Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Rapunzel [Full artı full Masallar]

Rapunzel [Full artı full Masallar]
 

Bu blog [Full artı full Masallar] serisinin bir parçasıdır. Serinin diğer masallarını okumak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:

Kırmızı Başlıklı Kız

Hansel ve Gratel

Sindirella

Ali Baba ve Kırk Haramiler

Oz Büyücüsü

Bremen Mızıkacıları

 

RAPUNZEL

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde fakir bir çift yaşarmış köyün birinde. Bu çift açlıktan nefesi kokacak olmasına karşın yine de çocuk sahibi olmak istemiş. Ne de olsa Allah rızkını verir diyerek bir çocuk yapmışlar. Ancak işler istedikleri gibi gitmemiş.

Kısa süre sonra kızı besleyemez bakamaz olmuşlar. Bebek bezi 23.99TL, maması 32.49Tl derken ipin ucu kaçmış. Süper güzel bu kız çocuğunu bakamayacaklarını anlayan çift onu bir cami avlusuna bırakmaya karar vermiş. Ancak o sırada bir mucize gerçekleşmiş ve bebek tacirleri cami avlusuna bırakılan çocukları toplamaya çıktığı sırada bu çifti görmüş ve bebeklerini ellerinden almak istemişler.

Örgütün Avrupa kanadı sorumlusu olan kara kilim kod adlı şahıs arabasından inmiş ve adamlarına direnç gösteren çiftin yanına gitmiş. Ellerindeki bebeğe bakmış. Kız çocuğu ay parçası gibi parlıyormuş. Adamlarına kenara çekilmelerini söylenmiş.

"Bu çocuğa bakamıyorsunuz değil mi? Buraya bıraksanız iyi insanlar mı bulacak sanıyorsunuz? En iyisi mi bana verin. Arabanın bagajındaki 200.000 $ sizin olsun" demiş. O an gözlerinde dolar işareti beliren çift hızla arabanın bagajına yönelmiş. Gerçekten de çanta para doluymuş.

"Hayrını görün" diyerek bebeği verip çantayı kaptıkları gibi gözden uzaklaşmışlar. Koşarak gittikleri şehir merkezinde hep hayalini kurdukları TOKİ konutları için açılan başvuru formlarından bir tane doldurup bir ev sahibi olmuşlar.

Bebeği alan kara kilim gülümsemiş:

"Aptallar sizi, bu çocuğu en az 600.000$ okuturum ben" diyerek çocuğu kaptığı gibi uzun zamandır bir kız çocuğu isteyen yaşlı ve bekar kadına götürmüş. Babadan zengin olan kadın 600.000$ vermiş ve kızı almış.

Yıllarca ona bakmış, büyütmüş. Baktı ki kız Victoria Secret mankenleri gibi oluyor, hemen onu yüksek bir kuleye kapatmış ki başına bir iş açılmasın. İstemiyormuş da onun yuvadan uçmasını hem. Elin oğlu gelip biricik kızını alınca o yine yalnız kalacakmış. Ancak hepsi bu değilmiş. Kendisi evde kaldığı için başkasının da yakışıklı bir erkekle bir yuva kurması fikrine katlanamıyormuş. Çekemiyormuş yani Rapunzel'i.

Gel zaman git zaman kulede kalan Rapunzel'in saçları, içeri bir kuaför tırmanamadığı için papaz gibi olmuş. Cadı kadın, Rapunzel'in uzayan ve yıpranan saçlarının başına dert olmasından korkutuğu için Elidor'un yıpranmış saç uzmanı Thomas Taw'u eter koklatarak kuleye çıkartmış ve saç bakımı yaptırmış. İşi bitince de kuleden aşağı atıp kulenin dibine gömmüş onu.

Jamal Hammadi de Rapunzel'in parlaklığını yitiren saçlarını yeniden çocukluğuna döndürmüş ve o da kulenin dibindeki mezarlıkta yerini almış.

Rapunzel her kuleye tırmanan saç bakım uzmanına meyledecekken cadı annesi adamları huhnarca katlediyormuş. Ancak birgün yakışıklı mı yakışıklı bir prens kulenin dibinde görünmüş. Rapunzel o sırada saçlarını aşağı salmış, yakışıklının birisi gelse de kuleden içeri adam alsam, diye aklından geçiriyormuş.

Yakışıklı prens uzaktan bir deniz feneri zannettiği kulenin dibine geldiğinde bunların pırıl pırıl saçlarıyla süper bir kıza ait olduğunu görmüş. Hemen atını sağa çekmiş ve başlamış saçına asılıp kuleye tırmanmaya.

Rapunzel birden bir ağırlık hissetmiş. Kuleden aşağı bir bakmış, Kenan İmirzalıoğlu gibi yakışıklı bir adam geliyormuş yukarı. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz diyerek "çabuk çabuk" dercesine el işareti yapmış prense.

Prens yukarı çıktığında iflahı kesilmilş. Kule de maşallah Empire State gibiymiş. Nihayetinde yukarı tırmanan prens tam kızın adını soracakken kız hemen bara yönelmiş ve "Ne içersin?"demiş.

"Varsa bir soğuk Martini alayım. Çift zeytinli olsun" cevabını alan Rapunzel basmış Martiniye uyku hapını. Prens içtiği gibi sızmış oraya.

Tam bu sırada kötü kalpli cadı girmiş içeriye. Yerde yatan yakışıklıyı görünce

"Bu adam nasıl girdi içeriye?" diyerek sinirle Rapunzel'in üzerine yürümüş. Saçlarını kökünden kesmiş. Saçlarını jöleleyip kazık gibi yaptıktan sonra kendi saçıyla kemikleri kırılana kadar dövmüş Rapunzel'i.

Rapunzel şuurunu yitirmiş şekilde yerde uzanırken cadı kadın prensi saçlarından sürüklediği gibi kuleden aşağı indirip kendi evine götürmüş. Onun uykulu halinden yararlanan kötü kalpli cadı prensten bir çocuk sahibi olmuş. Prens ise başına gelenlerin ardından aklını yitirip defalarca intihar etmek istemiş ama başaramamış. Cadı sürekli ellerini ve ayaklarını bağlayarak onu engellemiş.

Rapunzel ise kulede bir başına kalmış. Şuursuz şekilde kulede yatarken kulenin camı olmadığı için içeriye doluşan kana susamış canlılar tarafından parçalanmış.

Böylece sırf yakışıklı bir prens elde etmek için yıllarca sevmediği bir çocuğu büyüten cadı kadın kötü emeline ulaşmış ve bu masal da burada mutsuz sonla bitmiş.

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..