Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye ezilen toplumlara kucak açıyor; ama onlar,Türk askerini taşlıyor.

Türkiye ezilen toplumlara kucak açıyor; ama onlar,Türk askerini taşlıyor.
 

Aysel Tuğluk


Türkiye ezilen toplumlara kucak açıyor; ama onlar Türk askerini taşlıyor.

Suriye sınırındaki Suruç’un Mürşitpınar Köyü yakınlarında toplanan ve Kobani’ye gitmek isteyen kalabalığa asker ve polis izin vermeyince çatışma çıktı. Polis ve askerler su, biber gazı ve panzerlerle göstericileri hedef alırken HDP’li vekil Aysel Tuğluk’un da aralarında bulunduğu grup taşlarla karşılık verdi.Kobani’ ye destek için sınırı aşma isteklerine olumsuz yanıt alan gruplara güvenlik güçleri biber gazlarıyla müdahale etti.

HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk sınırda asker taşlayan terör örgütü yanlısı gruba katılarak Türk askerinin üzerine taş attı. Tuğluk' un taş atarken çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada paylaşılınca gaz ve basınçlı su kullanan güvenlik güçlerine karşı kendini savunduğunu dile getirdi. HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Kobani' ye geçmek isteyenlere öğle saatlerinde güvenlik güçlerinin biber gazlı ve basınçlı sulu müdahalesi sırasında taş atarken çekilen ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran fotoğrafıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. " Sınır hattında 3 gündür taleplerimizle ilgili bir muhatap bulamadık. Buna karşılık 3 gündür polis ve askerin müdahalesiyle karşı karşıya kaldık. Polis toplanan gruba biber gazı, tazyikli su, hatta gerçek mermiler kullanarak müdahalede bulundu. Bu sırada benim ayaklarımın yakınına biber gazı kapsülü düştü. Ben de kendimi savunmak için o esnada yerde bulduğum taşla karşılık verdim."Haberin Tamamı İçin: http://www.medya365.com/turkiye/aysel-tugluk-sinirda-asker-tasladi-h268981.html
Medya365.com

Milletvekilinin işi askeri taşlamak mı yoksa konuyu gündeme taşıyarak kamuoyunu aydınlatmak mıdır? Bunlar, milletvekili seçilmeden önce de Türk askerini taşlıyorlardı; bugün de taşlıyorlar. Onlara göre Türk askeri düşman. Bu ülkede yaşayıp Türk askerine düşman gözüyle bakmak-hatta onu düşman görmek-hangi insanlık anlayışıyla bağdaşmaktadır. Hem IŞİD ‘den kaçanlara Türkiye’nin kucak açmasını isteyeceksin diğer taraftan Türk askerini taşlayacaksın.

Neymiş efendim, Türkiye’den Kobani’ ye geçmek isteyenlere Türk askeri engel olmuş. Asker, hükümetten emir alıyor. HDP’ li Aysel Tuğluk’ un da muhatabı asker değil; hükümettir; ama bunlar kendilerini Türk hükümetinden ayrı görüyorlar. Dün, Suriye’nin kuzeyinde özerk bölge oluşturan PYD, IŞİD karşısında çekilmek zorunda kalmış; bu bölgedeki Kürtler de Türkiye sınırına dayanmış; sınırı geçmek istemiştir.Son 5 günde,150 000’den fazlası,(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’lerdeki konuşmasından) sınırı geçerek Türkiye’ye sığınmıştır. Numan Kurtulmuş, tüm sığınmacılara açığız diyor; bu konuda BM’den Türkiye’ye destek yok ya da çok sınırlı. Numan Kurtulmuş iyi diyor da bu ülkede yaşayanlara yer, kaynak kalmayınca nereye sığınacaklar?1991’de de 300 000 Peşmerge de Türkiye’ye sığınmış Güneydoğu’da taş üstünde taş bırakmamıştı. PKK da Kuzey Irak ‘ta kendine yer buldu; Peşmerge ’den destek gördü.”Besle kargayı oysun gözünü” Dün “gözümüzü oyanlar” bugün sığınmacı olarak ülkemize girmiş; ülkemizde huzur kalmamış; çünkü bu gelenlerin çoğu kural, yasa tanımıyor; olay yaratıyorlar. Devletin tüm kurumlarının misafirhanelerine, okullarına yerleşen bunlar, ülkemizin kaynaklarını kurutmakta; yoksul Türk halkının omzunda ağır bir yük oluşturmaktadırlar.

