Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

İleri Azınlık Devlet İstemiyor

Dikkat ettiyseniz başkaldırmalar daha çok geri kalmış ülkelerde. Diyebilirsiniz zengin varlıklı, niye isyan etsin. Bundan değil; geri kalmış yerlerdeki başkaldırıların nedeni de fakirlik değil.

Özellikle Avrupa’da bazı yerlerde özgürlük talepleri var ama kendi halkı, bir şehir, bir yöre bile bağımsızlık isteyebiliyor; yani bu çok değişik bir durum.

Gelişmiş ülkelerdeki azınlıklar özgürlük istemiyorlar çünkü ihtiyaçları yok, zaten özgürler; her istediğini yapabiliyorsa bağımsızlığın anlamı olmuyor, her istediğimi yapayım bir ülkeye bağlasınlar.

Nerede bağımsızlık talebi varsa orada özgürlük sorunu ya da(bu konu çok daha önemli ve hiç konuşulmuyor)bağımsızlık talep edenlerin geri kalmışlığı vardır, zaten özgürsen ne bağımsızlığı.

Türkiye’de azınlıklar özgürdür ama halkın aydınlanma düzeyi düşük olduğu için yine de sorunlar çıkmaktadır.

Gelişmiş ülkelerin gelişmişliği azınlıkların bağımsızlık talebinde bulunma riskini ortadan kaldırmıştır. Hatta bazı ülkelerde azınlıkları hadi sizi ayıralım desen kabul etmezler. Bir zenciye istediği özgürlüğü verirsen Amerikalı olmaktan gurur duyar, Mars’a giden bir ülkenin vatandaşı, para versen olamazsın.

Ancak geri kalmış ülkelerde azınlıklar bu tür bir özgürlüğü algılayamadıkları için bağımsızlığı matah bir şey sanarak başkaldırırlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..