Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '14

 
Kategori
Deneme
 

Sindirella [Full artı full Masallar]

Sindirella [Full artı full Masallar]
 

Bu blog [Full artı full Masallar] serisinin bir parçasıdır. Serinin diğer masallarını okumak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:

Kırmızı Başlıklı Kız

Rapunzel

Hansel ve Gratel

Ali Baba ve Kırk Haramiler

Oz büyücüsü

Bremen Mızıkacıları

SİNDİRELLA

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, köyün birinde Sindirella adında güzel mi güzel bir kız yaşarmış. Görenin dibini düşerecek kadar güzel olan bu kız bakımsızlıktan çok dandik görünüyormuş. Evdeki herkes baskı ve zulümle kendisini sindirdiği için ona Sindirella derlermiş. Öksüz ve yetim olan Sindirella'nın kendisi kadar güzel olmayan iki tane de kız kardeşi varmış.

Sindirella her gün evde yemek, bulaşık, çamaşır gibi muhtelif ev işleri yaparken kız kardeşleri de çarşıya çıkar BİM ve A101'de perşembe günü indirime giren çeşitli aktüel ürünleri alabilmek için parayı hiç ederlermiş.

Yine günlerden bir gün büyük kız kardeş BİM'den aldığı Barbunya'yı pişirmeye çalışan Sindirella'ya başlamış hakaret etmeye:

-Lan sen bu barbunyayı üç gün suda beklettin, şimdi de iki saattir kaynatıyorsun. Ne beceriksizsin sen. Pişiremedin bir türlü.

Sindirella sakin kalmaya çalışarak elindeki barbuna poşetinin arkasını göstermiş:

-Sevgili kardeşim kör müsün? Arkasında Menşei: Çin yazıyor. Yani bu şeyin barbunya olduğundan bile emin değiliz. Ne bekliyorsun. Kösele gibi birşey işte, pişmiyor! demiş.

Ağzının payını almaktan hiç memnun olmayan kız kardeş önce Sindirellanın başını alıp duvara vurmayı düşünmüş ama sonra sakin olması gerektiğini öğütleyen öfke kontrol programının kendisine önerdiği içinden beşe kadar sayma yöntemini uygulamış ve sakince cevaplamış:

-Lan sindo! Ben dışarı çıkıyorum. Akşam eve gelince yedi çeşit yemek, sekiz çeşit tatlı, 10 çeşit meyve, 13 çeşit de meze isterim. Ayrıca evi tepeden tırmağa temizle, duvarları boya, kanalizasyon sistemini gözden geçir, kolonların depreme dayanıklılıklarını kontrol et, parkeleri sök, bir de tüy dik!

Sindirella bu hafif abartılı istekler karşısında her sağlıklı insan gibi "Yok e.....nin...!" şeklinde bir tepkiyi içinden geçirmiş ama kardeşine ağzını açıp bir cevap vermemiş. Zira adaletin er ya da geç tecelli edeceğine karşı sarsılmaz bir inancı varmış.

Ruh hastası kardeş, diğer tedaviye ihtiyacı olan şerefsiz kardeşiyle birlikte dışarı çıkmış. Çok çirkin oldukları ve kimse de bu pis huylarından ötürü kendileriyle muhatap olmadığı için Galata'da balık ekmekçilerin olduğu sahilde mini etek giyerek ellerine çekirdek alıp, erkeklerin kendilerinden hoşlanmalarını ümit etmişler. Ancak her geçenin "Iııııy, Allah belanızı vermesin ne iğrenç şey bunlar" demesiyle üst üste hayal kırıklığı yaşamışlar.

Ruh hastası kardeşler Galata sahilinde belalarını arayadursunlar, Sindirella da "Lan zçarım böyle iş yüküne!" diyerek bütün evi yıkayıp paklamaktansa evi yıkıp sıfırdan yapmanın daha az vakit alacağı düşüncesiyle evin tüm kolonlarına yapıştırdığı C4 tipi patlayıcıları 500 metrelik bir fünyeye bağlamış ve karşı mahalleye kadar gidip ateşleme düğmesine basarak evi havaya uçurmuş.

Yerle bir olan evin patlaması esnasında çevreye saçılan demir ve beton blokların saplanması dolayısıyla olay yerinde yaşamını  yitiren 23 komşusunu da yeni yapmayı düşündüğü binanın temeline gömen Sindirella önce temeli atmış, sonra da birinci katın sıvasına kadar getirmiş işi.

Sonra yorgunluktan iflahı kesilen Sindirella inşaat işlerinin olmazsa olmazı diyerek kuru soğan, ekmek, tuz ve menemen dörtlüsüyle yemek yemek için kurmuş sofrayı. Binanın birinci kat inşaatında Kahtalı Mıçı müziği eşiliğinde soğan patlatıp dertlenen Sindirella karnını doyururken inşaattan bir tıkırtı gelmiş.

Gecenin bir yarısı inşaatta genç ve güzel bir kızın karşısına çıkma olasılığı en yüksek olan şey karşısına çıkmış Sindirella'nın; şantiye tecavüzcüsü. Adam adrenalin dolu gözleriyle zavallı Sindirella'nın kaçacak yerinin olmamasının verdiği keyifle yürümüş Sindirella'nın üzerine. Kötü emellerini uygulamak için tam üzerine atlayacağı sırada Sindirella bir sol kroşe çıkarmış adamın yüzüne. Adam sendelemiş, daha ne olduğunu anlayamadan Sindirella'nın Osmanlı tokadıyla surat kemikleri dağılarak yere yığılmış.

