Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Taksim Gezi Parkı olaylarının bir başka boyutu (2)

Sevgili blog arkadaşlarım.

Size bu yorumu yazmamın nedeni, iki gün evvel “Taksim Gezi Parkında yaşananların bir başka boyutu” isimli günceme  gelen bir yorumla ilgili blog yazarı arkadaşa yazdığım yorumu tafsilatıyla günce formatında tekrar paylaşmaktır.

Yazılarımıza biz emek veriyoruz, arkadaşlarımızca da okunuyor ve ciddiye alınıyor, bu itibarla bizde sosyal sorumluluk gereği tecrübelerimizi paylaşmanın önemini vurgulamak isterim.

Ben oğullarıma, üniversitelerde 80 evvelinden yaşanan masum yemekhane grevleri ile başlayıp yurt sathında binlerce ölümün olduğu günlerden geldiğimi hep söylerim. Demokrasilerde en kötü hükümet bile kaostan (hükümetsizlikten) daha iyidir, Ülkemiz, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki “Tek Partili Dönemden”, “Çok Partili Döneme” geçişi 1950’de yaşamıştır. Halkı cahil, anlamaz, bilmez gören Darbeci, vesayetçi zihniyet tarafından, Türkiye sağının değerli liderlerinden Başbakan rahmetli Menderes, iki Bakan arkadaşı ile birlikte idam edilmiştir. Daha sonra Özal zehirlenerek öldürüldüğü İddianamelerde yer almıştır. 60 Darbesini planlayanlar ve gerçekleştirenler, daha sonra idamı “Silahlı Kuvvetler Birliği” isimli genç teğmenlerden oluşan bir gençlik yapılanmasının gerçekleştirdiğini savunarak bu günahtan sıyrılmaya çalıştılar.

80 yılına gelinceye kadar, hükümetler, 4-5 darbe teşebbüsü ve muhtıra daha gördüler. Bizde “Darbeler Nesli” olduk. 28 Şubat 1997 ile başlayan 2002 yılından itibaren ard arda devam eden darbe planları ve Silivri yargılamaları güncelliğini korurken, bugün darbeye karşı hassas hale gelmiş bir hükümetin darbe sorgulamalarını haklı çıkartacak mahiyette, sosyal medya üzerinden pompalanan kirli bilgilerle harekete geçirilen insanların eylemlerinin nereye gittiğini kestirmek pek mümkün görülmüyor.

Mümkün ve açıkça görülen bir husus var. O da, terörün durduğu, barışa doğru gittiğimizi düşündüğümüz bir sırada, kargaşaya, kaosa, kutuplaşmaya doğru evrilen bir ülke manzarasının oluşturduğu tablo ve bunu seyreden, keyif duyan, sevincinden dört köşe olan,  iç ve dış düşmanların halleri.  

Çok temiz duygularla toplanmış olan gençlerin arasına girecek bir kışkırtıcının yapacağı bir kötülük sonucu "Gezi parkında" vb. yerlerde toplanan insanlarımızın zarar görmesi muhtemeldir.

 "Kalabalıkların başı çoktur, aklı yoktur" çevrecilerin, aktivistlerin binlercesinin yaptığı eylemi bir vatandaş bir dilekçe vererek İdare Mahkemesinde durdurabiliyor. Türkiye bir Hukuk Devleti. Aceleniz ne? Dokuz ay sonra seçim var, dokuz ay bekleyemeyecek olan bu insanlar annelerinin karnında nasıl bekledi... Sabredin çözüm sandıkta, Darbeciler, vesayetçiler, onların silahşorları, kalemşorları, teorisyenleri bugün yargılanıyor. Darbecilik ölmedi, ruhu aramızda dolaşıyor, sakın sakın düşünmek zorunda değil miyiz?

Vesayet rejimlerinin son bulmasından sonra Biz zaten “Türk Baharını” yaşıyoruz, hatta içinden geçiyoruz, bu ülkemizde var olan demokrasinin bir sonucudur.

Selam ve sevgiler.

06.05.2013

Ali Emir KARAALİ

Kartal/İstanbul 

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..