Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '09

 
Kategori
Sinema
 

"Yaz'"ın (500) günü biten 2009'un en iyi filmlerinden

"Yaz'"ın (500) günü biten 2009'un en iyi filmlerinden
 

Uyduruk romantik komedi bulmak çok kolay. Hatta son yıllarda tür tamamen uyduruklaşmış, “ne romantik, ne de komedi” bir hal almıştır. (500) Days Of Summer, "Yaz" ın 500 Günü öyle filmlerden değil. Bir defa komedi hiç değil, komedi yaratmaya çalışan cıvıklıklarla film zaten hiç ilgili değil; romantik ve üstüne sinemada artık “entel” filmleri dahil mumla aradığımız biçimiyle gerçekçi.

Summer, bilinen “yaz” anlamının dışında esas kızın da adı. Esas oğlanla aralarında adı sanı bir türlü konulamayan, aşka benzyen, bazen tam anlamıyla içine giren, bazen de kopan bir ilişkileri var. Zooey Deschanel’ın da, Joseph Gordon-Lewitt’in de oyunculukları çok iyi. Lewitt “isteyen” aşığı, Deschanel ise “kararsız” aşığı mükemmel canlandırıyor.

Senaryosuyla, içindeki referanslarıyla, aşk halindeki değişimin hayata kattığı değişimi resmedişiyle, sıkıcı olmayan duruluğuyla, baş bölümündeki “bu bir aşk hikayesi değil, aşkın hikayesi” cümlesini anlamlandırışıyla, ama aynı zamanda cümlenin gerçekliğine dair tereddütte bırakışıyla “Aşkın 500 Günü” bitmekte olan 2009’un sadece kendi türünde değil, tüm türlerde en izlenebilir filmlerinden biri. Daha acısız bir “The Notebook”, daha saf bir “Eternal Sunshine of Spotless Mind.” Devamını ve benzerlerini beklediğimiz türden bir yapım.

Filmden bir alıntı:

Esas oğlan Tom’un ona pek benzemeyen bir arkadaşının kendi ağzından ilişkisine bakışı:

* Bence teknik olarak hayallerimin kadını oldukça büyük göğüslere, daha farklı saçlara sahip ve muhtemelen spora daha düşkün olurdu. Ama doğrusu Robin, hayallerimin kadınından daha iyi. O gerçek…

 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..