Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '16

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
196
 

Mıkaşerli çorba

Mıkaşerli çorba
 

Mıkaşerli Çorba


Mıkaşerli çorba, turşu ile kış sofralarının muhteşem ikilisidir. Elazığ yöresine ait bu yemek tadanlarda damak tiryakiliği yapacak kadar güzeldir. Ev eriştesi ve ev salçası kullanılmasını özellikle tavsiye ederim. Mıkaşer küçük nohutun yöresel ismidir. Kavurması, mıkaşeri, eriştesi ile vücudun her ihtiyacını karşılar. Yanında turşu ile mükemmel lezzet uyumu sağladığı gibi, besin değeri yönünden de bütünlük oluşturur.

MALZEMELER:

1 kâse kuşbaşı kavurma

2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı mıkaşer

1 tabak erişte

1-2 yemek kaşığı kuru nane 

tuz

su

kavurma da yağlı olacağından ihtiyaç kadar sıvı ya da katı yağ

YAPILIŞI:

Yemeklik doğranmış kuru soğan tencerede az yağ ile şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Domates ve biber salçası da eklenerek çiğ kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kavurma da ilâve edilerek bir- iki çevirilir ve sıcak su konulur. Kaynayınca erişte de eklenir. Diğer yanda az suda mıkaşer haşlanır ve haşlama suyu ile beraber eriştenin üzerine dökülür. Üzerine nane serpilip bir-iki taşım daha kaynatılır. (Nane istenirse yağda dağlanarak da çorba üzerine gezdirilebilir.) Yanında turşu ile servis edilir.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 23
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1020
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster