- Kategori
- Yöresel Yemekler
Karadeniz’ in incisi Ordu’ dan karalahana çorbası
Karadenizin kültür elçisi Ordu inci gerdanlık gibi dizilmiştir Karadeniz sahiline. Okur yazar oranının yüksek olduğu ilde 43 senedirde aralıksız Tiyatro faliyetleri devam etmektedir. Halkın geçim kaynağı fındıktır.
Ordu turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
İşte Ordu'dan Pancar(Karalahana) Çorbası…
Malzemeler
1 bağ Karalahana
1 baş Soğan
1 tas haşlanmış mısır taneleri
10, 12 adet taze fasulye
1 adet acı biber
1 yemek kaşığı salça
2, 3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
4, 5 yemek kaşığı mısır unu
karabiber, tuz, su (miktarı çorbanın koyuluğuna göre)
Yapılışı
Karalahanaları haşlayıp ince ince doğruyoruz. Tencereye soğanı ince ince doğrayıp kavuruyoruz. Daha sonra haşlanmış, ince kıyılmış karalahanaları koyuyoruz.Daha sonra salçayı, sarımsak ince doğranmış, tuz, acı biber, fasulyeler, mısır taneleri ve istenilin miktarda su ilave ediyoruz.ve en son olarak mısır unu ile boca edip(azar azar karaştırarak) kıvamını ayarlayıp bir pişim kaynattıktan sonra servis yapıyoruz..
Besleyici ve doyurucu sağlıklı bir çorba,
afiyet olsun…