Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '09

 
Kategori
İzmir
 

Teni, tenine değmeden

Teni, tenine değmeden
 

MAVİŞEHİR KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ ÜYELERİNİN BİR KISMI


İzmir’in Karşıyaka’sında bir ‘Mavişehir’ var. Şehre ışıltısını saçar. Mavi mavi bakar. Işıltısı da gönülleri dağlar. Karşıyaka’nın gülleri arasına her daim, ‘yeni girmiş gibi’ durur amma, Karşıyaka’dan evvel de ‘ben vardım’ havasındadır. Onun havasını, meşhur İzmir’in İmbatı bile bastıramamış, söndürememiştir.

Karşıyaka’da aşk dokunur, sevda dokunur, güzellikler dizboyudur. Ege’nin kalbi burada atar. İmbatı ile, Yamanlar Dağı ile, kordonunda Attila İlhan’ı ile, karşısındaki Çatalkaya’sı ile, tenis klupleri ile ve de Kemal Paşa Caddesi ile, gevrekçisi ile, faytoncusu ile…

Mavişehir, Karşıyaka’nın kültürüyle, güzelliğiyle, içtenliğiyle iç içedirler. Aynı tende, can gibi, ruh gibidirler: Teni, tenine değmeden… Sevenler, sevgililer, yeniden sevenler bu coşkuyu bağırlarında taşırlar her dem. Nefesler bile, hülyalar bile, mavi mavi tüter bu beldede. Bir başkadır Mavişehir. Burada rüzgarlar mavilidir. Mavi mavi eser, rengini denizden almıştır. Masmavidir, mavi mavidir. Karşıkaka’ nın mavisi bile bir başkadır.

Mavişehir Kültür Sanat Derneği’ nin Tepekule’ deki , iki bölümden oluşan geleneksel Türk Sanat Müziği gecesini izlerken, bu mavilikleri de düşünmeden edemedik.

Derneğin Başkanı Deniz Özyiğit, aynı zamanda 30 kişilik koro’nun elemanlarından. Tepekule’nin muazzam sahnesinde Şef Engin Karadağ’ın yönetimindeki saz heyeti, eserleri başarı ile seslendirdi. Konserin sunuculuğunu Ayşegül Karakuş yaptı.

Salkım Hanımın Taneleri romanı yazarı, Elveda Rumeli’nin san’at danışmanı, eski Bakan Yılmaz Karakoyunlu’ nun da eserlerinin çalındığı gecede, İsmail dede’den İbrahim Ağa’dan da örnekler verildi.

ESERLER: Sadettin Kaynak, Şemsettin Ziya Bey, İrfan Özbakır, Dr. Alaattin Yavaşça, Neveser Kökdeş, Engin Karadeniz, Arif Sami Toker ve Cengiz Yurdanur’un eserleri, büyük coşku içinde icra edildi.

KORİST’LER: (Hepsi Bayan olmak üzere) Ayşe Günel, Cavide Koçdağ, Çevrim Çay, Deniz Özyiğit, Eylem Güler, Gülser Güçbey, Gülseren Altın, Gülsuna Göktepe, Hamdiye Ener, Hülya Aydın, Kerime Kavaklıo, Lale Özkan, Nagihan Pervane, Nihal Doğru, Nurcan Tanağardıgil, Nursen Gürkan, Özden Şarlayan, Şadiye Çakın, Sülün Özbaş, Zehra Alptekin,

SAZLAR : Kemanda Selçuk Gönültaş, Gürhan Öz. Kanunda: Ergun Karadağ. Ritimde: Mustafa Şekerli, Erkan Yörür. Klarnette Durmuş Kısaoğlu. Ud’da: Emre Üstgül, Celal Meriç, Çevrim Çay. Ney’de: Oğuz Kalkan Kemençe’de Mehmet Yalçın ve Çello’da (Viyalonsel) Seher Erkan vardı. Çok çok alkış alanlar arasındaydılar hepsi.

SOLİSTLER: Vehbi Yılmaz, Ömer Demirçelik, Negihan Pervane, Nurcan Tanağardıgil, Hülya Aydın ve Eylem Güler idi.

Geceye ayrıca konuk sanatçı İsmet Yazar, birbirinden güzel şarkıları ile damgasını vurdu ve ayakta alkışlandı.

Şef Engin Karadağ’ın Karşıyaka isimli bestesi de sevilenler arasındaydı. Gayet güzel izlenimlerle konser sona erdiğinde, herkes duyduğu heyecanı, çıkışta birbirine aktarıyordu. Antrakta bile kuliste ziyaretçilerin, hararetli kutlamaları eksik olmuyordu.

Martının kanadında
Sevenin tahtında
Nergis’te, Bostan’ lıda
Yaşarsın Karşıyaka’m

İskele önlerinde
Sevdanın gözlerinde
Yaşarsın Karşıyaka’m

Turan’da , Tersane’de
Alaybey’de Girne’ de
Sevgi dolu kalplerde
Yaşarsın Kkarşıyaka'm


RESİMLER:
1- Dernek Başkanı Özyiğit ve arkadaşları. 2- Başarılı viyolonsel Seher Erkan 3- Korist’lerin bir kısmı toplu halde. 4- Davetlilerin bir bölümü. 5- Orkestradan bir köşe. 6- Orkestradan başka bir görünüm. 7- Çello ve keman 8- İsmet Yazar sahnede 9- Bu başka köşe 10- Korist’lerden bir bölüm

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..