Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
Sinema
 

80'lerin meşhur tv dizileri [3]: Charlie'nin Melekleri

80'lerin meşhur  tv dizileri [3]: Charlie'nin Melekleri
 

İlk olarak 1976 yılında yayınlanan, Farah Fawcett, Kate Jackson, Jaclyn Smith ve David Doyle'un başrollerini paylaştıkları bir dizidir. Charlie isminde yüzü görünmeyen bir patronun emrinde çalışan üç güzel kadın dedektifin maceralarını anlatır. Ülkemizde siyah-beyaz televizyon döneminde çok popüler olmuş, pek çok film ve skeçte diziye göndermeler yapılmıştır.

Diziden yaklaşık 20 yıl onra filmi çekilir.

En son teknik araçlarla, yüksek performanslı arabalarla donatılmış ve uzakdoğu sporlarına hakim seçkin dedektiflerden oluşan bir üçlü, bildikleri bütün kılık değiştirme numaralarını havada, karada ve denizde kullanarak, kaçırılmış bir bilgisayar dehasının izini bulmak ve onun geliştirdiği bir ses tanıma yazılımının kötü ellere geçmemesi için seferber olmuştur.

Güzeller, zekiler, ve Charlie için çalışırlar. '70 ve 80'li yılların vazgeçilmez aksiyon-komedi dizisinin seksi ve yüksek tempolu yeni versiyonu “Charlie’nin Melekleri"nde, Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) ve Alex (Lucy Liu), sağdık teğmen Bosley (Bill Murray), başarıya ulaşması durumunda hem dünya üzerinde kişisel mahremiyetin hem de Charlie ve Meleklerinin sonu olabilecek, ustaca hazırlanmış bir intikam cinayeti senaryosunu ortaya çıkarmaya çalışırlar.

Knox Technologies'in yakışıklı kurucusu dahi çocuk, Eric Knox (Sam Rockwell), ofisinden kaçırılmıştır. Knox, parmakizi çıkartma tekniklerinden daha doğru saptamalar yapan, yabancı ellere geçerse bir felakete yol açabilecek ama bilim dünyasında da çığır açacak bir ses tanıma yazılımı icat etmiştir.

Knox'un ortadan kaybolmasından sonra, Knox Technologies'in başkanı Vivian Wood (Kelly Lynch), kendisine sadece bir adamın ve üç zeki, seksi dedektifin yardım edebileceğini bilmektedir. Charlie'nin Melekleri, işe Knox'un ezeli rakibi, dünyanın en büyük telekomünikasyon uydu ağına sahip Red Star Systems'ın sahibi Roger Corwin'i (Tim Curry) yakın takibe almakla başlarlar.

Melekler ve Bosley, geyşa, dansöz, araba yarışçısı kılıklarına girerek, delilleri araştırmak için Corwin' in arkadaş grubuna sızmaya ve iş yaptığı insanlarla bağlantıya geçmeye çalışırlar. Melekler, uçaklardan atlayarak, bilgisayarları yeniden programlayarak, kılık değiştirerek her zamanki gibi bir sürü dedektiflik işi, uzakdoğu sporları sergileyerek ve ölümcül kadınsı cazibelerini kullanarak şimdiye kadar aldıkları en riskli işten sağ çıkmaya çalışırlar.

“Charlie 'nin Melekleri"nde başrollerde Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu ve Bill Murray'nin yanısıra yardımcı rollerde de Luke Wilson, Crispin Glover, Matt LeBlanc ve Tom Green yer alıyor. Filmde Charlie'yi John Forsythe seslendiriyor. “Charlie 'nin Melekleri”, reklam filmlerinin ve video kliplerin tanınmış yönetmeni McG'nin ilk uzun metrajlı film çalışmasıdır.

1976-1981 yılları arasında ABC televizyonunda yayınlanan "Charlie'nin Melekleri" dizisinin yardımcı yapımcısı olan Leonard Goldberg filmin de yapımcılığını üstelenmiş.

TV dizisi, Kaçak (The Fugitive) 'in film versiyonunun elde ettiği başarı “Charlie'nin Melekleri" dizisinin yardımcı yapımcısı Leonard Goldberg'i yine beyaz perdeye uyarlanabilecek diğer televizyon dizilerini düşünmeye itmiş. “Charlie'nin Melekleri sevilen bir televizyon dizisi olmaktan öteye gitmişti. O bir fenomendi" demiş Goldberg. “Kadınların popüler kültürde güçlenmesinin başlangıcıydı." [*]

Orijinal TV dizisinin gösterimden kalkmasından 20 sene geçtikten sonra, Goldberg diziyi güncellemenin zamanının geldiğini düşünmüş. Ona göre film dizinin kaldığı yerden devam etmeliymiş: başında Charlie'nin bulunduğu Townsend Dedektif Bürosu birçok farklı meleğin kadroya dahil olması ve kadro dışı kalmasıyla devam etti. Goldberg'in dediğine göre şimdilerdeyse, "Bu filmde en son alınan elemanları göreceksiniz-2000 yılının meleklerini temsil eden kadınlar. " [*]

Sonrasında Drew Barrymore2un projeye dahil olması, Diaz'ı davet etmesi, yönetmenin koltuğu alabilmek için tek tek sahneleri anlatması, filmde az silah kullanılması nedeniyle uzak doğu sporunu öğrenmek için günde 6-8 saat çalışan aktirislet ve fazlası..

İlk film büyük ilgi görmese de, 2003 yılında, Tam Gaz ile devam eder...

Melekler uyarıda bulunmadan, kılık değiştirerek, iki kayıp gümüş halkayı bulmak üzere saldırmaya hazırlanırlar. Bunlar sıradan halkalar değil, üzerlerinde Federal Tanık Koruma Programı’ndaki herkesin yeni kimliklerini açığa çıkaracak bilgilerin şifre hâlinde bulunduğu halkalardır.

Tanıklar ölmeye başlayınca, “düşmüş” bir Melek (Demi Moore) olan gizemli suçluyu, kılık değiştirme, dövüş sanatları ve casusluk konularındaki uzmanlıklarını kullanarak durdurabilecek güce sadece Melekler sahiptirler. Güvenilir iş arkadaşları Jimmy Bosley’den (Bernie Mac) yardım alan Melekler’in macerası uzak bir Moğol ileri karakolunda başlar ve ancak Dylan’ın (Barrymore), geçmişindeki karanlık bir sırla yüzleşmek zorunda kalmasıyla sona erer; ne var ki bu sır, en iyi iki arkadaşının hayatını tehlikeye sokacaktır.

Bence iki filmde tam bir saçamalıktı ve en kötü filmler sıralamasından zirveye oynuyordu ama tv dizisi olsun, filmleri olsun bir gerçek var: Charlie'nin efsanesi devam ediyor... Hayaller de...

[*] http://www.bigglook.com/biggcinema/kamerachar01.asp

Meraklısına Not:
80'lerde video kaset kiralamak 1] http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=49832
80'ler meşhur diziler: "Dallas" 2] http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=49929
80'ler meşhur diziler: "Flamingo Yolu" 4] http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=50023

 
Toplam blog
: 353
: 3712
Kayıt tarihi
: 28.02.07
 
 

"29 Temmuz 1980’de İstanbul’da doğdu. Celal Bayar Üniversitesi, İşletme mezunu. Şiir, deneme, öykü, ..