine (1-0)
23 dak. Hasan Ali  Kaldırım’ın attığı golle, Fenerbahçe beraberliği sağladı.(1-1)
35 dak. Selçuk İnan’ın frikikten attığı golle Galatasaray  galip duruma geçti(2-1)  .Devre bu sonuçla bitti. İkinci devrede gol olmadı.

Değerlendirmeler:

- Galatasaray - Fenerbahçe maçı öncesi, bazı Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray takımının mağazası GSStore'a saldırıda bulunmuşlar, yanık meşaleler fırlatmışlar. Bu affedilecek , hoş bir olay değildir. Umarım polis ve adalet gerekli takibatı yapacaktır

-Buna karşılık Galatsaray rakibini gayet efendice karşıladı. Galatasaray seyircisinin sahada hazırladıkları kombinesyonlar, kareografi örnek olacak kadar çok güzeldi. Maç da bu havada efendice geçti. Galatsaray’ın galip gelmesinde denilebilir ki , Galatasaray seyircisinin etkili tezahhuratının ve desteğinin etkisi çok olmuştur.

-Her iki takım da sahaya daha çok savunmaya ağırlık veren bir oyun düzeniyle çıktılar. Ama başlangıçta Galatasaray akınları ve baskısı daha çok etkiliydi.  Nitekim, maçın hemen başında ilk golü de buldular.

-Galatasaray'ın yeni stadı  Türk Telekom Arena stadında Fenerbahçe  oynanan 3 maçtan 2 tanesini kazanmayı bilmişti. 2010-11 sezonunda Alex ve Semih'in golleriyle 2-1 kazanan Fenerbahçe geçen yıl normal sezonda Galatasaray'a bu statta 3-1 yenilmişti... Süper Final 2.haftasında ise Türk Telekom Arena stadında Fenerbahçe yine  2-1'lik bir neticeyle Galatasaray’ı yenmişti.

-Fatih Terim  ile  Aykut Kocaman  Teknik Direktör olarak 8 Maçta karşılaştılar. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman kariyeri boyunca 8 kez Fatih Terim'le karşı karşıya geldi. Terim karşısında 2 kez kazanan Kocaman 2 beraberlik 4 mağlubiyet  aldı.

- Bu sezon ,Fenerbahçe’de daha çok dış ülkelerden transfer edilen oyuncular gol atarken, Galatasaray’da daha çok yeni transfer edilen yerli oyuncular gol attılar.

-Galatasaray ile Fenerbahçe, lig tarihinde şimdiye kadar 110 defa  karşı karşıya geldiler; Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 45-30 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Fenerbahçe’nin attığı 143 gole karşılık, Galatasaray’lılar 109 golle karşılık verebildi.

-Bu hafta Galatasaray lider durumundaydı. İki takım arasında 2 puanlık fark bulunuyor ve Fenerbahçe rakibini yenerse liderliğe yükselecekti. Fenerbahçe böylece Süper Lig'de 14 hafta sonra liderliğe yükselmiş olacaktı. Fenerbahçe Süper Lig'de en son 2.haftayı lider geçmişti. Ama alınan bu sonuçla Galatasaray en yakın rakibinden arayı 5 puan açtı. Ve rahatladı.

-Bütün maç boyunca futbolcular kapasitelerinin üzerine çıkamadılar.  Galatsaray’dan Umut ve Burak ne yazık ki kendilerinden beklenen performansı gösteremediler; yetersiz kaldılar.

-Denilebilir ki, tahminimiz doğru çıkmıştır bu maçın kaderini de frikikten attığı harika bir golle Selçuk İnan belirlemiştir. Kalecinin gidemeyeceği köşeye attığı gol çok güzeldi.

-İki gün önce bu maçın kaderi üzerine yazdığımız yazıda , sonucun (2-1) olacağını söylemiştik. Galatasaray bu sonuçla bizim tahminimizi doğru çıkarmıştır. O bakımdan da sevinçliyiz.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..