Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Sezar'ın Hakkı SEZER'e, 2-1 yetti FENER'e!

Sezar'ın Hakkı SEZER'e, 2-1 yetti FENER'e!
 

***Boynu bükükler...***


Geçen sezon Sivas 4 Eylül Stadı'nda buz pisti gibi bir sahada özel önlemler alarak oynadığımız, tadı damağımızda kalan o maçtan kareler gözümün önünde oturdum ekran karşısına. Sivasspor ile 7. kez lig maçı oynuyoruz, 4 galibiyet, 2 beraberlik almışız, bu da nazar boncuğu oldu Sivas'a.

Teknik direktörleri Bülent Uygun'un eski Fenerbahçeli kimliği, her maç öncesinde dedikoduları beraberinde taşıyor ve ister istemez "Biz şerefliyiz, maç satmayız!" açıklaması yapıyorlar. Bu hafta yine öyle oldu.

Bu maç öncesinde herhangi bir tahmin yürütemiyordum, Alex son ana kadar kadroda değildi, sakatların durumu belli değildi, oynasalar da maç eksikleri vardı. Sivasspor ligde iyi durumda olması nedeniyle ve içsaha avantajıyla rahat oynadı, telaş yapmadılar.

Şimdiye dek oynadığımız maçların aksine bu kez ilk yarıda üstün oynadı Fenerbahçe, 34. dakikada bizim yerli Güiza Selçuk'un kafasıyla golü de buldu. Her iki kalede direklere çarpan gol şutları da vardı. İkinci yarı maçı rölantiye aldılar ve önde yalnız kalan Güiza bile geri çekildi. 77 dakika çok güzel kurtarışlar yapan, diğer Volkan'ın tahtına geçecek gözüyle bakılan Volkan Babacan daha fazla dayanamadı. Serbest vuruştan golü yedi. 88. dakikada bir güzel gol daha geldi. Ha bir, ha iki, yenemedikten sonra, bizim işimize yaramıyor madem, bari Sivasspor'un yarışta hızı kesilmesin. Sivasspor da sevdiğim takım.

Tek tek oyuncuları konuşmaya gerek yok, daha geçen hafta "Özlenen Fener geliyor!!" diye başlık attım. Takımda bir ayarsızlık var, herkes kendi havasında. En çok kaygılandığım Alex'in sakat sakat oynamasıydı, Salı günü kader maçı var Dinamo Kiev ile. Yine sert darbelere maruz kaldı. İlk yarı sanki Kırkpınar çayırı gibi görüntü vardı. Mehmet Yıldız güreşçi ya, daldı mı dalıyor, Kazım'ın da ondan kalır yanı yok. Sarı kartı varken bile bildiğini okudu.

Geçen sezon Beşiktaş maçından beri deplasmanlarda galibiyet alamamış Fenerbahçe. 5. haftada 3. yenilgi. Hiç içaçıcı değil bu sonuç. Dedenin gönlü nede, anlamadık. Sürekli arayış içinde hala bulamadı. Yazık, harcanan 70 Milyonluk servete yazık, diyorum. 3, 5 Milyonu Zico'ya çok gören Başkan, milyonlar döktüğü ve oğlum dediği bombacık transferini izlerken ne düşündü acep?

Neyse olan oldu, klasik deyimle önümüzdeki maça bakacağız, olmasa da olmaz ne yapalım, atla deve değil. Sezar'ın hakkını Sezer'e vermek gerek. Onlar daha çok kazanmak istedi ve kazandı. Saha güzel, hava güzel, hakem Bünyamin Gezer, golü de atınca Sezer, 6 puanda demirledi Fener...Bize de işte böyle kaygısı düşer.

Sivasspor en güzel bayram hediyesini aldı, bu bayram bizim boynumuz bükük kaldı:((

Kadir Geceniz mübarek olsun! Hafta içi kaybettiğimiz değerli spor yazarı Kazım Kanat'a Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabır dilerim. Spor kamuoyunun başı sağolsun!

Resim:
http://www.fenerbahce.com/haberler/30568.php

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..