İşte o anda Sindirella her kötülüğün içerisinde bir iyilik olduğunu anlamış. Yıllarca amele gibi çalışmıştı evde ama bu ona eşsiz bir amele kas yapısı da armağan etmişti. Çoğu vücut geliştirmecide bile olmayan kasları sayesinde adamı tahtalıköye yollamış, iffetini korumuştu.

Çok geçmeden inşaata devam eden Sindirella, ev için sıfırdan imal ettiği mobilyaları da cilaladıktan sonra saatine bir bakmış. Saat daha çok erkenmiş. Ruh hastası kız kardeşlerinin eve gelmesine de daha çok varmış. Bu durumdan istifade ederek biraz eğlenmek istemiş ama hiç parası yokmuş. Tam bu sırada bir mucize gerçekleşmiş ve ortaya sihirli bir peri çıkmış.

-Merhaba Sindirella, ben sihirli bir periyim. Senin iyi niyetli ve temiz oluşun, öte yandan biraz da acımasız oluşun beni çok etkiledi. Bunun bir ödülü olarak sana bir dilek dileme hakkı vermek istedim.

Durumu anında analiz eden Sindirella, çok düşünmeden isteklerini sıralamış. Önce bir çift asker botu istemiş. Sonra siyah tişört, kar maskesi ve bir avcı pantolonu. Bir Kanas keskin nişancı tüfeği ve bol miktarda şarjörle birlikte bir de deposu dolu bir spor araba istemiş. Ne olduğunu anlayamayan peri istekleri kabul etmiş. Ancak bu istekler perinin bile hayalinde yokmuş. Peri tam gidecekken Sindirella'yı uyarmış:

-Bak kızım aklını başına al. Bir b.klar yiyeceğin belli. Başını belaya sokma, ha sokarsan da seni tanımam haberin olsun. Ayrıca gece saat 12 olunca sana verdiğim herşey yandan yemişe döner. Sonra gelip vay efendim şöyleydi vay efendim böyleydi deme. Arkamdan da vıdı vıdı etme senin ağzını yüzünü ....

Demeye kalmadan mermiyi alnının ortasına yiyen peri yere yığılmış. Sindirella öyle kendisini tehdit edenleri pek sevmediğinden peri meri dinlemezmiş. Saatine bir kez daha bakan Sindirella fazla vaktinin olmadığını görmüş. Derhal arabasına atlayıp Galata sırtlarına doğru yollanmış.

Hemen cebinden çıkardığı cep telefonunu açmış ve ruh hastası kız kardeşlerine uykularında yerleştirdiği deri altı implantlardan aldığı sinyallerle kardeşlerinin yerlerini tespit etmiş. Sinyaller bir ara sokağı gösteriyormuş.

Hızla tüfeğinin dürbününü o yöne doğru çevirmiş. Bir de ne görsün. Baliciler kötü kalpli kardeşlerini ara sokakta kıstırmış üstlerine yürüyorlarmış. Önce balicileri sonra da kardeşlerini vurmayı düşünmüş önce. Sonra bu yaptıkları şerefsizliklerin karşılığı olarak balicilerin kardeşlerine tecavüz etmelerini izlemeyi, sonra da sırasıyla balicileri ve kız kardeşlerini tek kurşunla temizlemek üzere sade bir plan yapmış.

Baliciler uyuşturucunun etkisiyle hain emellerine ulaştıktan sonra olayı dürbünden izleyen Sindirella İki mermiyi balicilerin tam alnının çatına saplayıp kafataslarını parçalayarak yere yığmış onları. Kız kardeşler olayın şokuyla tam toparlanacakken iki mermi de kendi alınlarına saplanmış.

Böylece Sindirella hayatlarını zından eden iki kardeşe hadlerini bildirmiş. Ancak tam bu sırada saatin 12'ye gelmekte olduğunu görmüş Sindirella. Hızla toparlanıp hazırlanan Sindirella arabasına atlamak için koşarken botları ayağını sıkmış. Arkadan vuran botları çıkarıp yalın ayak arabaya atlamış ve radarlı yolda 180 yaparak yeni inşa ettiği evine ulaşmış.

İstanbul emniyeti olay yerine geldikten sonra yakınlarda yaptığı incelemede bir çift asker botu dışında pek bir ipucu bulamamış. Radarda 180 yapan aracın plakasını Mobeseden sorgulayan polis Sindirella'nın evinin önüne kadar arabayı takip etmiş ama evin önüne geldiğinde sadece bir balkabağı ve onu kemiren iki tane fareyle karşılaşmış.

Ayrıca polis, uzun süre botların sahibini arasa da veri tabanında bottaki DNA'ya ilişkin bir kayıt olmadığı ve 19 milyonluk koca İstanbul'daki herkese tek tek botları giydirmek mümkün olmadığı için davayı kapatmak zorunda kalmış. Zaten zebil gibi insanın içerisinde 37 numara bir botun ayağına uyacağı en az 100.000 insan bulmak çok zor olmadığından kimse böyle salakça bir şey denememiş.

O günden sonra evinde mutlu mesut yaşayan Sindirella gününü gün etmiş. Kah evinde havuz başı parti vermiş, kah alkol komasına girene kadar içki içmiş. Bazen komşular eve sürekli adam aldığı için kendisinden şikayetçi olsalar da o komşulardan bir daha asla haber alınamamış. Böylece bu masal da fantastik bir sonla sona ermiş.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..