Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '11

 
Kategori
Deneme
 

Zamanı Biriktirmek

Zamanı Biriktirmek
 

Bazen her şeyin bittiği yerde hissederiz kendimizi. İçimizi bir tükenmişlik sarar. Ötesi yoktur! Dünyanın ucuna gelmiş de orada öylece kalıvermiş gibiyizdir. Geriye dönemeyiz, ileriye gidemeyiz...

Umarsızlığımızın kanatlanıp uzaklara, çok uzaklara gitmesini isteriz. Ve de o kanatlara tutunarak gitmek...

Olmaz!

Bir başınayızdır. Yalnızlığımızın cennetinden kovulmuş, kendi tenhalığımıza sığınmışızdır.Gidecek, kalacak, saklanacak bir anılarımız vardır, kuytularımızda özenle sakladığımız. "Zaman zaman dönmek sürenin bir yerinden / Mutlu bir geçmişi yakalamak "* içindir bu saklı tutuş. Biliriz ki, yeniden yaşamak için, yaşamdan çalarak biriktirdiğimiz zamanlardır anılarımız.

Onlar bizi dünyanın ucundan alır, yaşamın ortasına bırakıverirler. Ve yaşam o çok bilinen bir O. Nihat Akın şarkısıdır aslında: "Geçti hayal içinde bunca yıl, bir gün gibi / En eski hatıralar daha henüz dün gibi."

Yaşamı bir noktaya geldiğinde hep dünleri yaşar insan. Zaten yarınların olmadığı demlerde yaşanmak için biriktirilmez mi zaman?

Her yaşam dönemecinde karşıma hüznün çıkması tesadüf değil, biliyorum. Ve biliyorum ki, son dönemeçten sonra şairin dediği gibi serviliklere yol göründüğündendir bu hüzün.

Her yeni yıl bir dönemeçtir yaşamımızda, ardından ne çıkacağını bilemediğimiz. Umarım ve dilerim hepimizi bu dönemeçte aydınlık ve güzel günler beklesin.

Mutlu Yıllar...

*Asaf Çiyiltepe / Sevi İçin Üç Sokak

 
Toplam blog
: 235
: 2079
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

Burada yazarken kim olduğumuzun, ne olduğumuzun bir önemi olmadığını düşünüyorum. Önemli olan yaz..