Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '13

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Kudet narı, kudret gibi.

Kudet narı, kudret gibi.
 

Kudret Narı


Mutlaka birçoğunuz biliyorsunuzdur, ama yine de bilmeyenler vardır diye Kudret Narı hakkında bir blog yazısı yazmak istedim. Hepimiz sağlıksız beslenme, stres nedenleri ile belli zamanlarda mide ağrısı çekmişizdir, stres, ülser, virüsler. Mide ağrısı günümüz hastalıklarından en yaygın olanıdır. Doktorlar mideye iyi gelebilecek ilaçlarla tedavi yoluna giderler ama belli bir süre sonra içtiğiniz ilaçlar midenizi ağrıtmaya başlar. Ağrılarla kıvranan birçok mide hastası ‘Alternatif tıpa yönelmekte ve bu ağrı için ilk yönenilen bitki “kudret narı” olmaktadır.

Geçen yıl bir arkadaşımın yaşadığı mide hastalığı nedeni ile Eminönünde yağ içinde hazırlanmış hazır Kudret Narını güven kaygısı duyulduğundan satın almamıştı. Konuyu bana anlatmış, yazlığımızdaki öğretmen emeklisi Mustafa abi kendi yetiştirdiği Kudret narlarından 5 adet bana vermiş, eşim yağ içerisinde hazırlamış, arkadaşıma bunu hediye etmiştim, çok memnun olmuştu. (hatta sağlık mide ağrısı yok olmuştu.)

Anavatanı Hindistan olan Kudret narı  taze tüketildiği gibi belli bir süre zeytinyağında bekletilerek de tüketilebilir. Ülser ve gastrit tedavisinde oldukça etkili olan kudret narı aynı zamanda açık yara tedavisinde etkili olup bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ayrıca; bağırsak tembelliği için oldukça etkili bir bitkidir, hücreleri yeniler. Ancak, kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarının dikkatli olmaları gerekmektedir.

Peki kudret narı nereden bulunur? Toprakta yetiştirebileceğiniz bir mekana sahipseniz tohumlarını satın alarak taze olarak tüketebilirsiniz. Öyle bir imkanınız yoksa güvenebileceğiniz aktarlardan zeytinyağında bekletilmiş ya da ballı olarak alabileceğiniz 2 çeşidi bulunmaktadır. Aktarlarda bulamayanlar ise bazı internet sitelerinden sipariş ile elde edebilirler.

Kudret narı bitkisi özellikle gastrit ve ülser gibi mide sorunlarına karşı etkilidir. Kudret narının yaprakları ve meyvesi vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Birçok sağlık problemlerinin kalıcı olarak tedavisini sağlayan kudret narı düzenli ve doğru tüketilmeye dikkat edilmelidir. Bilindiği üzere kudret narının faydaları oldukça fazladır.

İşte kudret narının yararları:

Kolit Ülser 12 parmak Gastrit, Asit fazlası gibi mide-barsak sistemine bağlı tüm hastalıkları kalıcı ve kesin tedavi eder. Barsak tembelliğini giderir.

Karaciğeri destekler.

Egzama ve sedef hastalığında faydalıdır.

Yara ve iltihapları giderir.

Hücre yeniler.

Rahim yaralarına fayda verir

Yanık ve yaralara lapası vurulur.

Ayrıca yüzyıllardır Ayurveda doktorları Kudret narını, tip-II diyabetini tedavi etmek için kullanmışlardır. Kudret narının diyabetlilerde kan şekerini normal düzeylere indirdiği Ayurveda doktorlarının bu bitkiye olan saygınlığını arttırmıştır.

Son zamanlarda kudret narının test tüpü çalışmaları olmuş, HIV (AIDS’e neden olan virüs) büyümesini durdurduğu gözlenmiştir.

Kudret narının hastalıklarla savaşan immün hücrelerinin üretimini teşvik eder görünmüştür.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda kudret narının, kanser tümörlerini kontrol etmede etkili olduğu gösterilmiştir.

Aynı zamanda yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içererek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gerekiyor. İki şekilde tüketim şekli vardır. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebilmektedir. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta ezilip, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yenilmekte, üzerine hiçbir şey kullanılmamaktadır.

Uzmanlar en az 41 gün kullanılması tavsiye ediyor. Taze meyve bulunmayan mevsimde ise, halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yenilmelidir.

Bu şekilde de 41 gün devam edilerek kabızlık, mide hastalıkları, iştahsızlık tedavi edilmekte, haricen ise yanıklar, kesikler ve yaralar için kullanılmaktadır.

Kadınların vajina yaraları için de kullandığı zeytinyağında bekletilmiş kudret narı, açık yaralar için ise en çabuk iyileştirici olarak bilinmektedir. Ümit ederim ki hasta olmaz kudret narına ihtiyaç duymazsınız.

Mutlu, kaliteli ve sağlıklı bir hayat diliyorum.

Nizamettin BİBER 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..