Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '09

 
Kategori
Spor
 

Okçumuz 40'landı; hem attı hem de attırdı!1:3

Okçumuz 40'landı; hem attı hem de attırdı!1:3
 

http://www.fenerbahce.com/haber/32157/guiza-golle-bulustu.php


Fortis Türkiye Kupası çeyrek final son maçında, Yeşil Bursa'da yeşillendi Sarı Kanaryalar. Bu akşam çeyrek finalin ikinci güzel maçını izledik, en güzeli Salı günü oynanan Sivas- Galatasaray maçıydı, hakkını yemeyelim. Fenerbahçe bu turu çok kolay geçti, alıştı ya çeyrek finallere. Beşiktaş da zorlanmadı, zaten ilk maçtan sonra tur garanti gibiydi. Ankaraspor-Denizlispor başabaş götürdü işi ama kazanan Başkent ekibi oldu.

İyi olanlar çıktı bir üstü tura. Rakibin iyi olması dezavantaj değil, avantaj. Yarı finalde kim gelirse gelsin farketmez. Yarı finalde Beşiktaş ile eşleşmek avantajlı olur, hava ve saha koşulları açısından. Sivasspor, Ankaraspor'u eleyip gelsin karşımıza.

"Sivas- Fener elele, hep beraber finale" yapalım!!

Bunlar benim gönlümden geçenler, bakalım falım çıkacak mı?

*****

Dün basketbol Eurolig'de potanın sultanları çeyrek finale yükseldiler. Çok zorlu bir maç oldu, uzatmalarda akıllıca yapılan taktiklerle kazandılar. Tele-Dünya Kupası'nda ise filenin sultanları Telekom'u yenerek yarı finale yükseldiler. Fenerbahçe tüm kulvarlarda tam gaz ilerliyor. Tüm kalbimle kutlarım emeği geçenleri!


Şimdi maça gelince, zaten Bursa'ya 1.0'lık skorun avantajıyla geldi Fenerbahçe. Kupa maçlarının değişmeyen kalecisi vardı kalede, Uğur Boral ve Kazım dışında diğer aslar sahadaydı. Semih-Güiza tercihi merak ediliyordu ama inatçı Dede, inadından vazgeçmedi. Belki de iyi oldu. Bursasporlular da Güiza'dan bu performansı beklemiyorlardı belki, markaja bile almadılar onu. Alex'in attığı golün pasını verdi ve 40. dakikada zor olanı başardı. Kırklandı bugün Okçu. İşaretini da yaptı. Kendine güven geldi adamcağızın, iyi bir 90 dakika çıkardı, ilk kez.

Şunu da anlamış olduk, demek ki İspanyollar kupa maçlarını daha çok ciddiye alıyorlar.

Bursaspor seyircisi Kadıköy atmosferini aratmadı ve diğer maçlarına göre daha az gergindiler, tribün şovlarını hiç bırakmadılar, takımları erken pes etmesine rağmen.

Maçın kaderini belirleyen ve turu getiren Kaptan Alex oldu, 5 dakikada bitirdi işi, ilk golü atan yol alacaktı ve peşpeşe 3 gol birden geldi. Yine de oyun disiplinini korudular, taa ki, hasta olmasına rağmen müthiş oynayan Gökhan Gönül'ün öksürük nöbetine yakalanıp oyundan alınmasına ve yerine Yasin'in girmesine kadar. Kesin gol yeriz, dedim, çünkü Yasin tescillenecekti gözümde. Öyle de oldu.

Geride Yasin demek, "gol yemek" demek oldu!

Tek üzüntüm kalede gol görmeyen Babacan Volkan'ın ilk golünü yemesi.

Bu akşam takım oyunu oynadılar, savunmayı iyi yaptılar, Gökhan, Lugano ve Carlos çok iyiydi. Vederson diğer maçlara göre iyiydi. Emre ve Deivid yine vasat oynadılar. Deniz bir türlü kendini gösteremiyor, kulübeden kurtulamayacak. Selçuk sakatlandı sanırım, etkili olamadı. Dede Semih'î yine unuttu mu, yoksa taktik gereği almadı mı anlayamadık. Gökhan Emreciksin'î görmek istedi ama o da pek faydalı olamadı. İlk maçta güzel pozisyonlar bulmuştu.

Bence maçın yıldızı ve hatta oynadığı tüm maçların tek yıldızı Alex de Souza. İsterse yapamayacağı şey yok sahada. Bugün savunmada bile vardı. Onca darbeye rağmen düştü, kalktı, oynadı. Bursasporlular ilk yarı sert oynadılar ama güçleri yetmedi, boyun eğmek zorunda kaldılar. Volkan Şen yine aynıydı, hakem sarı kartla durdurana kadar kırdı geçirdi. Genç oyuncuların böyle hırçın oynamalarına göz yuman teknik adamları kınamak gerek, Kayserisporlu genç oyuncu 3 maç ceza aldı, ama sakatlanan Onur kaç hafta oynayamayacak.

Aslında istatistiklere göre oynama oranı %50- %50, diğer oranlar da aşağı yukarı eşit, goller dışında, ama Fenerbahçe üstün göründü ve göz doldurdu.

İnşallah gelecek maçlarda da devamı gelir!

İyi geceler!
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..