Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '10

 
Kategori
Haber
 

Güvercinsiz Kuşadası ve "altın" güvercinleri...

Güvercinsiz Kuşadası ve "altın" güvercinleri...
 

"Dön" isimli beste, birinci seçilirken, K.Adasının kayıp kuşlarına da seslenir gibiydi: DÖN!


Kuşadası Festivali Ve Altın Güvercin Müzik Yarışması, Özer Türk Stadı’ndaki muhteşem final gecesi İle sona erdi. Ödüllerin sahiplerini bulduğu gecede K.Adası semaları, havai fişekleriyle aydınlandı, adaya ismini veren kuşların kaybolmasına inat, pek çok kuşun da geceyi izlediği, gece üzerinde kanat açışlarından belli oluyordu.


Yağmura rağmen tribünleri dolduran binlerce vatandaşın izlediği final gecesinde “Dön” isimli bestesiyle Caner Yemez, Altın Güvercin Ödülünü kazandı. Konuk ” Grup Hepsi”, Kuşadası’nı coşturdu


“Eller Yansın” isimli bestesiyle Selen Bağcı’nın ikinci olarak Gümüş Güvercin Ödülünü aldığı yarışmada, “Ne Fark Eder” isimli bestesiyle Selim Çaldıran üçüncülüğü elde etti ve bronz güvercin ödülünü aldı.


”Müyorbir” tarafından bu yıl ilk kez verilen en iyi yorumcu ödülünü “dön” isimli besteyi seslendiren Cem Doğangil aldı


On sekizinci kez kanatlanan Altın Güvercin Müzik Yarışmasının finalinde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti

5 yıllık bir aranın ardından bu yıl 18. kez düzenlenen Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın muhteşem final gecesi Özer Türk Stadı’nda yapıldı. Gündüz başlayan ve yarışma saatine kadar devam eden yağmura rağmen binlerce vatandaş, Özer Türk Stadı’nın tribünlerini hınca hınç doldururken, muhteşem final gecesinde Altın Güvercin’i “Dön” isimli bestesiyle Caner Yemez kazandı.

5 gün süren konserler serisinin ardından gerçekleşen final gecesine; Aydın Milletvekilleri Fatih Atay ve Ertuğrul Kumcuoğlu, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, ünlü haberci Mehmet Ali Birand, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Posta Gazetesi yazarı Şenay Düdek, Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Kral TV’den canlı yayınlanan yarışmada, Atilla Özdemiroğlu’nun başkanlığını yaptığı büyük jüri şu isimlerden oluştu: Ahmet Koç, Garo Mafyan, Ali Rıza Türker, Doğukan Manço, Faruk Demir, Figen Çakmak, Mehmet Akbay, Namık Kasapbaşoğlu. Halk jürisinde ise Güven Aksu, Hüsnü Dörtyol, Özgür Özmavi, Şeküre Boz ve Yavuz Selim Kent yer aldı.

Yarışma tarihinin rekoru kırılarak katılan 329 eser arasından ön eleme sonucu seçilen 10 beste, Metin Özülkü’nün yönettiği orkestra eşliğinde sırasıyla seslendirildi. Büyük jüri değerlendirme için toplanırken, sahneye Grup Hepsi çıktı. Birbirinden güzel şarkılarıyla tribünleri hareketlendiren Hepsi grubu, büyük alkış aldı.

Ardından ödüller açıklandı. Bu yıl ilk kez MÜYORBİR tarafından verilen en iyi yorumcu ödülü, “Dön” isimli besteyi seslendiren Cem Doğangil’in oldu. Ödülü veren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin’i Kuşadası halkının arzusunun kanatlandırdığını söyledi. Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Altungün, “Altın Güvercin Kuşadası halkının eseridir. Kuşadası halkının ve sanat camiasının ilgisi, altın güvercin’in uçmaya devam edeceğini gösteriyor” dedi


Daha sonra sıra üçüncü olan eserin açıklanmasına geldi. MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu tarafından verilen Bronz Güvercin ödülünü “Ne Fark Eder” isimli bestesiyle Selim Çaldıran aldı. İkinci olan ve Gümüş Güvercin ödülünü “Eller Yansın” isimli bestesiyle kazanan Selen Bağcı ödülünü CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay’dan alırken, büyük finalde Altın Güvercin’e “Dön” isimli bestesiyle Caner Yemez ulaştı. Caner Yemez’e ödülünü veren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen’in “Altın Güvercin, en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğin kanatlanıp yükselmesini sağlasın” sözleri büyük alkış aldı. Aynı zamanda en iyi yorumcu ödülünü kazanan Cem Doğangil’in birinci olan “Dön” isimli besteyi bir kez daha seslendirmesi ve muhteşem havai fişek gösterisiyle final gecesi sona erdi

Yaklaşık Bir Hafta Süren Kuşadası Festivali Ve Altın Güvercin Müzik Yarışması Kapsamında Kuşadası Belediyesi’nin Önüne Konulan “Altın Güvercin Heykeli” Törenle Açıldı
Müzikteki Fa Anahtarı İle Güvercin Figürünü Birleştiren Yarı Soyut Heykelin Açılışını Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Organizatör Ali Rıza Türker Ve Yarışma Finalitsleri Birlikte Yaptı

Bu yıl 18.’incisi düzenlenen yaklaşık bir hafta süren Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın son gününde, kaidesi üzerinde bugüne kadar birinci olan sanatçıların adını taşıyan yıldızlar bulunduran “Altın Güvercin Heykeli” törenle açıldı. Belediye hizmet binası önüne konulan heykeli açılışı büyük ilgi gördü.

Heykeltıraş Tülin Atalay tarafından yapılan Altın Güvercin Heykelinin açılışına; Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın organizatörü Ali Rıza Türker, Kuşadası Belediye Meclisi Üyeleri, yarışma finalistleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Heykeltıraş Tülin Atalay, heykelde müzikteki fa anahtarı ile Güvercin figürünü birleştirdiğini ve yarı soyut bir heykel yarattığını söyledi. İlk kez 1985 yılında geldiği Kuşadası’nda 18.’inci kez Altın Güvercin Müzik Yarışması’nı düzenlediğini ifade etti.


Seçim öncesi Altın Güvercin Müzik Festivali’ni Kuşadası’na yeniden kazandıracakları sözünü verdiklerini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Kuşadası’nı bir heykeller kenti haline getireceklerini söyledi ve "söz verdik, yapıyoruz” dedi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..