Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Kitap
 

Yürekteki Öfke / Ingrid Betancourt

Yürekteki Öfke /  Ingrid Betancourt
 

Alıntıdır


Bir halkın umudunu yok etmenin en etkili yolu, onu konuşmaya, düşüncesini söylemeye kalkışacak olanın derhal ortadan kaldırılacağına inandırmaktır. (s.2)

Otobiyografi türünde yazılmış güzel bir kitap. Olaylar çok eskilerde değil, hala yaşanmakta olan bir zaman dilimini kapsıyor. 1990-1996 arası yılların Kolombiya'sı...İnsan okurken bizim ülkemize ne kadar da benziyor, diye düşünüyor  Zaten Latin Amerika ülkeleri ile hep benzediğimizi düşünürüm, birçok konuda...

Politikacılar dünyanın neresinde olursa olsun aynı. Başrollerde ise her zaman; lider, mafya, uyuşturucu üçgeni. Ve bunlara tek başına başkaldıran bir kahraman, hem de kadın başına (!) Yasal yollarla mücadele için aday olup, yüksek oylarla seçilerek parlementoya giriyor.

Kolombiya'da geçen ve hala yaşamakta olan Ingrid Betancourt yaşadığı olayları anlatıyor. İlginç ve sürükleyici, hoşuma gitti, severek okudum.

Kitapseverlere öneririm.

Okuduğum Tarih:25 Nisan-6 Mayıs 2002

Yürekteki Öfke-La rage au coeur) Ingrid Betancourt
Çeviri:Yaşar Azaz
Sistem Yayıncılık
1.Basım Eylül 2001

Yayınevi Notu:

Geçtiğimiz Mart ayında Fransa'da ilk baskısı yapılan Yürekteki Öfke'de, Türk okuru Ingrid Betancourt'u dinlerken, bir yandan ülkemizin kaderiyle dünyanın diğer ucundaki Kolombiya halkının kaderi arasındaki birebir benzerlikten hayrete düşecek, bir yandan da kendi halkının Kolombiya halkı kadar onurlu ve en az onun kadar cesur olduğunu yüreği burkularak yeniden hatırlayacak.

*****

Not: Bu kitabın yazarıyla ilgili araştırma yaparken bir habere rastladım. Çok şaşırdım. Ben onun kitabını okurken, ne yazık ki Ingrid Betancourt yasadışı bir örgütün elinde esir tutulan kişilerden biriymiş. 23 Şubat 2002 yılında seçim mitingine giderken kaçırılmış. FARC halen 3 bin kişiyi rehin tutuyormuş. 44'ü siyasi: Milletvekili, bakan, belediye başkanı... 3'ü de Amerikalı.

Ayrıntılı haber:

Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/05/20//safak.html

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..