Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Blog
 

Huysuz Moruk Ughladı

Antipatik ve negatif bir insanımdır. Aynı zamanda huysuz bir moruğumdur.

Ancak, sitenin yeni durumuna / formatına karşıki yazar tepkileri, beni hayretlere ulu manituladı. Beni geçtiler bile.

Hani Yeniçeriler, başkaldıracak konu bulamayınca, temiz kepçeyle verilen yemeğe karşı, ‘hoşafın yağı kesildi’ diye isyan eder ya, durum aynen öyle.

Ugh yahu, ugh...

Bu site, yeni medya düzeninde, yeni paralar kazanmak ve yeni pazardan pay almak için kuruldu. Milliyet Blog bir şirkettir baylar ve bayanlar, aynı zamanda bir işletmedir de. Ben BÜ İşletme mezunuyum. Hallerinden anlamam olağan. Zarar ederlerse, site ulu manituya doğru yol alır, böylece biline...

Olabilir, kimilerimiz kapitalist düzene karşı şeyttirebilir. Canım, şeyttirmenin de bir şeysi var yani, dii mi?

 Gelelim sitenin yeni formatının meta olarak değerine:

 Şu biline:

 Google 1 numara ve sayfa düzeni yok. YOK. Bir kutucuk var ortada yalnızca.

 Dolayısıyla yeni format, daha çok müşteri demek olmak durumunda değil.

 Benim yeni formatta en çok hoşuma giden konu, çoğulluğu. Eğer matrisin birinci satırındaki gibi, tüm satırlar 3’erli bloklar olarak düzenlenirse, vitrinde okura limit sonsuz olanak sunmuş olursunuz. Unutmayın, ana sayfada kalma süresi 4 saniye. Eski düzende, ana sayfadan bloglara geçiş oranı neredeyse 1/10’du anımsatırım. Şimdi artacağına eminim. İşportacı deyimiyle, ‘gel gel’i ve mostrası bol bir ana sayfa oldu çünkü.

 Bir tek eksik şu: Biraz gözükaralık yapıp, sansasyonel blogları da döndürmeli olarak ana sayfaya sürerlerse, tadından yenmez. Basında polemik, tutan bir satış yöntemidir, MB geleneksel olarak bundan kaçınageldi. Bir öneri kabilinden bunu not düştüm.

 Bunun koşutunda aynı blog, o kutulardan birinden diğerine gün içinde 3-5 kez geçirilebilir. Vardiyalı editör düzeni varsa, bu mümkün olur. Aynı malın dükkanda yer değiştirince, yeni müşterileri olur, bu da yine bir esnaf trüğüdür.

Kendi sayfama gelince: Çok eğleniyorum. Bundan böyle, bir yazar olarak kendi okur profilimi tanımak ve seçmek olanağını, bu yeni düzen bana sağladı. Bunun için sayaçlara para verenler var, bizde bedava.

Şimdilik bu kadar ugh yeter.

Sevgili huzurevi sakini eğilimli arkıdişler, bırakın gelecek sizin yanınızdan akıp geçsin. Bir şey değil, ortada durursanız, altta kalıp bu yaştan sonra kötürüm kalacaksınız.

Gençler, blogun geleceği sizin ellerinzde.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..