Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Anılar
 

Masal gibi II

Masal gibi II
 

Bir gece bakıyorsunuz ki yarım asır boyunca özlemini çektiğiniz dünyanın kapıları açılıyor. Tanımadığınız senelerce sizlerin beyinlerinize yerleştirilen tam aksi bir sistemle karşı karşıyasınız.

Rüyalarınızı süslüyen bir cennet, o sevinç serbestliğin sarhoşluğu bedenleri sarmış bir şekilde, "İlk adım".

Sizleri bekliyen tehlikelerden habersiz, hayalinizdeki pembe dünyaya ilk adım. Sizi kucaklayan kardeşleriniz.

Bir anda cebinizdeki para sihirli değnekle, o dünyanın parasına değişiyor. İç güdünüz, hasretle bakıp, beklediğiniz şeylere anında kavuşmanız. Sizi her şeye sahip olma girdabına sürüklüyor.

Bekleyen Kurt sürüsünü görmeksizin çılgınca, geçecek günler sizi bekliyor. Evleriniz beyaz eşyalarla doluyor.

Tabii bu eşyaları kullanamıyorsunuz!.. Bir anda herkesin kullanmaya kalkması ile oturduğunuz evlerdeki elektrik sistemleri çöküyor. Olsun sahipsiniz, hayaller gerçek olmuşdu ya isterse çalışmasınlar.

Ya 18 sene bekleyip de gıpta ile beklediğiniz arabalar, hurdalıklardaki arabaların boyanıp süslenip sizlerin önünüze konulmasını bile görmüyorsunuz. Kullandığınız arabalar 100 km'ye ulaşıyordu ya bunlar nerdeyse iki katı, olsun hız hataları ile çoğalan ölümler bile sizi rahatsız etmiyor.

Yeni sistemde sizlere sunulan ileriye dönük garantiler demeti o kadar çok ki hemen üzerine atılıyor her yönünüzle garantiye almaya kalkıyorsunuz. "Uyanık sigortacılar".

Serbest piyasayı sizlere sunuyorlar. Yeni dünya ticaret bunu artık devlet yapmıyor siz yapacak siz kazanacaksınız. Bankalar devrede krediler önünüze serilmeye başlıyor. Nasıl olsa karşılığında sahip olduğunuz araziler evleriniz var.

Bu arada serbest ticaret adı altında kurtlar sizlerin haberiniz olmadan gittikçe semizleniyor. Artık sizin yeni bir devletiniz. Yeni bir sisteminiz yeni bir bayrağınız. Yeni kanla bağlı olduğunuz vatandaşlarınız var. Mutluluğunuz son noktaya ulaşmış.

Tek içinizde atamadığınız korku bu kapıların tekrar kapanması. Bu yüzden de yaptığınız hatalar ve yapacağınız hataları göremiyorsunuz. Yarın sizleri rüyanızdan uyandıracak günleri anlatacağım. Tabii bu durumların yorumları sizlerin şu anda yaşadığınız, gördüğünüz yapı içersinde analiz yapın. Mukayese edin.

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..