Türkiye, terörist örgütlerin hedefinde. Güney komşumuz Irak ve Suriye’de terörist gruplar, ajanlar kol geziyor. Güney komşumuz Irak ve Suriye dedim de bu iki devlet de paramparça olduğu için şu andaki komşularımız: Irak sınırında, Irak Kürt Yönetimi; Suriye sınırında, PYD, ISİD, Suriye Esat Yönetimi. Kim bu yeni komşular?

Tek sözcükle savaşçı, başka bir deyişle terörist.

Suriye İnsan Hakları Gözleme örgütünün raporuna göre Ağustos 2014'te grubun Suriye'deki savaşçı sayısının 50.000, Irak'ta ise 30.000 olduğu bildirildi. CIA ise Eylül 2014'te örgütün Suriye ve Irak'ta toplam 20.000 ile 31.500 arasında savaşçı

Bu durumda Türkiye’nin güney sınırı, terörist kaynamaktadır. Türkiye’den günde yüzlerce insan PYD’ ye destek için sınırı geçmektedir. Bunlar, kanımca PKK ya da PKK’ya yakın olan kimselerdir. Diğer taraftan Adıyaman, Bingöl, Batman, Urfa, Diyarbakır ve Bitlis’ten yüzlerce genç sınırı geçerek IŞİD ’a katılmaktadır.

Özetle güney sınırımız kevgire dönmüş; terörist grupların geçiş alanı olmuştur.

Devlete başkaldıran Kürtlerin unutmaması gereken. Halepçe katliamından kaçan yüz binlerce hatta milyonlarca Kürt, Türkiye'ye sığınmış ve Türkiye onlara kucak açmıştır.Özal’ın “Benim damarlarımda da Kürt kanı dolaşıyor” ve  “Bir koyup üç alacağız” diyerek halkı etnik gruplara ayırarak binlerce Peşmergeyi ülkeye yerleştirmesiyle başlayıp, düşman hale getirdiği kardeşler arasında başlayan ayrılık günümüzde daha da vahim hale gelmiştir.

Şimdi ise Özal’ı kendine rehber aldığını söyleyen siyasal İslamcı iktidar, ülkeyi soktuğu çıkmazdan kurtarma adına ayrılıkları körükleyerek peşkeşleri artırmaktadır.(Suayip Özcan, Yeni Çağ,23.09.2014)

Şu an eziliyoruz, dışlanıyoruz, açız diye devlete başkaldıran Kürtler, geçmişlerini, orda zehirlenerek ölen akrabalarını unutmamalı, Saddam'a karşılık yaşama şansı bulmalarının bu ülke sayesinde olduğunu bilmelidirler. Türkiye insanlık görevini yapmıştır sadece ve kurtardığı bu insanlar tarafından yıkılmak, bölünmek istenmesini, nankörlüğü hakketmemektedir.

Irak ve Suriye iç savaşlarından en çok zarara uğrayan ülke Türkiye olmuş; en çok yararlanan da Kuzey Irak Kürt Bölgesi olmuştur. IŞİD ’in yok olmasını, kolay kolay yok olmaz ya, dünya istiyor. IŞİD bölgeden çekilmesiyle-çekilir mi bilinmez-doğacak boşluğu ABD’nin desteğindeki Kürtler dolduracak. Böylece Kuzey Irak, Rojova, Türkiye’nin de bir bölümünü içine alan coğrafyada Kürdistan’ın temelleri atılacak. Bu durumda Türkiye, Lozan Antlaşması’ndan ödün vermemeli.

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..